召集所有精神病情緒病患者(2)

1001 回覆
14 Like 0 Dislike
新人報到
抑鬱差不多二年..好番過..上年年尾復發
辭左工日日喺屋企好似坐監咁唔敢出街

因為冇錢唔敢出街定係對外面環境同出面嘅人有恐懼?

我之前5年食住葯返工
今年頭開始停
Bipolar 報到

一心求藥,所以見大學輔導時已經講到明想睇醫生,因為大半年完全瞓唔到、食唔落、自殺傾向,晚晚喊覺得自己累人累物不如死鬼咗佢,後來有人關心,好想我睇醫生,我唔捨得佢唔開心,結果去睇,到今日都成大半年

開頭睇普通科,見到好嚴重即刻轉去精神科,專科仲話我depression,食白瓜子同一隻安眠藥食到頭暈頭痛又想嘔勁辛苦,輾轉轉咗三個醫生,終於斷啱症、試啱藥

之前狀態好,仲開始拍拖,減緊藥。點知呢排sem尾壓力大到爆加咗鎮靜劑,都唔係幾開心

聽講一加藥減藥個變化可以好大

情緒病就係好反覆

係啦,盡量食住藥穩定啲心情況,就去做啲開心嘢,唯有係咁
其實我覺得我自己應該有少少焦慮
因為我成日都會覺得自己有病
多到我都懷疑自己有精神病
但我又真係成日胃痛 喉嚨痛
照過胃鏡 少少胃炎
唔洗食藥
喉嚨痛就遲d會check
但醫生話我應該冇咩野
我唔可以好似d人病左可以唔洗睇醫生
我一定要睇 高峰期可以一個月睇2-3次
睇左我就舒服哂
唔睇我勁焦慮
驚自己越嚟越嚴重

無事嘅 初時係甘
會有d心跳感覺添

心跳感覺?
我唔係鐘意個醫生wor不過
係睇左好似解決左件事咁舒服
雖然仲痛
再痛就再睇
睇完又痛
無限loop

已經轉過幾次醫生 都係咁
我知可能係因為我夜訓
但改唔到

唔係阿 係跳到瞓唔到
新人報到

我之前5年食住葯返工
今年頭開始停

好事 keep going
Lm
脾氣好暴燥
會成日無啦啦喊
細個又試過拎“較”剪手背
比老師發現左d疤報9我串
比呀媽帶左去HA睇精神科醫生
問左我一大埋問題
最後話冇事
自己停左藥有半年幾 平時冇事都可以開開心心 但一自己一個又會好易亂諗 如果有啲咩事刺激到 又會喊到收唔到聲 又會係咁傷害自己 傷害自己個陣好恐怖 控制唔到自己亦都唔會覺得痛 但每次冷靜落黎就⋯⋯⋯
自己停左藥有半年幾 平時冇事都可以開開心心 但一自己一個又會好易亂諗 如果有啲咩事刺激到 又會喊到收唔到聲 又會係咁傷害自己 傷害自己個陣好恐怖 控制唔到自己亦都唔會覺得痛 但每次冷靜落黎就⋯⋯⋯

我停完8個月再食,呢幾日好似冇咁緊張,以前比人望下都縮之後面紅,依家啲感覺似係屏蔽左咁,唔洗少少野都心跳加速慌失失

我停完8個月再食,呢幾日好似冇咁緊張,以前比人望下都縮之後面紅,依家啲感覺似係屏蔽左咁,唔洗少少野都心跳加速慌失失

我覺得無咩可能停藥 但求keep住食加有進步
食藥自殺未遂,入左廠
食藥自殺未遂,入左廠

巴打 你無事嘛?
食左幾多藥?我上幾次都係od 入院
食藥自殺未遂,入左廠

巴打 你無事嘛?

食左十幾粒安眠藥,本來諗住食多幾十粒,點知比屋企人發現左
食藥自殺未遂,入左廠

巴打 你無事嘛?

十幾粒安眠藥係Stilnox ?
我上幾次都係乜藥都食
新人報到

我之前5年食住葯返工
今年頭開始停

停葯?

我之前都係覺得好左就停藥..但又復發
復發之後我就唔想好lu...
總覺得我係注定負能量低情商
然後真的唔會好同做咩都無興趣
好似生存只係為左唔洗父母傷心
但實際上我現況令佢哋好難過...
食藥自殺未遂,入左廠

巴打 你無事嘛?

我上幾次都係乜藥都食

唔記得睇咩名 俾醫院女中
食藥自殺未遂,入左廠

巴打 你無事嘛?

我上幾次都係乜藥都食

唔記得睇咩名 俾醫院收哂
各巴絲加油
只要有心面對一定會成功克服
各巴絲加油
只要有心面對一定會成功克服

點解咁追求od呢 係咩感覺?
bipolar 對人生迷茫
識左男朋友開心番 想唔食藥 好唔好
我係bipolar,depression係嚴重嗰part
試左停兩日藥 唔知係戒斷唔適應 情況唔太好 尋日又食番 停藥再試停耐啲會唔會好啲?
食左未半年feel到身體差 唔想食成世

有時我覺得面對患者, 如果想幫佢地, 就算唔知應該講咩(唔知都好正常), 至少都應該學下乜嘢係唔應該講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞