召集所有精神病情緒病患者(2)

1001 回覆
14 Like 0 Dislike
佢加左ssri劑量但係我覺得唔會令到我講野,唉算啦
都預左無得醫

邊隻ssri?其實ssri 都幾廢
不過我都覺得我個depression 無得醫

Lexapro

我食過,又係廢既。。。。。
岩岩又用酒送藥
想問一問
思覺失調係咪一定要食藥先好?
做啲咩可以幫到病情?
朋友懷疑有思覺失調 開始有幻覺 好想好想幫佢。。

唔一定要食藥
食藥只係治標唔治本

咁可以點先好番
我好擔心好擔心
隔離有個精神分裂病人,
唔肯食藥唔覆診,
要人當佢正常人,但又唔對自己言行負責,唔講道理,製造麻煩,
仲無理取鬧,對住佢就崩潰。

請問可以點做?

家人?鄰居?
你地幾大個發覺自己有病?

十二
隔離有個精神分裂病人,
唔肯食藥唔覆診,

請問可以點做?

家人?鄰居?

家人,

醫院日日打比我

請問精神分裂病人係咪完全唔可能常理溝通?

無病悉感嘅係咪成世好似屯門史迪仔咁?
岩岩又用酒送藥

咪啊你
岩岩又用酒送藥

咪啊你

明知咁做唔好就咪一次又一次做
定你根本唔想好
隔離有個精神分裂病人,
唔肯食藥唔覆診,

請問可以點做?

家人?鄰居?

家人,

醫院日日打比我

請問精神分裂病人係咪完全唔可能常理溝通?

無病悉感嘅係咪成世好似屯門史迪仔咁?

癲成點?

我覺得你唔係真係想死,呢啲藥根本上食唔死人,仲要咁少,我諗你都係想get through a bad day,用藥物幫助你
用酒送藥要視乎你飲幾多,同埋濃度有幾高,份量唔多根本上冇嘢,通常係增加睡意,我估你都唔會可以係短時間內飲晒一支60%abv嘅whisky,就算你飲晒,酒精分解後你都會冇嘢醒返
我建議你係私家精神科複診,等醫生幫你

我覺得你唔係真係想死,呢啲藥根本上食唔死人,仲要咁少,我諗你都係想get through a bad day,用藥物幫助你

佢真係想死架,你咪刺激佢啦
如果愛上左個精神病人應該點做

佢真係想死架,你咪刺激佢啦

死左幾年啦wor

我想死,不過唔會用藥物嚟自殺囉
食藥overdose 根本唔會死到

睇左幾個月 主要都係攞 嗰時公立唔肯開
後來公立肯開,就無睇私家...其實先好真

後來公立肯開,就無睇私家...其實先好真

攞藥
[quote]我建議你係私家精神科複診,等醫生幫你

後來公立肯開,就無睇私家...其實先好真[/quote]
攞藥

其實私家真係好貴。。

用嚟self harm姐
Od係其中一種

咩病先?精神病係幾種

咩病先?精神病係幾種

Depression 分支
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞