[勿提lorealgroup+新手請睇懶人包] 化妝品及護膚品討論區 #22

1001 回覆
7 Like 2 Dislike

有無絲打知呢啲係咪暗瘡印,佢係我塊面已經有一段時間但一直都無理佢,最近化妝發現佢好似越黎越勁,所以想睇下有咩解決辦法,係咪應該要搵啲去印淡班product? 有無絲打有咩產品推薦

幸福肌高效美白
我塊面又係勁多暗瘡印
仲要勁集中 塊面好似黑左一pat咁
咁前排同幾個絲打夾左幾枝高效美白
用左幾日feel到佢有啲淡嘅蹟象
希望用耐啲可以白返
呢個之前我用dr wu杏仁酸
效果都work但唔可以日日用同會用到甩皮

本身都想買但無人同我夾

有興趣啊可以一齊夾!!!
但睇官網唔太明 我地要揀中國境內?
買多幾枝會平啲?

新手可以先睇常見問題
佢有4盒裝 會比單枝買平

明白 唔該哂你啊!
會唔會仲有其他絲打想一齊訂呢枝幸福肌高效美白精華呢?

有!
Tlg: xxstephanie

有興趣 幸福肌高效美白精華 ! tg: mixian

20生左
好辛苦
但我有一兩個位唔小心r左

我前年生左
千其千其唔好R
我都係生塊面多 但多手R 左
多左四個疤
攪到做微針 狂搽去疤 依家無左三粒
但仲有一粒去唔到 太深😞😞

細個個時未打水痘針就生左
成身都係 勁慘
而家大大下得番塊面一粒疤
r左仲慘過瘡印 凹左個大洞

我聽返身邊朋友既經歷,幾痕都好都唔可以r
因為r左會永久有印
我隨時ready好架啦 拿拿臨快啲出,好過30歲先黎出

係咪一定會生架?

絲打你隨時ready生水痘
越大出越慘
有fd r到出血水我屌

利: 一早出左

打左水痘針 唔係唔會出咩
定都係會出

見到好多絲打都對水痘有好多問題 可以幫手解答下
打左水痘針唔代表100%唔生 不過個機會少左好多 所以都要盡量同生緊水痘既有接觸
引致水痘同生蛇都係同一種痛毒 只要生過水痘 大個生蛇既機會就會高左 不過生蛇 即係環狀疱疹既嚴重性高好多 痛好多 不過生蛇既高峰期係中年人士 不過都有朋友好細個生水痘 18歲就生蛇 不過大家唔洗咁驚 反而可以提下生過水痘既屋企人去打生蛇預防針 大約1400蚊到啦 不過生蛇既藥都差唔多成1000蚊 仲要未必一個療程既藥就可以 值唔值得打就見人見智嚕
水痘既潛服期大約係兩個星期 所以唔係掂完生水痘既人之後幾日內無事就安全 要睇埋之後個兩三個星期
愈遲生水痘就愈嚴重愈辛苦 不過都無得預防
水痘針要打兩針先叫有效 間間診所收費唔同 價錢就要問番d診所啦
生蛇既人有機會傳染到比小朋友 生水痘 生水痘既亦有機會傳染比大人 變環狀疱疹

利申做緊醫療有關既pt 有錯請講

之前有絲打推薦呢兩款產品 其實係邊到買 我搵咗幾個post都搵唔到 有無絲打記得

紫色果隻之前做焗油有送 用完我都想買返但唔知邊度買

橙色果隻係aeon間rou有 有一枝枝或者一pack買

我前年生左
千其千其唔好R
我都係生塊面多 但多手R 左
多左四個疤
攪到做微針 狂搽去疤 依家無左三粒
但仲有一粒去唔到 太深😞😞

細個個時未打水痘針就生左
成身都係 勁慘
而家大大下得番塊面一粒疤
r左仲慘過瘡印 凹左個大洞

因為r左會永久有印

係咪一定會生架?

越大出越慘
有fd r到出血水我屌

定都係會出

見到好多絲打都對水痘有好多問題 可以幫手解答下
打左水痘針唔代表100%唔生 不過個機會少左好多 所以都要盡量同生緊水痘既有接觸
引致水痘同生蛇都係同一種痛毒 只要生過水痘 大個生蛇既機會就會高左 不過生蛇 即係環狀疱疹既嚴重性高好多 痛好多 不過生蛇既高峰期係中年人士 不過都有朋友好細個生水痘 18歲就生蛇 不過大家唔洗咁驚 反而可以提下生過水痘既屋企人去打生蛇預防針 大約1400蚊到啦 不過生蛇既藥都差唔多成1000蚊 仲要未必一個療程既藥就可以 值唔值得打就見人見智嚕
水痘既潛服期大約係兩個星期 所以唔係掂完生水痘既人之後幾日內無事就安全 要睇埋之後個兩三個星期
愈遲生水痘就愈嚴重愈辛苦 不過都無得預防
水痘針要打兩針先叫有效 間間診所收費唔同 價錢就要問番d診所啦
生蛇既人有機會傳染到比小朋友 生水痘 生水痘既亦有機會傳染比大人 變環狀疱疹

利申做緊醫療有關既pt 有錯請講

絲打,我同啲生水痘既細路接觸,差在未錫埋,都仲未生既!

有冇絲用過Jane Iredale? 呢排研究緊礦物化妝品,對比過alima, physicians, bareminerals ,感覺JI嘅review無咁極端,但價錢都相對高。

呢個防曬粉好吸引 ,油皮要為夏天做準備。

上年買過黎用
好乾
冬天乾肌,夏天混合偏乾
同埋個設計 成手成張枱都係粉

不過夏天想買JI盒粉餅,有無人用過

我返而想用佢個fdt ,護膚加化妝 ,同埋佢個碎粉好似2015拎過獎。
想試埋佢個有色潤色膏

終於有人講ji
我超想買佢既lipstick
我淨係用過佢既lip balm

我有佢最出名嗰個餅
冇乜coverage
我係上完synergie mineral whip再用bb/rt印on top加多少少少少coverage
如果冇乜要遮想快靚正有防曬就ok既

佢個oil absence base(唔太記得叫乜,2015 wayne goss有講係product of the year)我覺得冇乜感覺
反而hourglass正啲

lip and check stain好正 食得落肚又自然個色又潤
must have

synergie 我見mi ming mart有,我都諗緊買佢定JI

粉底?
synergie 冇粉餅
但ji有(好易碎)
睇你想要乜coverage

synergie mineral whip 好見coverage好高,但夏天用會唔會厚同立?我係油皮好易出暗粒
JI 好易碎咁差?我見佢review幾好

買左Nars新出既soft matte complete concealer
真心好用
就咁搽唔洗foundation bb cream 都可以

高coverage?乾唔乾?
絲打係咪皮膚好好果啲嚟

唔乾 高coverage 同素顏冇咩分別
我本身兩頰都好多痘痘印 唔算遮到冇晒 但90%都遮到

之前有絲打推薦呢兩款產品 其實係邊到買 我搵咗幾個post都搵唔到 有無絲打記得

唔該 紫色個隻係treatment?

買左Nars新出既soft matte complete concealer
真心好用

絲打係咪皮膚好好果啲嚟

黑眼圈呢
今個月大出血 買左好多野
有冇絲打係留中分/長斜蔭
我留左中分2年半左右 出街多數會q耳仔 係屋企就all back 髮線高左起碼1-1.5cm 額頭側邊近太陽穴同耳仔嘅髮線都向後移左 搞到臉型好難修飾到
出街就打啲髮際線陰影 落左妝就現形
除左紋髮際線 仲有咩解決方法

你咁講我都驚髮線向後移 遲啲會剪返個陰

下會架咩
真係第一次聽

睇完極不安

好似話長期keep住同一條界會容易後移
上面嗰兩隻treatment對斷髮開叉有無幫助?
無咩毛燥打結海格頭問題 係電得多易斷
請問啱啱啱用
有無絲打用過zoay枝粉底掃
或者有無平價正野

我!
我用緊佢枝濕粉掃 印象中大概八十蚊枝
毛好密好滑 我會拎埋黎上om
但比較重 拎得來會手痛

我剩係見到枝60同70
絲打果枝係長同短

又短又肥
白色柄黑色毛的

我想上濕粉啱唔啱用

得啊 佢本身係濕粉掃
我會用黎上om同covermark
不過我發現
如果covermark點太多上面再用呢枝掃 個妝感會好厚
要慢慢少少咁上
ct miranda may

我係太古Aeon rou搵唔到,下次要再睇真d先

幸福肌高效美白
我塊面又係勁多暗瘡印
仲要勁集中 塊面好似黑左一pat咁
咁前排同幾個絲打夾左幾枝高效美白
用左幾日feel到佢有啲淡嘅蹟象
希望用耐啲可以白返
呢個之前我用dr wu杏仁酸
效果都work但唔可以日日用同會用到甩皮

本身都想買但無人同我夾

有興趣啊可以一齊夾!!!
但睇官網唔太明 我地要揀中國境內?
買多幾枝會平啲?

新手可以先睇常見問題
佢有4盒裝 會比單枝買平

明白 唔該哂你啊!
會唔會仲有其他絲打想一齊訂呢枝幸福肌高效美白精華呢?

有!
Tlg: xxstephanie

有興趣 幸福肌高效美白精華 ! tg: mixian

tg哂兩位啦!
我留左中分2年半左右 出街多數會q耳仔 係屋企就all back 髮線高左起碼1-1.5cm 額頭側邊近太陽穴同耳仔嘅髮線都向後移左 搞到臉型好難修飾到

下會架咩
真係第一次聽

睇完極不安

我都係出街中分屋企all back左都4年touch wood咩事都冇wo,夏天仲成日all back紮辮,個額頭都仲係好短

因為r左會永久有印

係咪一定會生架?

越大出越慘
有fd r到出血水我屌

定都係會出

上網睇過,其實再大啲都唔出既話,係要補打多次水痘針
愈大出愈危險

佢話係好好好好好好痕
R到出血都想r....

不過佢係男人
係,會死人架,同激痕
但我記得我細個嗰陣出係ok痕又唔係激痕?
越大出越痕?

好似話愈遲出個種痕同細細個出既唔同
所以我一早做好準備唔留長指甲 同埋已經買定青山綁住隻手個啲野 訓教期間實會r左唔知

我中學先生水痘
明明冇r到 臉上都留底左幾明顯嘅有水痘印
咁多年嚟都冇淡過

下會架咩
真係第一次聽

睇完極不安

我都係出街中分屋企all back左都4年touch wood咩事都冇wo,夏天仲成日all back紮辮,個額頭都仲係好短

絲打幾歲喇

想知紋髮際線係點

同紋眉差唔多咁 求其他絲打詳細解釋

係咪一定會生架?

越大出越慘
有fd r到出血水我屌

定都係會出

愈大出愈危險

佢話係好好好好好好痕
R到出血都想r....

不過佢係男人
係,會死人架,同激痕
越大出越痕?

所以我一早做好準備唔留長指甲 同埋已經買定青山綁住隻手個啲野 訓教期間實會r左唔知

我中學先生水痘
咁多年嚟都冇淡過

之後有無搽防曬?
想問下用完dmc清黑頭, 可唔可即晚用bha?

越大出越慘
有fd r到出血水我屌

定都係會出

愈大出愈危險

佢話係好好好好好好痕
R到出血都想r....

不過佢係男人
係,會死人架,同激痕
越大出越痕?

我中學先生水痘
咁多年嚟都冇淡過

之後有無搽防曬?

佢係點都會有個形狀係度
因為我有d係肚 肚就點都曬唔到架啦
但十幾年都仲有個個scar個度 只係隻色同我皮膚差唔多

定都係會出

愈大出愈危險

佢話係好好好好好好痕
R到出血都想r....

不過佢係男人
係,會死人架,同激痕
越大出越痕?

我中學先生水痘
咁多年嚟都冇淡過

之後有無搽防曬?

佢係點都會有個形狀係度

你咁講我好驚
我塊面本身無瘡無斑無紋
唉如果出左水痘有印退唔到既惟有認命

真心好用

絲打係咪皮膚好好果啲嚟

黑眼圈呢
今個月大出血 買左好多野

遮到呀 今日試過 黑眼圈遮得好過痘印 幾乎冇左

愈大出愈危險

佢話係好好好好好好痕
R到出血都想r....

不過佢係男人
係,會死人架,同激痕
越大出越痕?

我中學先生水痘
咁多年嚟都冇淡過

之後有無搽防曬?

佢係點都會有個形狀係度

你咁講我好驚
我塊面本身無瘡無斑無紋
唉如果出左水痘有印退唔到既惟有認命

sorry
我諗係我個陣細個係咁r先咁姐
同埋而家有激光個d 應該無事既
可能塊面唔會生呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞