召集所有精神病情緒病患者(2)

1001 回覆
14 Like 0 Dislike
新人報到

自兩三年前開始就一直keep住焦慮/抑鬱(?)
其實我冇睇過醫生
其實我冇同過任何人講/冇任何自傷紀錄,又好似冇身邊嘅人覺得我有問題
其實係依家呢刻比較以前,身體已經冇咁大反應
(以前會不停失眠,精神極度緊張,成個人都好攰咁)
生活一直咁去,好多事都好似好順利,算係想要嘅野都仲可以靠自己得到
但最近開始去到分水嶺,比我有個機會一直行以前嘅路落去,或者放棄

但其實我知道係呢一年入面我好似比呢樣野影響左好多,我好難信任一個人,但環境上我必須要接觸好多唔同嘅人
每次見到呢d人我就會瘋狂咁諗佢地對我有危險,佢地嘅神情同話語都可以令我有無限嘅幻想
加上身邊好多事都唔係真係好得心應手,搞到自己好難有信心行落去
最近仲要有親人過世,成日一諗起番就會瘋狂咁喊,但同時係要面對人個陣我可以極度理智,好似同平時冇分別咁

其實我唔清楚自己嘅狀況係咩
我好奇呢d只係我本來性格嘅一部分,唔知睇唔睇醫生好
網上做過焦慮/抑鬱嘅test都好高分
加上睇過d人格障礙嘅描述,我覺得好似,但又會諗自己係未諗多左
有時候好想𠝹手,咁就可以成為一個真正嘅精神病人
生活中都有好多野想逃避,但我知道我一停底就可能剩係識得困係屋企,好怕咁樣會比人標籤一世,但我真係好攰

Sorry打左千字文,如果你睇到呢度我會好多謝你

可能某啲事令你個性格變得悲觀,你唔鐘意呢個性格or個性格同常人太唔同就可以算病,相反你接受到又冇攻擊性我覺得唔係病

當然,一個開心樂觀既人生相信係比較多人嚮往

其實我係覺得我呢種性格對我依家行緊嘅路有好多阻撓,而我都好想改變
但我唔知關唔關精神病事
成日喺馬路邊都想衝出去

尤其啲車行得好快嗰陣
成日喺馬路邊都想衝出去

尤其啲車行得好快嗰陣

咪住先!
唔好亂黎

近呢幾日點呀?
成日喺馬路邊都想衝出去

尤其啲車行得好快嗰陣

唔好呀
有無人睇左電影「一念無明」?
成日喺馬路邊都想衝出去

尤其啲車行得好快嗰陣

我都會
有冇人係社交恐懼症,
最後康復左?
我食左藥7年, 有改善,
但係好多心理障礙都仍然係到
失眠真係好辛苦,個頭痛到想死,醫生開啲安眠藥冇用既 係咪要食哂成排先訓到
失眠真係好辛苦,個頭痛到想死,醫生開啲安眠藥冇用既 係咪要食哂成排先訓到

I know that feel bro
我失眠問題好嚴重

你食咩藥?

我失眠問題好嚴重

你食咩藥?

Lorans 1mg
Alprazolam(xanax) 0.25mg
Escitalopram 20mg
Wellbutrin xl 150mg

黎緊會轉睇政府,想問下政府可唔可以開返私家啲藥架
因為我覺得而家食緊啲藥都算ok,冇乜副作用,好驚政府唔會開返呢啲藥比我
有無人睇左電影「一念無明」?

你好嗎
停左葯半年
間中壓力大會頭痛同焦慮 好心急
之前食左近十年葯

我失眠問題好嚴重

你食咩藥?

Lorans 1mg

因為我覺得而家食緊啲藥都算ok,冇乜副作用,好驚政府唔會開返呢啲藥比我

可以 我有要求過
但或者要自己配
同埋我試過政府開既劑量唔同
政府開高幾倍
有冇人有驚恐症

我失眠問題好嚴重

你食咩藥?

Lorans 1mg

Lorazepam 我都有食過,不過比我od晒
Lorazepam 同xanax 你日日食?
Xanax 我都有
Lexapro 我食過,無作用
Wellbutrin 我都食緊150mg in XR

巴打應該係抑鬱加焦慮

你食左Wellbutrin有咩feel ?

我食緊compulsory

Quetiapine 300mg
Remeron 30mg
Wellbutrin 150mg
Lamotrigine 150mg
Lyrica 150mg
Clonazepam 1mg

有需要就會食xanax
有冇人有驚恐症

我發作到要入醫院
有冇人有驚恐症

我發作到要入醫院

咁嚴重 發作到點先要入醫院

我失眠問題好嚴重

你食咩藥?

Lorans 1mg

Lorazepam 我都有食過,不過比我od晒
Lorazepam 同xanax 你日日食?
Xanax 我都有
Lexapro 我食過,無作用
Wellbutrin 我都食緊150mg in XR

巴打應該係抑鬱加焦慮

你食左Wellbutrin有咩feel ?

我食緊compulsory

Quetiapine 300mg
Remeron 30mg
Wellbutrin 150mg
Lamotrigine 150mg
Lyrica 150mg
Clonazepam 1mg

有需要就會食xanax

Xanax我係有需要先食咋
食完Wellbutrin冇咩feel,個醫生話可以提神
但我食完之後都淨係訓係張床到,咩都唔想做
遲下應該會再加藥,或者調高劑量
我覺得自己唔會好返,係咪應該放棄治療
醫返都哂藥費

我失眠問題好嚴重

你食咩藥?

Lorans 1mg

可以 我有要求過
但或者要自己配
同埋我試過政府開既劑量唔同
政府開高幾倍

劑量高幾倍
咁副作用咪好大
新人報道 最近去左求醫 中度抑鬱 雖然醫生無好明確講 係我問佢先講
醫生開左藥比我 身體本身差 食5g血清素都易頭暈

平時做野上堂同朋友相處完全正常
但自己因為之前比人hurt過 加一直唔識同人傾訴 一直抑住 好想改好想自己唔好咁負面 但一直做唔到 最後去左搵醫生 雖然我唔知直接搵醫生有無用 但真係唔知點做

開始面對自己呢個病都好擔心影響到身邊既人 特別屋企人 見到屋企人好關心自己就想喊
不過正因為知道有病 我有控制自己脾氣 叫自己冷靜

有啲1999
有冇人係社交恐懼症,
最後康復左?
我食左藥7年, 有改善,
但係好多心理障礙都仍然係到

我都係社交焦慮,唔想食藥,驚有副作用,但係睇左前後6年臨床心理學家都無改善。
可唔可以大概講下點改善法同埋d藥有冇副作用?
各位巴絲有冇聽下音樂減下壓
治標黎講係唔錯
除左我之外,呢度有無思覺失調既巴絲係無食藥

除左我之外,呢度有無思覺失調既巴絲係無食藥

妄想
丟晒d藥落廁所

我初頭思覺失調,後來惡化變精神分裂,但無食藥半年都可以生活到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞