[勿提lorealgroup+新手請睇懶人包] 化妝品及護膚品討論區 #22

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
見到台灣人推sofina隻控油碎粉
有無絲打試過
係咪真係控油

我油肌都覺得係幾控油
用佢附埋撲嘅話會好易重手同白左一兩度
預佢會係matte finish
建議用掃上
有冇男士洗面 爽膚水 保濕啫喱推介
有咩方法可以減肚腩?
我估淨係個肚都有3kg

屌我都想知 明明手腳都算瘦就係個肚

聽講飲凍野會有影響
想知有冇咩toner好用?
我混合偏乾 冬天用開肌研
但轉季又唔想用咁lup

ad+ 2號

其實gmarket google下都一大堆教學
幸福肌點做會員本身個官網都好詳細喎
真係有必要加咩

加返句gmarket自行google教學
或者簡略幾句就夠

就算好多教學 但係都係會有人問架
幸福肌個官網係有寫得好詳細 但佢第一句話註冊要email佢地已經fake死人

google都懶真係幫唔到佢地
明明一定快過伸手等人答

其實伸得手好多連懶人包都唔睇

雖然話幸福肌要send email 過去係有d 煩
但有心想買想試既唔會連呢步都唔做掛
同埋佢地都覆得好快

不過無論點update 都係會有大把人做伸手黨

絲打們 你地係幾耐到收到email回覆? 前日sd完今日仲未有人覆返 好心急想快啲買!

通常好快覆 係咪去左垃圾郵件果度啊
23 24依2日客服都暫停 如果過2日都係無覆到你可以line下佢地/sd過
不過依家要等到3月1佢地先再出貨
有冇男士洗面 爽膚水 保濕啫喱推介

護膚品唔分男女 你咩肌有咩需求? 懶人包推介既岩唔岩你膚質?
有咩方法可以減肚腩?
我估淨係個肚都有3kg

聽講飲凍野會有影響

我都想減,問男朋友有乜方法,佢淨係話做多d運動
利申戒咗凍野唔覺得有分別
想問有無人用過make up forever hd foundation
求包膠

Muf hd foundation 啱混乾或都乾肌嘅人用,比較保濕,我鍾意佢個finish 唔會話太matte,算係satin,有medium coverage,可以build up
不過佢唔係話long lasting, 我用咗大概5個鐘之後會出油,但係唔會話甩到一達達
通常個日會影相嘅話就會用佢,因為佢出黎效果幾靚

Agger
Coverage 夠遮到大部分既印
以前皮膚差用佢已經好靚
呢排皮膚好左,個finish係更靚
試過全日冇補妝,淨係用紙巾吸下油,個妝都hold正全日
利申 我係講緊粉底液個隻,粉條個隻好似唔係好岩乾肌

我係油肌 都覺得妝感好靚
係到晏就4點幾5點開始出油
但係冇影響 用手推一推番開都ok
我諗落埋控油base就完全冇問題
我申請咗幸福肌acc
諗住遲d等佢三週年有折就入手高效
有冇人想夾
有咩方法可以減肚腩?
我估淨係個肚都有3kg

聽講飲凍野會有影響

我都有呢個問題
但前排病完就冇左肚腩
而家胃腩仲大過肚腩
包膠下琴晚用完glam glow保濕mask
利申先我係資深油雞

首先佢有陣椰奶味,呢樣我幾like,但應該唔係個個受到 質地係cream狀
上到面有啲冰涼同拮拮地既感覺,但唔痛

敷廿分鐘洗走佢之後,舒服係舒服,但無話即時感覺到好驚為天人既保濕效果(者係啲台妹話水噹噹塊面反光嗰啲)
洗完面keep住冰涼既感覺,我上返lotion就瞓

第二朝覺得出油少左
但令我最驚喜既係我下爬粒谷左好撚多日既瘡平左
我認為就係因為佢有類似recovery既功能

Btw佢包sample份量真係超級少 BA姐姐俾左兩包我
其實一包剩係用到一半面 嗚嗚等我下次買牙膏裝嗰隻試真啲先

粉質ok滑
左下啡唔係超上色
左上金對我黎講太淺,但正常女仔應該會接受到呢個溫柔型金色
右下啡好上色
右上金色大亮片 但比起glam glow好似細左少少
唔會再買其他色,感覺比較賣包裝 同四個色二百幾我覺得粉質可以再好啲

粉質ok滑
左下啡唔係超上色
右下啡好上色
唔會再買其他色,感覺比較賣包裝 同四個色二百幾我覺得粉質可以再好啲

本身見到你地燒 都想買 因為色靚包裝靚
但韓國野$2xx不了
加小小錢已經買到一盒起碼8隻色既眼影
唉 之前係wet n wild 訂左粉底,去到轉運通知粉餅碎左
而家照寄來香港再算

粉質ok滑
左下啡唔係超上色
右下啡好上色

但韓國野$2xx不了

其實我心面嗰句同絲打你一樣。。。。
同個上色度,粉質真係B到B+ only...
其實唔使買佢
後悔左 真係要講嘅話個包裝靚。。。但我又唔係用包裝上眼
有冇絲打想買coloupop??
想買幾粒眼影同lippie stix 但唔想買到us50
因為屋企已經有好多
有冇絲買左NARS新出遮瑕
求包膠

粉質ok滑
左下啡唔係超上色
右下啡好上色

但韓國野$2xx不了

其實我心面嗰句同絲打你一樣。。。。
同個上色度,粉質真係B到B+ only...
其實唔使買佢
後悔左 真係要講嘅話個包裝靚。。。但我又唔係用包裝上眼

好彩你買左一盒渣
其實我覺得膠粉撲唔係真係好伏嘅
但真係要用少啲粉底
其實我覺得膠粉撲唔係真係好伏嘅
但真係要用少啲粉底

呢個我覺得睇你要咩啦
我前幾頁話我個frd用完係愛上左,因為佢覺得唔吸粉底
我自己接受唔到嗰個觸感 同埋可能皮膚條件唔夠好,我做唔到貼面既效果
對我嚟講海綿係真愛 掃係情人

#RD04 Woody Scent
偏暖色豆沙 潤身唔乾
但黃皮要小心

#RD04 Woody Scent
偏暖色豆沙 潤身唔乾
但黃皮要小心

呢枝好正 我覺得正過watertint

原本諗住買RD03 cool tone dd 好似顯白d
但冇貨 跟住諗諗諗
都係買啦

一打開 咁土嘅 但上手上嘴又唔會喎
屯門邊間美容院清黑頭係ok架 ?(手勢好)
因為我去過留下間美容院淸過一次 手勢都唔掂嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞