[勿提lorealgroup+新手請睇懶人包] 化妝品及護膚品討論區 #22

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
[quote]一直都有追開post今日終於唔做CD Rom
想問各位絲打深層清潔面膜同保濕面膜邊隻好用?
廿二歲人但岩岩先醒覺接觸skincare同化妝
我應該係乾肌但鼻會出油 面某幾個位經常不停重複生暗瘡

深層

保濕

有時唔想用PAPER MASK時就用呢隻

glamglow係咪真係好用
我記得都唔平
同埋邊到買會抵啲呀絲打

我有用 覺得幾好 清潔力強
最近去佢fb page有得登記拎sample 絲打可以試下先

正!
等我都去登記先

glamglow我係之前black friday 特價免運係上網訂番黎HK$26X
但敏感絲想用既話要考慮下

網上借圖
Black friday呢兩set之前做緊各$28x 我宜家用緊4小支嗰set 黑白罐我未試真嗰分別 但兩支都係沙漠肌/乾肌冬天唔多啱嘅 上面頭一半時間有刺刺嘅感覺 洗緊嘅時候見到塊面紅紅地 可能因為我偏乾肌 但真係清得幾乾淨 勁過凍膜

另外我個人又幾中意藍色支保濕 有椰奶香味 紫色未用

我想試藍色 !
上網睇D COMMENT都幾唔錯

敷緊嘅時候想食甜品咁樣 但我又冇覺得隻味好假..

見你地講到咁好, 跟住我買左3枝細既黎試 (黑,白,藍)
試完藍色覺得效果普普通通, 唔值咁貴
用Apivita星晨花仲保濕過佢

咁快手
我只會等外國有特價先買
深層清潔mask, Exuviance clay mask都唔錯

整合下先
日經問題:dmc/glam glow clay mask/綠泥/ipsa clay mask/exuviance clay mask
一直都有追開post今日終於唔做CD Rom

又係FAQ 問題 明明講過好多次
Dmc凍膜/綠泥/ipsa泥mask都好多人提過

Sorry我有睇過懶人包但好似無寫深層清潔
DMC凍膜之前追post有絲話佢只可以清黑頭粉刺但做唔到深層清潔所以我先再問下
有錯請指教

有絲打講過綠泥拎花水溝

上次去永興買綠泥
一買要100g買 好多
我問佢幾時過期
佢話正常都唔會過期

最近去佢fb page有得登記拎sample 絲打可以試下先

正!
等我都去登記先

glamglow我係之前black friday 特價免運係上網訂番黎HK$26X
但敏感絲想用既話要考慮下

網上借圖
Black friday呢兩set之前做緊各$28x 我宜家用緊4小支嗰set 黑白罐我未試真嗰分別 但兩支都係沙漠肌/乾肌冬天唔多啱嘅 上面頭一半時間有刺刺嘅感覺 洗緊嘅時候見到塊面紅紅地 可能因為我偏乾肌 但真係清得幾乾淨 勁過凍膜

另外我個人又幾中意藍色支保濕 有椰奶香味 紫色未用

我想試藍色 !
上網睇D COMMENT都幾唔錯

敷緊嘅時候想食甜品咁樣 但我又冇覺得隻味好假..

見你地講到咁好, 跟住我買左3枝細既黎試 (黑,白,藍)
試完藍色覺得效果普普通通, 唔值咁貴
用Apivita星晨花仲保濕過佢

咁快手
我只會等外國有特價先買

Set裝black Friday係好抵 但平時價藍色應該唔會回購
深層清潔mask, Exuviance clay mask都唔錯

整合下先
日經問題:dmc/glam glow clay mask/綠泥/ipsa clay mask/exuviance clay mask

Herbalife deep clean gel mask 都幾好架

整合下先

Herbalife deep clean gel mask 都幾好架

唔該絲打
日經問題:dmc/glam glow clay mask/綠泥/ipsa clay mask/exuviance clay mask/Herbalife deep clean gel mask
幸福肌買一送一優惠個陣買左角質毛孔淨化面膜,兩支其實我用唔切,有無人想夾一支(share運費)?有興趣可Tg我:krisxx

絲打其實用得快既話 有人1-2個月都ko左一次
頂多3個月就會用曬

但佢2019年先到期 你可以考慮下自己要埋另外個枝 提議下only 唔好介意

因為我唔係油皮,所以一星期只用一次 我自己手頭上都仲有幾支deep clean,呢支都係囤貨嫁咋

我一星期用一次 三個月都用完
咁你有無用咩其他deep clean mask覺得好用

Glamglow 白色、lush 薄荷同幸福肌係暫時我認為唔錯
Kiehl's 同borghese我覺得唔好用
Ipsa 不過不失
睇完catie好想要wetnwild粉底。。。
係咪要搵美國代購?
係咪要搵美國代購?

有信用卡嘅話你買夠usd35搵代運就ok
敷完德甘之後成塊面腫晒
眼都擘唔大

DMC凍膜之前追post有絲話佢只可以清黑頭粉刺但做唔到深層清潔所以我先再問下
有錯請指教

有絲打講過綠泥拎花水溝

上次去永興買綠泥
一買要100g買 好多
我問佢幾時過期
佢話正常都唔會過期

泥土點過期
敷完德甘之後成塊面腫晒
眼都擘唔大

我上次枝德甘最多都係那那地 點解咁嚴重

有錯請指教

有絲打講過綠泥拎花水溝

上次去永興買綠泥
一買要100g買 好多
我問佢幾時過期
佢話正常都唔會過期

泥土點過期

冇水冇盛 你處理得好就可以一直用
外國都有啲人話礦物粉都唔會過期
只不過生產出售一定要揼個日期上去先批得
當然你要儲存得宜
係咪要搵美國代購?

美國代運有無介紹? 我就咁google全部台灣的
係咪要搵美國代購?

唔係呀絲打
香港有好多 一係你打 香港 美國集運
應該會有架
幸福肌買一送一優惠個陣買左角質毛孔淨化面膜,兩支其實我用唔切,有無人想夾一支(share運費)?有興趣可Tg我:krisxx

頂多3個月就會用曬

但佢2019年先到期 你可以考慮下自己要埋另外個枝 提議下only 唔好介意

因為我唔係油皮,所以一星期只用一次 我自己手頭上都仲有幾支deep clean,呢支都係囤貨嫁咋

Glamglow 白色、lush 薄荷同幸福肌係暫時我認為唔錯
Ipsa 不過不失

glam glow 我都想買 不知黑定白好
好啦 終於想的起心肝去買rmk liquid fdt同base
想問大家有無覺得邊間既ba態度會好少少
之前追post聽講過沙田唔錯但太遠啦
因為想去試下liquid定cream會岩自己多啲
又心思思想睇下有無其他野想買想聽下意見
(有少少想買埋粉餅 絲打們好用嗎?)

鑽石山幾好

rmk用過三隻liquid粉底 三隻都好好用 係未月過圓罐裝個隻
利申:混合偏油
旺角朗豪有個短髮姐姐都幾好人

頂多3個月就會用曬

Ipsa 不過不失

glam glow 我都想買 不知黑定白好

我用藍色
[quote]一直都有追開post今日終於唔做CD Rom

深層

保濕

有時唔想用PAPER MASK時就用呢隻

glamglow係咪真係好用
我記得都唔平
同埋邊到買會抵啲呀絲打

好似完左。
fingershopping有平dd,細支裝買
係咪要搵美國代購?

唔係呀絲打
香港有好多 一係你打 香港 美國集運
應該會有架

Thanks找到了!
手痕買左40美金
好啦 終於想的起心肝去買rmk liquid fdt同base
想問大家有無覺得邊間既ba態度會好少少
之前追post聽講過沙田唔錯但太遠啦
因為想去試下liquid定cream會岩自己多啲
又心思思想睇下有無其他野想買想聽下意見
(有少少想買埋粉餅 絲打們好用嗎?)

鑽石山幾好

rmk用過三隻liquid粉底 三隻都好好用 係未月過圓罐裝個隻
利申:混合偏油
旺角朗豪有個短髮姐姐都幾好人

多謝兩位絲打意見
咁我搵日就腳去買番枝liquid fdt先
有無乾嘴絲可以推介吓唇膜/唇油?
手頭枝lip ointment 就用完想試新嘢
本身諗住試catie推嘅laneige lip mask
search到有人話會越用越乾?
有無絲用過覺得如何
除咗木瓜霜有無啲成份比較天然嘅好用

天然就預左貴啲
synergie lip service 係gel serum lup身feel
食得落肚
不過夜晚用木瓜霜ok既,唔會食到
朝早就用幸福肌
第一次試用gmarket買野有啲問題想問下

aritaum jelly bar聽絲打提過1枝30蚊
但點解呢到買要+2500 won ???
唔該絲打
第一次試用gmarket買野有啲問題想問下

aritaum jelly bar聽絲打提過1枝30蚊
但點解呢到買要+2500 won ???
唔該絲打

國內運費?

但加左就要50蚊1枝好似唔算好抵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞