[勿提lorealgroup+新手請睇懶人包] 化妝品及護膚品討論區 #22

1001 回覆
7 Like 2 Dislike

本身都想買但無人同我夾

有興趣啊可以一齊夾!!!
但睇官網唔太明 我地要揀中國境內?
買多幾枝會平啲?

新手可以先睇常見問題
佢有4盒裝 會比單枝買平

明白 唔該哂你啊!
會唔會仲有其他絲打想一齊訂呢枝幸福肌高效美白精華呢?

想夾 但聽其他絲打講
三月會有週年慶 唔知會唔會有平

想夾

我都想夾呀,有無tg?

可以tg zuyaaaa 宜家有4個係tg
我地應該等3月睇下係咪平啲先落

本身都想買但無人同我夾

有興趣啊可以一齊夾!!!
但睇官網唔太明 我地要揀中國境內?
買多幾枝會平啲?

新手可以先睇常見問題
佢有4盒裝 會比單枝買平

明白 唔該哂你啊!
會唔會仲有其他絲打想一齊訂呢枝幸福肌高效美白精華呢?

想夾 但聽其他絲打講
三月會有週年慶 唔知會唔會有平

想夾

我都想夾呀,有無tg?

我都想夾
話說我忍唔住搵代購買左支opera 05色
仲要係beauty and the beast版

好期待好期待呀

05色其實真係好靚 但唔知點解我上嘴會變左好紅

上網睇人swatches, Opera d 色好似完全唔出色咁嘅
本來想買,而家滅火

用係我身上都還好 可能我鍾意唔太實色既唇膏,過多幾日去日本諗住搵下有冇白色管個隻比較下

去旅行應該撞正黎m 想死

我其實都係用開實色唇膏,所以你地燒左咁耐我都忍到而家
但琴晚竟然俾我見到出左我最愛既beauty and the beast版 我腦電波即刻弱晒
物色緊夏天粉底 有無人有推介
夏天混油 想要中等coverage
最好satin finish/奶油肌 唔好太令
有用過om但次次用完塊面都有暗粒..
筆直無限 最緊要真係好用
話說我忍唔住搵代購買左支opera 05色
仲要係beauty and the beast版

好期待好期待呀

05色其實真係好靚 但唔知點解我上嘴會變左好紅

上網睇人swatches, Opera d 色好似完全唔出色咁嘅
本來想買,而家滅火

用係我身上都還好 可能我鍾意唔太實色既唇膏,過多幾日去日本諗住搵下有冇白色管個隻比較下

去旅行應該撞正黎m 想死

嘴黑唔查得唔實色嘅唇膏
呀呠是日分享
M.A.C Ruby Woo

乾唔乾呀?呠💨
好似好顯紋 但隻色好靚

乾到仆街!!!就算打左底,你都會感覺到支唇膏喺你個咀係接近推唔郁
但佢隻色係好靚的,非常顯白 我個人覺得係一支黃白皮都用得既紅色唇膏

等我聽日拎枝入左冷宮十世既brave red出黎用先

頭先google左swatch嚟睇,你呢支應該潤好多

我呢枝係Mac黎講算潤架啦 求其影左張上咀
好耐之前有絲打話three唇膏係伏
點解嘅

我用過 上唇係潤 但我用會起死皮
有無絲打都係身瘦但patpat大 可以點減patpat
有冇絲打係留中分/長斜蔭
我留左中分2年半左右 出街多數會q耳仔 係屋企就all back 髮線高左起碼1-1.5cm 額頭側邊近太陽穴同耳仔嘅髮線都向後移左 搞到臉型好難修飾到
出街就打啲髮際線陰影 落左妝就現形
除左紋髮際線 仲有咩解決方法

你咁講我都驚髮線向後移 遲啲會剪返個陰

下會架咩
真係第一次聽

睇完極不安

好似話長期keep住同一條界會容易後移

我都係出街中分屋企all back左都4年touch wood咩事都冇wo,夏天仲成日all back紮辮,個額頭都仲係好短

絲打幾歲喇

23 我小學個時都係分界同all back,之後就斜蔭,再齊蔭,4年前就開始返分界同all back
Suqqu唇膏潤唔潤

潤呀,我用extra glow lipstick
物色緊夏天粉底 有無人有推介
夏天混油 想要中等coverage
最好satin finish/奶油肌 唔好太令
有用過om但次次用完塊面都有暗粒..
筆直無限 最緊要真係好用

我係油皮,都物色緊。本身想用estee lauder,但見到synergie 同jane iredale礦物粉又好想試,因為礦物粉無咁易塞毛孔,但會比較易溶妝。想4月去台灣用

買左Nars新出既soft matte complete concealer
真心好用
就咁搽唔洗foundation bb cream 都可以

高coverage?乾唔乾?
絲打係咪皮膚好好果啲嚟

唔乾 高coverage 同素顏冇咩分別
我本身兩頰都好多痘痘印 唔算遮到冇晒 但90%都遮到

黑眼圈呢
今個月大出血 買左好多野

遮到呀 今日試過 黑眼圈遮得好過痘印 幾乎冇左

唔該你呀絲打 得閒去nars先

左右眼試哂新舊兩款,
唔覺有咩特別,
(ba都話新舊唯一分別係光澤d同matte d))
眼底沙漠有d顯紋,
頂唔順去左第二間卸左佢扮哂野試其他遮瑕,
nars個ba唔記得幫我卸就上,
上之前又冇幫我搽eye cream

我又冇顯紋 一直都用開佢d concealer 覺得真係唔錯
之前好似有sis討論過呢支美白精華?

見到有人用另一種方法用
話去印好勁 兩個星期去到五成
你地買左既話可以試下
https://youtu.be/GgmLuaYLAVU

萬X Sasx 有?
之前好似有sis討論過呢支美白精華?

見到有人用另一種方法用
話去印好勁 兩個星期去到五成
你地買左既話可以試下

萬X Sasx 有?

我用過佢方法無用
仲出多左粒粒
之前買左zino睫毛液 用左排懶得用
見到有絲打話會甩睫毛 前幾日用返 落妝個陣真係會甩睫毛(平時唔會)
而家剩低個d都唔知仲用唔用好
有冇絲打成日爛嘴角? 應有搽d咩? 我成日爛又想搽唇膏, 好柒

去咗試pony effect 眼影好靚,好燒
啲色比起tarte/lorac啱我用
BA 話 4格 有保濕,8格無,但我好鍾意8格啲色
有冇絲有買?
想問下有無絲打試過用F牌油黎搽唇?
尋晚臨訓搽面唔小心搽埋落唇到 今朝起身又幾潤喎

有冇絲有買?

眼影點保濕
我向gmarket訂左四格嘅so gorgeous

有冇絲有買?

眼影點保濕
我向gmarket訂左四格嘅so gorgeous

如果好用就買多隻色
有無絲打都係身瘦但patpat大 可以點減patpat

做下啲hip butt gluteus workout youtube有好多
堅持一段時間細左0.5-1吋
我想問g market填順豐站地址自取得唔得?
唔想比屋企人知我買咗咁多野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞