[勿提lorealgroup+新手請睇懶人包] 化妝品及護膚品討論區 #22

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
有冇絲打成日爛嘴角? 應有搽d咩? 我成日爛又想搽唇膏, 好柒

爛嘴角我照用普通lip balm,但會夜晚訓教厚敷 bonjela藥膏,好「乸」但好爽,一兩晚就好。

去咗試pony effect 眼影好靚,好燒
啲色比起tarte/lorac啱我用
BA 話 4格 有保濕,8格無,但我好鍾意8格啲色
有冇絲有買?

眼影點保濕
我向gmarket訂左四格嘅so gorgeous

如果好用就買多隻色

嘩勁靚
好想買晒3格,帶去旅行都方便
ba就話 4格呢隻會痴眼多啲,無咁乾

4格之前easy glam都係sell呢樣,唔乾creamy感
So gorgeous到左會上黎包下膠
8格之前ptt啲人話麻麻
四格真係包裝靚配色又靚

有兩盒4格,上眼我覺得唔出色
但包裝好好j

唔出色 咁我對lorac unzipped又燒返

如果買unzipped不如買pro3
又多色抵勁多,啲顏色都係差唔多

眼影點保濕

如果好用就買多隻色

嘩勁靚

4格之前easy glam都係sell呢樣,唔乾creamy感
四格真係包裝靚配色又靚

但包裝好好j

價錢一樣?pro啲色都好靚呀,但我鍾意用溫柔色多啲,較深色嘅色唔啱我,會浪費咗

如果好用就買多隻色

嘩勁靚

四格真係包裝靚配色又靚

但包裝好好j

價錢一樣?pro啲色都好靚呀,但我鍾意用溫柔色多啲,較深色嘅色唔啱我,會浪費咗

補圖
想問下有無絲打試過用F牌油黎搽唇?
尋晚臨訓搽面唔小心搽埋落唇到 今朝起身又幾潤喎

係無問題架
最簡單的唇膏係
油+增稠劑+(色素+乳化劑+水劑)

呢啲天氣真係要用油同木瓜霜先頂得到 唔該絲打
有冇絲打成日爛嘴角? 應有搽d咩? 我成日爛又想搽唇膏, 好柒

我會潤唇膏搽出界
或者化妝前厚搽木瓜霜
我想問g market填順豐站地址自取得唔得?
唔想比屋企人知我買咗咁多野

睇過懶人包
好似冇均勻膚色推介
唔知點解眉心同面豬登特別白

我試過用jojoba oil黎搽唇
又真係幾潤
仲有冇絲打想夾幸福肌高效美白精華?
最後一日終於入到會
最後一日終於入到會

要一枝ok?
有無絲打有去印既product推介 塊面好多印

我無咩去印既產品,係我面上唔work
惟一淡到印係靠防曬 雖然今日趕時間無搽

我依家都keep住搽防曬 超易生暗瘡又留印好傷心 姐係都係要靠時間

我上年11月生左2粒石頭瘡對稱咁生,焗左出黎之後有2個印,我日日用防曬,唔食深色素既食物
依家淡到無咁滯
可能每個人膚質唔同

飲檸水好似有用

嘩勁靚

四格真係包裝靚配色又靚

但包裝好好j

補圖

Unzipped同pro3好似真係差唔多
價錢都係 unzipped深色多過pro3 啦
都係睇下自己鍾意邊個
最後一日終於入到會

要一枝ok?

絲打我都想要一支
最後一日終於入到會

要一枝ok?

絲打我都想要一支

有興趣
最後一日終於入到會

要一枝ok?

絲打我都想要一支

有興趣

有興趣tg:emilysc

Shiseido 有支查嘴幾好
最後一日終於入到會

要一枝ok?

絲打我都想要一支

有興趣

留名 tg: babababaaa

眼影點保濕

如果好用就買多隻色

嘩勁靚

四格真係包裝靚配色又靚

但包裝好好j

韓系我唔要求佢好出色,但要做到嗰種好韓嘅glam glow
好抽象

覺得佢個包裝有小小似ct (打開左個陣)
幾靚

Btw Lunasol眼影好用?好似無咩人提佢

Lunasol beige beige
第一盒眼影
到依家都好鐘意佢閃個格 好靚
最後一日終於入到會

要一枝ok?

絲打我都想要一支

有興趣

有性趣 tg: tamyukying

我試過用jojoba oil黎搽唇
又真係幾潤

我就係用jojoba 好似幾好 平時搽面有剩可以搽埋落唇

我依家都keep住搽防曬 超易生暗瘡又留印好傷心 姐係都係要靠時間

我上年11月生左2粒石頭瘡對稱咁生,焗左出黎之後有2個印,我日日用防曬,唔食深色素既食物
依家淡到無咁滯
可能每個人膚質唔同

我仲有好多暗粒 應該去做facial針清定搽野等佢平

我原本都有好多,搽野既話好快又有
我忍痛自己幫自己清
真係痛到流眼水
不過敏感肌既話就唔好啦

自己清紅晒又要成個星期先退咁 絲打清完會搽返咩快d好?
最後一日終於入到會

要一枝ok?

絲打我都想要一支

有興趣

有性趣 tg: tamyukying

仲有冇得夾 我都有興趣啊

依家淡到無咁滯
可能每個人膚質唔同

飲檸水好似有用

飲多d先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞