[勿提lorealgroup+新手請睇懶人包] 化妝品及護膚品討論區 #22

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
記得之前有絲打話spf係計最高果個
咁如果我支防曬spf46 粉底係50
咁我搽防曬係咪即係白搽

化妝品有防曬係要搽好多既份量先做到防曬既作用
所以防曬唔係冇用
咁我搽防曬係咪即係白搽

所以防曬唔係冇用

化左妝點補防曬?
好想知
有無絲打有用Kevyn Aucoin The Sensual Skin Enhancer?之前有人推話好潤遮瑕度好高,今日收到開左黎用 「不」上面好乾好難推 點解會咁架 本身好大期望

推會好核突
要用印
潤又真係唔算好潤
但coverage係好勁
而且好少少少少少已經夠眼圈/暗瘡印
咁我搽防曬係咪即係白搽

所以防曬唔係冇用

化左妝點補防曬?
好想知

防曬粉
[quote]
我覺得我今日個眼妝幾好睇
用咗dior上年聖誕出嗰個眼影同ct mascara

見到人啲內眼線
我真係好想畫
但無奈自己真係好油眼
試過好多都溶
已經唔想再曬錢買眼線筆唔岩又係放係到重點係用過一次咁大把
想決心紋眼線但係我問過我做facial ee 佢話我咁油眼紋完可能都好快無
只可以植睫毛解決內眼線問題
但我真係好想擁有一條內眼線呀頂

我都係 試過好多眼線筆都溶
但畫完外眼線見到有個位白左真係幾柒 不過我會安慰自己無人會咁仔細睇我對眼
小弟係倫敦讀緊書,發現英國好多野都比較平 ,依家做下代購幫補下,希望大家支持下。前排幫個客買左對UB 3.0 triple white 連埋掛號運費仲平過香港官方價 。有興趣可以加我telegram傾下,一定平過香港班代運代購。大家可以add我telegram/wechat: John_852trading
好唔開心
訂咗兩次tarte 用bns地址 都俾官網cancel左
我只係訂兩支遮瑕膏
好唔開心
我只係訂兩支遮瑕膏

仲諗住遲啲試下用bns訂
好唔開心
我只係訂兩支遮瑕膏

訂左3次都cut撚左呀屌佢
諗起都燥燥地
[quote]

見到人啲內眼線
我真係好想畫
但無奈自己真係好油眼
試過好多都溶
想決心紋眼線但係我問過我做facial ee 佢話我咁油眼紋完可能都好快無

但畫完外眼線見到有個位白左真係幾柒 不過我會安慰自己無人會咁仔細睇我對眼

同意 好似有個位零零舍舍吉咗唔多夾咁
超級油眼既我都係照畫 最多眼下用多D碎粉
好唔開心
我只係訂兩支遮瑕膏

諗起都燥燥地

最後搵左代購 點知佢都俾人cut埋
[quote]

見到人啲內眼線
我真係好想畫
但無奈自己真係好油眼
試過好多都溶

同意 好似有個位零零舍舍吉咗唔多夾咁
超級油眼既我都係照畫 最多眼下用多D碎粉

我超級油眼,但同時完全唔識畫外眼線 就算上次絲打叫我用筆畫易啲,我都炒晒車
我都係照畫然後眼下多啲碎粉就無事
反而係眼影溶 一唔用液狀眼影對眼就溶到熊貓咁
好唔開心
我只係訂兩支遮瑕膏

諗起都燥燥地

好唔開心
我只係訂兩支遮瑕膏

諗起都燥燥地

我本身已經搵咗代購訂 佢又係俾人cut單
好唔開心
我只係訂兩支遮瑕膏

諗起都燥燥地

我本身已經搵咗代購訂 佢又係俾人cut單

睇黎買多少少就畀人cut
有無絲打有用Kevyn Aucoin The Sensual Skin Enhancer?之前有人推話好潤遮瑕度好高,今日收到開左黎用 「不」上面好乾好難推 點解會咁架 本身好大期望

推會好核突
要用印
潤又真係唔算好潤
但coverage係好勁
而且好少少少少少已經夠眼圈/暗瘡印

原來係用印 我仲用掃推 唔該晒
如果仲有人想訂幸福肌高效美白精華
可以tg zuyaaaa
因為之前多左一個絲搵我
想幫佢湊齊4個訂一盒

我有興趣 tg左你
我用緊c字牌美白精華 用左十幾日d印都淡左少少 但真係好貴 ba話要用三個月先有用
我想問cdp vip係咪買過一次野就係vip
定係要佢sd個email比你先係
想要個行李牌
我想問cdp vip係咪買過一次野就係vip
定係要佢sd個email比你先係
想要個行李牌

買過野登記左就係架啦
有冇絲打知尖沙嘴lc cdp vip 係幾號?
有冇絲打知尖沙嘴lc cdp vip day係幾號?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞