[勿提lorealgroup+新手請睇懶人包] 化妝品及護膚品討論區 #22

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
[quote]
我覺得我今日個眼妝幾好睇
用咗dior上年聖誕出嗰個眼影同ct mascara

見到人啲內眼線
我真係好想畫
但無奈自己真係好油眼
試過好多都溶
已經唔想再曬錢買眼線筆唔岩又係放係到重點係用過一次咁大把
想決心紋眼線但係我問過我做facial ee 佢話我咁油眼紋完可能都好快無
只可以植睫毛解決內眼線問題
但我真係好想擁有一條內眼線呀頂

我都係 試過好多眼線筆都溶
但畫完外眼線見到有個位白左真係幾柒 不過我會安慰自己無人會咁仔細睇我對眼

同意 好似有個位零零舍舍吉咗唔多夾咁
超級油眼既我都係照畫 最多眼下用多D碎粉

我超級油眼,但同時完全唔識畫外眼線 就算上次絲打叫我用筆畫易啲,我都炒晒車
我都係照畫然後眼下多啲碎粉就無事
反而係眼影溶 一唔用液狀眼影對眼就溶到熊貓咁

我係colourpop完全唔溶 但會淺左色
粉狀眼影就溶少少落三角位
用左primer都係咁
如果仲有人想訂幸福肌高效美白精華
可以tg zuyaaaa
因為之前多左一個絲搵我
想幫佢湊齊4個訂一盒

我有興趣 tg左你

我都tg 左你
我想問cdp vip係咪買過一次野就係vip
定係要佢sd個email比你先係
想要個行李牌

買過野登記左就係架啦

原來係咁 有無絲打知時代vip day係幾時
有無絲打用左wetnwild foundation可以包膠?

有無絲打之前買過?知唔知shipping大約幾多日

利申 之前已同絲夾訂但未到貨
有冇絲打用過負離子梳?
值唔值得
有無絲打用左wetnwild foundation可以包膠?

有無絲打之前買過?知唔知shipping大約幾多日

利申 之前已同絲夾訂但未到貨

我之前開咗團 仲local shipping緊
正常應該未有絲打拎到手 shipping實在太慢
有冇絲打用過負離子梳?
值唔值得

用緊 都幾貼服
感覺上無咁傷

利生 天生鳩毛頭
好唔開心
訂咗兩次tarte 用bns地址 都俾官網cancel左
我只係訂兩支遮瑕膏

仲諗住遲啲試下用bns訂

訂左3次都cut撚左呀屌佢
諗起都燥燥地

最後搵左代購 點知佢都俾人cut埋

屌 我都係呀絲打
我想問下大家有無pandora手鏈?我每次戴佢個扣都勁難扣,今朝戴到我勁炆

執晒 我試過call 佢電話冇人聽
[quote][quote]
我覺得我今日個眼妝幾好睇
用咗dior上年聖誕出嗰個眼影同ct mascara

見到人啲內眼線
我真係好想畫
但無奈自己真係好油眼
試過好多都溶
已經唔想再曬錢買眼線筆唔岩又係放係到重點係用過一次咁大把
想決心紋眼線但係我問過我做facial ee 佢話我咁油眼紋完可能都好快無
只可以植睫毛解決內眼線問題
但我真係好想擁有一條內眼線呀頂

我都係 試過好多眼線筆都溶
但畫完外眼線見到有個位白左真係幾柒 不過我會安慰自己無人會咁仔細睇我對眼

同意 好似有個位零零舍舍吉咗唔多夾咁
超級油眼既我都係照畫 最多眼下用多D碎粉

我超級油眼,但同時完全唔識畫外眼線 就算上次絲打叫我用筆畫易啲,我都炒晒車
我都係照畫然後眼下多啲碎粉就無事
反而係眼影溶 一唔用液狀眼影對眼就溶到熊貓咁

但你地如果會溶出街唔會成日都提心吊膽咩
我自己會 所以都係唔畫算

唔係掛
淨係記得佢有支洗面野出名

唔係掛

間野愈做愈頹
不過真係估唔到會執哂

唔係掛

間野愈做愈頹
不過真係估唔到會執哂

個南瓜sleeping mask好好用喎

唔係掛

間野愈做愈頹
不過真係估唔到會執哂

佢枝primer好好用

佢有個蛋白paper mask 都好好用

唔係掛

間野愈做愈頹
不過真係估唔到會執哂

佢枝primer好好用

香港賣咁貴
佢個三色陰影都好好用

唔係掛

間野愈做愈頹
不過真係估唔到會執哂

佢枝primer好好用

香港賣咁貴
佢個三色陰影都好好用

不過香港價錢又真係幾貴
有冇絲打用過負離子梳?
值唔值得

用緊 都幾貼服
感覺上無咁傷

利生 天生鳩毛頭

絲打用邊隻?用左會直?
唔quote啦
too cool for school 執晒啦 好似係上年年尾嘅事
不過香港真係賣得好貴 上網買好過
兩至三個月既石頭瘡可以用咩
Top cool for school用過佢一枝洗面泡,仆街額頭狂生粒粒,頭也不回直投垃圾桶
有冇d萬寧買得到既髮尾油推介
兩至三個月既石頭瘡可以用咩

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞