[勿提lorealgroup+新手請睇懶人包] 化妝品及護膚品討論區 #22

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
是日唇膏 Burberry lip liquid velvet #33
係我暫時用過最唔乾既matte lip product
劣影

絲打買支唇掃畫埋唇山位啦

遲到趕住出門口冇畫

其實有無絲打會帶唇掃出街補妝用?

我追求非常分明既唇形

想問大家有冇用過呢個

有用佢個面霜 都ok
但好似有矽
懶人包係咪無左膚質個個表
想買啲護膚品比男友夏天用
佢好易出油 全面出 易紅(敏感掛) 之前好多暗瘡但岩岩停A酸而家無乜
佢比較怕煩 我諗一個洗面加兩枝查面係極限
Innisfree啲product唔知岩唔岩佢 好似會平啲 去彩豐行睇好貴

innsfree好多香料 易敏感就唔好

Natural republic? 定買返彩豐行好啲

韓國D skincare 好多都...
你想搵咩價位

我之前用innsfree 綠茶水用到敏感

我之前用innifree綠茶眼霜用到生油脂粒

但佢D PAPERMASK又OK
除左指甲油同MASK, 佢D SKIN CARE同化妝品我都唔會再買

用開green tea balancing lotion 幾好喎 以前易出暗瘡依家基本上冇乜事
連男朋友都話我皮膚好左好開心
佢話終於敢掂我塊面

你本身皮膚點?

多暗瘡,暗粒同粒粒

用左d咩product搞到皮膚好左
好想參考下

海藻矽針(暗粒)
奇亞籽(暗瘡)
幸福肌去角質面膜(粒粒)
不過真係要勤力啲
無用海藻矽針又出翻暗粒

想知粒粒同暗粒點分

海藻矽針
我做完毛孔改善左唔少

有冇極保濕嘅mask推薦 想做完矽針敷 本身已經係極乾肌

你本身皮膚點?

多暗瘡,暗粒同粒粒

好想參考下

海藻矽針(暗粒)
奇亞籽(暗瘡)
不過真係要勤力啲
無用海藻矽針又出翻暗粒

想知粒粒同暗粒點分

海藻矽針
我做完毛孔改善左唔少

見呀兔成日推海藻矽針,心郁郁想試
利申大毛孔
有無絲打有唔溶又夠深色既眼線液推介 用loveliner唔易溶 但我厭佢黑色唔夠深色 次次都要勁大力畫
佢好易出油 全面出 易紅(敏感掛) 之前好多暗瘡但岩岩停A酸而家無乜
Innisfree啲product唔知岩唔岩佢 好似會平啲 去彩豐行睇好貴

你想搵咩價位

除左指甲油同MASK, 佢D SKIN CARE同化妝品我都唔會再買

用緊佢枝唇膏 感到還算可以

你想搵咩價位

用緊佢枝唇膏 感覺還算可以
連男朋友都話我皮膚好左好開心
佢話終於敢掂我塊面

你本身皮膚點?

多暗瘡,暗粒同粒粒

好想參考下

海藻矽針(暗粒)
奇亞籽(暗瘡)
不過真係要勤力啲
無用海藻矽針又出翻暗粒

想知粒粒同暗粒點分

海藻矽針
我做完毛孔改善左唔少

絲打們係自己買野番來做or去美容?
自己做去邊度買料?
p.s.其實痛不痛?本身好怕痛....

你本身皮膚點?

多暗瘡,暗粒同粒粒

好想參考下

海藻矽針(暗粒)
奇亞籽(暗瘡)
不過真係要勤力啲
無用海藻矽針又出翻暗粒

想知粒粒同暗粒點分

海藻矽針
我做完毛孔改善左唔少

利申大毛孔

乾肌做真係要保濕做到好足
不過如果唔係真係咁有需要
免得過都唔好做 同埋做咁多
之前睇資料 佢原理上係破壞左先格硬令皮膚修復 所以做完個效果好好

我覺得咁激動既方法唔係咁好

你想搵咩價位

用開green tea balancing lotion 幾好喎 以前易出暗瘡依家基本上冇乜事

用緊+1 一切正常 未諗住換
但韓國嘢香料多係真 同埋假貨都多
要買就去門市(太貴)同gmarket買
男朋友面好多癦屎 佢話想脫撚晒佢
邊隻方法脫好d
有冇推介?

多暗瘡,暗粒同粒粒

好想參考下

海藻矽針(暗粒)
奇亞籽(暗瘡)
不過真係要勤力啲
無用海藻矽針又出翻暗粒

想知粒粒同暗粒點分

海藻矽針
我做完毛孔改善左唔少

利申大毛孔

我覺得毛孔無乜幫助
但印會去快啲
不過真係好痛

矽針已經唔算叫痛我覺得
去美容院針清仲痛苦

去印真係好好, 但我唔係好覺對我D窿有好大幫助

多暗瘡,暗粒同粒粒

好想參考下

海藻矽針(暗粒)
奇亞籽(暗瘡)
不過真係要勤力啲
無用海藻矽針又出翻暗粒

想知粒粒同暗粒點分

海藻矽針
我做完毛孔改善左唔少

利申大毛孔

我覺得毛孔無乜幫助
但印會去快啲
不過真係好痛

我係美容院做
又唔覺好痛,係有D野吉吉地
本身我好多黑頭,做左一個療程
肉眼睇已經覺得黑頭少左, 同冇咁快生番

不過都係果句, 效果因人而異
有無咩粉底液推薦 係混合肌好用架?本身係乾底 但會出油
Estée Lauder double wear同Dior forever好唔好?有無絲打用過?

多暗瘡,暗粒同粒粒

好想參考下

海藻矽針(暗粒)
奇亞籽(暗瘡)
不過真係要勤力啲
無用海藻矽針又出翻暗粒

想知粒粒同暗粒點分

海藻矽針
我做完毛孔改善左唔少

利申大毛孔

我覺得毛孔無乜幫助
但印會去快啲
不過真係好痛

矽針已經唔算叫痛我覺得
去美容院針清仲痛苦

針清真係好Q痛 x 2
次次都流哂眼淚

你想搵咩價位

最好成set 500內
係咪好難

洗面要平既man0有d都ok

呢隻聽fd介紹過佢話好好用
我用過innisfree綠茶/專科都唔錯 夠乾

然後花水啦一黎平二黎冇乜其他奇怪成份, 你可以幫佢用個樽入起佢
方便佢直接噴上面
再唔係去muji執一set俾佢用, 我有男仔fd都係用muji
應該500 搞得掂

你想搵咩價位

最好成set 500內
係咪好難

然後花水啦一黎平二黎冇乜其他奇怪成份, 你可以幫佢用個樽入起佢
方便佢直接噴上面
再唔係去muji執一set俾佢用, 我有男仔fd都係用muji
應該500 搞得掂

補番: 佢淨係話綠色好用

你想搵咩價位

最好成set 500內
係咪好難

方便佢直接噴上面
應該500 搞得掂

補番: 佢淨係話綠色好用

呢支野清潔力係唔錯
Estée Lauder double wear同Dior forever好唔好?有無絲打用過?

聽聞double wear好易焗粒粒 同埋佢好似係for油肌人用

想知粒粒同暗粒點分

海藻矽針
我做完毛孔改善左唔少

利申大毛孔

我覺得毛孔無乜幫助
但印會去快啲
不過真係好痛

矽針已經唔算叫痛我覺得
去美容院針清仲痛苦

針清真係好Q痛 x 2
次次都流哂眼淚

針清真係好Q痛 x3
有隻保濕mask可以試下叫Dr. Otto
都幾正 又貼面
聽講ronas蠶絲面膜都ok

多暗瘡,暗粒同粒粒

好想參考下

海藻矽針(暗粒)
奇亞籽(暗瘡)
不過真係要勤力啲
無用海藻矽針又出翻暗粒

想知粒粒同暗粒點分

海藻矽針
我做完毛孔改善左唔少

利申大毛孔

我覺得毛孔無乜幫助
但印會去快啲
不過真係好痛

矽針已經唔算叫痛我覺得
去美容院針清仲痛苦

針清真係好Q痛 x 2
次次都流哂眼淚

矽針我係自己做 會大大力壓落D窿位到
但都接受到 同埋我覺得咁樣好似有效d
針清一去到鼻位就會自然流淚

聽聞double wear好易焗粒粒 同埋佢好似係for油肌人用

因為我上網睇都有混合肌人話好用 所以唔知買唔買好

你想搵咩價位

最好成set 500內
係咪好難

方便佢直接噴上面
應該500 搞得掂

洗面用舒特膚 專for敏感肌用 醫學品牌黎 洗完塊面好乾淨但又唔會乾 最重要係又平又大枝 而家用緊第二枝 萬寧 sasa都有得買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞