[勿提lorealgroup+新手請睇懶人包] 化妝品及護膚品討論區 #22

1001 回覆
7 Like 2 Dislike

有冇絲打落完眼妝之後會再用呢枝洗眼水
每次洗完見到啲閃粉同黑色粒都覺得好興奮
有無絲打邊度買到marc jacobs嘅fdt

sephora
屌終於到手

好靚 呢隻閃定matte?
我仲諗起 呢個 / lorac / tarte
有冇絲有sf+又想搵人夾bb 5粒個set 好鬼燒

我有sf+啊 想夾
留tg?

tg:iii06

meme
tg: mixian

有冇絲用過Jane Iredale? 呢排研究緊礦物化妝品,對比過alima, physicians, bareminerals ,感覺JI嘅review無咁極端,但價錢都相對高。

呢個防曬粉好吸引 ,油皮要為夏天做準備。

上年買過黎用
好乾
冬天乾肌,夏天混合偏乾
同埋個設計 成手成張枱都係粉

不過夏天想買JI盒粉餅,有無人用過

我返而想用佢個fdt ,護膚加化妝 ,同埋佢個碎粉好似2015拎過獎。
想試埋佢個有色潤色膏

終於有人講ji
我超想買佢既lipstick
我淨係用過佢既lip balm

礦物粉底控here
我用緊ji個pressed foundation
D粉真係好好好幼又唔乾
好用過bm ready同only minerals
bm粉太粗 om唔夠longlasting
利申 混乾皮
之前有朋友喺台灣買左塊mask俾我
頭先去完角質敷左,油肌表示幾清爽幾舒服
有無絲打都用過?我之後google睇返,呢塊mask好似好出名...(我見識少
想聽下絲打們對呢個牌子/佢其他味道既review

呢隻主要係補濕
其他用過無咩特別,係呢隻我覺得比較補濕

呢隻我夏天用多,冬天唔太夠力,我都係最鐘意蘆薈絲瓜

夏天用好正
又貼又唔lup

屋企有十塊以上未用 但我敏感
19年6月過期
有無絲打想要
岩地方交收就送出去算

絲打送左未 有性趣呀

有用 但我一星期隔日用2-3次
驚洗得多對隻眼唔好
屌終於到手

好靚 呢隻閃定matte?
我仲諗起 呢個 / lorac / tarte

我返左工試唔到 部相機又借左俾男朋友 想影swatch但手機我驚唔靚
佢有matte有閃!

另外我想買colourpop pressed powder

買左colourpop既話記得上黎review
今日搽左jelly bar no16 chewy orange,真人隻色紅d

同場加映琴日新開,買左半年有多既three lip jam no20 pretty pilgrim,男朋友色喜愛色類

驚洗得多對隻眼唔好

呢支香港邊度有得賣?
幾年前男朋友去旅行幫我托過返嚟,而家屎忽痕又想用返

驚洗得多對隻眼唔好

呢支香港邊度有得賣?

Ig代購應該平啲
我係旺角荷利活商業中心買,個度有好多牌子但偏貴
最平就一定係日本買

驚洗得多對隻眼唔好

呢支香港邊度有得賣?

Ig代購應該平啲
最平就一定係日本買

旺角買幾錢?

驚洗得多對隻眼唔好

呢支香港邊度有得賣?

Ig代購應該平啲
最平就一定係日本買

旺角買幾錢?

$98,但唔清楚有無加價/減價
之前買左隻係清涼款,洗完好爽!

驚洗得多對隻眼唔好

呢支香港邊度有得賣?

Ig代購應該平啲
最平就一定係日本買

旺角買幾錢?

點樣用

驚洗得多對隻眼唔好

呢支香港邊度有得賣?

Ig代購應該平啲
最平就一定係日本買

旺角買幾錢?

點樣用

有個兜裝住啲洗眼水,笠好個眼位就唔會漏,之後開眼係咁碌個眼球 同開住眼游水差唔多
紫色嗰隻完全唔得
乾左都係lum pat pat
一定要用綠色嗰枝
有冇絲用過iope bio essence / secret key金蓋特別版
聽講都係神仙水既dupe
諗緊買邊隻好
有無絲打用過dermacept c10
去印係咪真係有效
去印係咪真係有效

我覺得有但要俾啲耐性
我用2枝先見到淡左少少印
依家無用,反而著重防曬多
去印係咪真係有效

我覺得有但要俾啲耐性
我用2枝先見到淡左少少印
依家無用,反而著重防曬多

上個星期生左水痘
衣家好驚啲印去唔到
因為生左好多係塊臉到
買黎用下先遲啲
有無絲打帶開colour con
有邊隻舒服又自然

有無絲打知呢啲係咪暗瘡印,佢係我塊面已經有一段時間但一直都無理佢,最近化妝發現佢好似越黎越勁,所以想睇下有咩解決辦法,係咪應該要搵啲去印淡班product? 有無絲打有咩產品推薦
有無絲打帶開colour con
有邊隻舒服又自然

之前試過幾隻成日都帶到走位/好乾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞