[勿提lorealgroup+新手請睇懶人包] 化妝品及護膚品討論區 #22

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
forever red好橙
個人唔太鐘意

咁peach呢

peach我冇用過
但pink真心正
正常香港女仔膚色都carry到

puremoist lipstick好似都唔錯
有成24隻色

冇用過
但ji都係above average

20生左
好辛苦
但我有一兩個位唔小心r左

我前年生左
千其千其唔好R
我都係生塊面多 但多手R 左
多左四個疤
攪到做微針 狂搽去疤 依家無左三粒
但仲有一粒去唔到 太深😞😞

細個個時未打水痘針就生左
成身都係 勁慘
而家大大下得番塊面一粒疤
r左仲慘過瘡印 凹左個大洞

我聽返身邊朋友既經歷,幾痕都好都唔可以r
因為r左會永久有印
我隨時ready好架啦 拿拿臨快啲出,好過30歲先黎出

係咪一定會生架?

絲打你隨時ready生水痘
越大出越慘
有fd r到出血水我屌

利: 一早出左

我都未出呀屌
細個呀哥出水痘 老母比埋佢d藥我食
唔知關唔關事 之後就算同出水痘既同學玩到好埋都仲冇事

岩岩同我媽傾開水痘 以為細個已經出左 問完先知我仲未出 不過我媽今年47都仲未出過

touch wood 我20歲都未生

20生左
好辛苦

我前年生左
千其千其唔好R
多左四個疤

成身都係 勁慘

因為r左會永久有印

係咪一定會生架?

越大出越慘
有fd r到出血水我屌

打左水痘針 唔係唔會出咩
定都係會出

有冇絲用過Jane Iredale? 呢排研究緊礦物化妝品,對比過alima, physicians, bareminerals ,感覺JI嘅review無咁極端,但價錢都相對高。

呢個防曬粉好吸引 ,油皮要為夏天做準備。

上年買過黎用
好乾
冬天乾肌,夏天混合偏乾
同埋個設計 成手成張枱都係粉

不過夏天想買JI盒粉餅,有無人用過

我返而想用佢個fdt ,護膚加化妝 ,同埋佢個碎粉好似2015拎過獎。
想試埋佢個有色潤色膏

終於有人講ji
我超想買佢既lipstick
我淨係用過佢既lip balm

我有佢最出名嗰個餅
冇乜coverage
我係上完synergie mineral whip再用bb/rt印on top加多少少少少coverage
如果冇乜要遮想快靚正有防曬就ok既

佢個oil absence base(唔太記得叫乜,2015 wayne goss有講係product of the year)我覺得冇乜感覺
反而hourglass正啲

lip and check stain好正 食得落肚又自然個色又潤
must have

synergie 我見mi ming mart有,我都諗緊買佢定JI

粉底?
synergie 冇粉餅
但ji有(好易碎)
睇你想要乜coverage

20生左
好辛苦

我前年生左
千其千其唔好R
多左四個疤

成身都係 勁慘

因為r左會永久有印

係咪一定會生架?

越大出越慘
有fd r到出血水我屌

定都係會出

我5歲個時都打左水痘針,係咪就唔會出架啦?

20生左
好辛苦

我前年生左
千其千其唔好R
多左四個疤

成身都係 勁慘

因為r左會永久有印

係咪一定會生架?

越大出越慘
有fd r到出血水我屌

定都係會出

上網睇過,其實再大啲都唔出既話,係要補打多次水痘針
愈大出愈危險

我前年生左
千其千其唔好R
多左四個疤

成身都係 勁慘

因為r左會永久有印

係咪一定會生架?

越大出越慘
有fd r到出血水我屌

定都係會出

愈大出愈危險

佢話係好好好好好好痕
R到出血都想r....

不過佢係男人
係,會死人架,同激痕
但我記得我細個嗰陣出係ok痕又唔係激痕?
越大出越痕?

成身都係 勁慘

因為r左會永久有印

係咪一定會生架?

越大出越慘
有fd r到出血水我屌

定都係會出

愈大出愈危險

佢話係好好好好好好痕
R到出血都想r....

不過佢係男人
係,會死人架,同激痕
越大出越痕?

好似話愈遲出個種痕同細細個出既唔同
所以我一早做好準備唔留長指甲 同埋已經買定青山綁住隻手個啲野 訓教期間實會r左唔知

成身都係 勁慘

因為r左會永久有印

係咪一定會生架?

越大出越慘
有fd r到出血水我屌

定都係會出

愈大出愈危險

佢話係好好好好好好痕
R到出血都想r....

不過佢係男人
係,會死人架,同激痕
越大出越痕?

未出果啲快啲去打針啦!
打左針出既機會好低
就算出都唔會好嚴重
細過打左個啲要去補打

有無絲打知呢啲係咪暗瘡印,佢係我塊面已經有一段時間但一直都無理佢,最近化妝發現佢好似越黎越勁,所以想睇下有咩解決辦法,係咪應該要搵啲去印淡班product? 有無絲打有咩產品推薦

幸福肌高效美白
我塊面又係勁多暗瘡印
仲要勁集中 塊面好似黑左一pat咁
咁前排同幾個絲打夾左幾枝高效美白
用左幾日feel到佢有啲淡嘅蹟象
希望用耐啲可以白返
呢個之前我用dr wu杏仁酸
效果都work但唔可以日日用同會用到甩皮

本身都想買但無人同我夾

有興趣啊可以一齊夾!!!
但睇官網唔太明 我地要揀中國境內?
買多幾枝會平啲?

新手可以先睇常見問題
佢有4盒裝 會比單枝買平

明白 唔該哂你啊!
會唔會仲有其他絲打想一齊訂呢枝幸福肌高效美白精華呢?

我都想夾!!
有無絲打用過zoay枝粉底掃
或者有無平價正野

我!
我用緊佢枝濕粉掃 印象中大概八十蚊枝
毛好密好滑 我會拎埋黎上om
但比較重 拎得來會手痛

我剩係見到枝60同70
絲打果枝係長同短

又短又肥
白色柄黑色毛的
我對elta md 防曬有興趣,我係混合偏乾+容易生暗瘡肌,我見有好幾隻但唔知邊隻比較適合我用,我怕有d會太乾,大家有無咩推介?

買左Nars新出既soft matte complete concealer
真心好用
就咁搽唔洗foundation bb cream 都可以
我對elta md 防曬有興趣,我係混合偏乾+容易生暗瘡肌,我見有好幾隻但唔知邊隻比較適合我用,我怕有d會太乾,大家有無咩推介?

用緊spf 46會乾應該唔啱你我偏油
有冇絲打係留中分/長斜蔭
我留左中分2年半左右 出街多數會q耳仔 係屋企就all back 髮線高左起碼1-1.5cm 額頭側邊近太陽穴同耳仔嘅髮線都向後移左 搞到臉型好難修飾到
出街就打啲髮際線陰影 落左妝就現形
除左紋髮際線 仲有咩解決方法
我留左中分2年半左右 出街多數會q耳仔 係屋企就all back 髮線高左起碼1-1.5cm 額頭側邊近太陽穴同耳仔嘅髮線都向後移左 搞到臉型好難修飾到

你咁講我都驚髮線向後移 遲啲會剪返個陰

因為r左會永久有印

係咪一定會生架?

越大出越慘
有fd r到出血水我屌

定都係會出

愈大出愈危險

佢話係好好好好好好痕
R到出血都想r....

不過佢係男人
係,會死人架,同激痕
越大出越痕?

未出果啲快啲去打針啦!
打左針出既機會好低
就算出都唔會好嚴重
細過打左個啲要去補打

咁大個人打都得
細個無打過水豆針
我呀媽生蛇 如果唔係咁岩我去左英國
我就可以出水豆
我呀媽20歲出 我21歲都未

有無絲打知呢啲係咪暗瘡印,佢係我塊面已經有一段時間但一直都無理佢,最近化妝發現佢好似越黎越勁,所以想睇下有咩解決辦法,係咪應該要搵啲去印淡班product? 有無絲打有咩產品推薦

幸福肌高效美白
我塊面又係勁多暗瘡印
仲要勁集中 塊面好似黑左一pat咁
咁前排同幾個絲打夾左幾枝高效美白
用左幾日feel到佢有啲淡嘅蹟象
希望用耐啲可以白返
呢個之前我用dr wu杏仁酸
效果都work但唔可以日日用同會用到甩皮

本身都想買但無人同我夾

有興趣啊可以一齊夾!!!
但睇官網唔太明 我地要揀中國境內?
買多幾枝會平啲?

新手可以先睇常見問題
佢有4盒裝 會比單枝買平

明白 唔該哂你啊!
會唔會仲有其他絲打想一齊訂呢枝幸福肌高效美白精華呢?

有!
Tlg: xxstephanie

出血呀😫不過近排皮膚真係差 所以的起心乾買左堆護膚品用 希望可以改善下

呢到幾錢

千7有找😫

買左d咩?

係咪一定會生架?

越大出越慘
有fd r到出血水我屌

定都係會出

愈大出愈危險

佢話係好好好好好好痕
R到出血都想r....

不過佢係男人
係,會死人架,同激痕
越大出越痕?

未出果啲快啲去打針啦!
打左針出既機會好低
就算出都唔會好嚴重
細過打左個啲要去補打

咁大個人打都得
細個無打過水豆針
我呀媽生蛇 如果唔係咁岩我去左英國
我就可以出水豆
我呀媽20歲出 我21歲都未

打得呀
我而家19歲
1月先打完第一針
5月再打第二針

想知紋髮際線係點

你咁講我都驚髮線向後移 遲啲會剪返個陰

下會架咩
真係第一次聽

睇完極不安

之前有絲打推薦呢兩款產品 其實係邊到買 我搵咗幾個post都搵唔到 有無絲打記得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞