[勿提lorealgroup+新手請睇懶人包] 化妝品及護膚品討論區 #22

1001 回覆
7 Like 2 Dislike

18係螢光粉紅。。。。我完全carry唔到,但唔知點解影唔到佢有幾螢光。。。對我黎講真係伏

05係鮮紅,如果唔係激白膚其實會好顯黑顯黃,又伏左

20係我最滿意嘅顔色 令成個妝brighten up左又係自然嗰種靚

之後應該會再買多幾隻色試下

Aritaum jelly bar?

係呀

屌 真心18號唔知點解揸左上咀係螢光色

同感!!!好螢光,而且我覺得係螢光偏橙

仲有好奇一問,絲打你地枝jelly bar底部係咪咁的?
懶人包係咪無左膚質個個表
想買啲護膚品比男友夏天用
佢好易出油 全面出 易紅(敏感掛) 之前好多暗瘡但岩岩停A酸而家無乜
佢比較怕煩 我諗一個洗面加兩枝查面係極限
Innisfree啲product唔知岩唔岩佢 好似會平啲 去彩豐行睇好貴

innsfree好多香料 易敏感就唔好

Natural republic? 定買返彩豐行好啲
佢好易出油 全面出 易紅(敏感掛) 之前好多暗瘡但岩岩停A酸而家無乜
Innisfree啲product唔知岩唔岩佢 好似會平啲 去彩豐行睇好貴

我都係有好多暗瘡又容易紅嘅人
用innisfree令到我皮膚越嚟越差
各位絲打 想問激光脫毛$8000 脫前手臂
價錢可以嗎?我未做過

你去番脫毛post可能幫到你

韓國D skincare 好多都...
你想搵咩價位

18係螢光粉紅。。。。我完全carry唔到,但唔知點解影唔到佢有幾螢光。。。對我黎講真係伏

05係鮮紅,如果唔係激白膚其實會好顯黑顯黃,又伏左

20係我最滿意嘅顔色 令成個妝brighten up左又係自然嗰種靚

之後應該會再買多幾隻色試下

Aritaum jelly bar?

係呀

屌 真心18號唔知點解揸左上咀係螢光色

同感!!!好螢光,而且我覺得係螢光偏橙

仲有好奇一問,絲打你地枝jelly bar底部係咪咁的?

有冇咀仔圖睇下
好奇有幾螢光
是日唇膏 Burberry lip liquid velvet #33
係我暫時用過最唔乾既matte lip product
劣影

你想搵咩價位

最好成set 500內
係咪好難

有無人用過full cover cream concealer 遮唔遮到深暗瘡印同乾唔乾

未用過 但記得pony個到有得試上手

用過 好乾同埋都幾厚
是日唇膏 Burberry lip liquid velvet #33
劣影

絲打買支唇掃畫埋唇山位啦

有無人用過full cover cream concealer 遮唔遮到深暗瘡印同乾唔乾

用過 好乾同埋都幾厚

乾肌表示覺得好乾同埋唔算遮到 不過我用嚟遮黑眼圈

用過 好乾同埋都幾厚

中性乾到仆街 遮唔到黑眼圈+1
連男朋友都話我皮膚好左好開心
佢話終於敢掂我塊面

你本身皮膚點?

多暗瘡,暗粒同粒粒

用左d咩product搞到皮膚好左
好想參考下

海藻矽針(暗粒)
奇亞籽(暗瘡)
幸福肌去角質面膜(粒粒)
不過真係要勤力啲
無用海藻矽針又出翻暗粒

想知粒粒同暗粒點分
劣影

遲到趕住出門口冇畫
連男朋友都話我皮膚好左好開心
佢話終於敢掂我塊面

你本身皮膚點?

多暗瘡,暗粒同粒粒

用左d咩product搞到皮膚好左
好想參考下

海藻矽針(暗粒)
奇亞籽(暗瘡)
幸福肌去角質面膜(粒粒)
不過真係要勤力啲
無用海藻矽針又出翻暗粒

想知粒粒同暗粒點分

海藻矽針
我做完毛孔改善左唔少

你想搵咩價位

我之前用innsfree 綠茶水用到敏感

用過 好乾同埋都幾厚

中性乾到仆街 遮唔到黑眼圈+1

火已滅

你想搵咩價位

我之前用innifree綠茶眼霜用到生油脂粒
劣影

遲到趕住出門口冇畫

其實有無絲打會帶唇掃出街補妝用?

innisfree 嗰個幾好用
一抆個掃就出黎

你想搵咩價位

我之前用innifree綠茶眼霜用到生油脂粒

但佢D PAPERMASK又OK
除左指甲油同MASK, 佢D SKIN CARE同化妝品我都唔會再買
終於試到我期待已久嘅too faced born this way fdt
不負眾望coverage真係幾高
質地都幾杰身不過唔難推
同埋意外發現佢都幾防水
試左上手背之後洗手 用力捽都無乜甩到 同埋係粉底上面變曬水珠

絲打用咩色號?可唔可以講埋其他粉底色參考吓

我買左ivory 係第二白+偏黃 深過我塊面膚色少少少少
試係手背覺得太黃 不過我係關公面 上左面就啱啱好 遮到泛紅

我covermark草本用BN10
Dior 01
Laneige bb cushion 13

絲打係係sephora hk訂定係搵代購 之前問過幾個ig代購都話ivory冇貨 但係hk個網就見到有得訂 sephora寄hk係咪要等好耐又可能俾人cut單

我係sephora買呀
我買嗰陣淨係第二白偏粉紅無貨
買滿350蚊免費送貨 17號晚落單 22號就收到了
枝fdt$342 爭8蚊先免運 所以搭單買左粒benefit mini蒲公英胭脂

咁快 係私人住宅地址呀可?
頂啱啱想落訂ivory就out of stock 明明今朝睇重有

係住宅呀 仲要係新界村屋

想問大家有冇用過呢個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞