[勿提lorealgroup+新手請睇懶人包] 化妝品及護膚品討論區 #22

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
見上面絲打有講beauty blender 同rt
想問bb係堅好用好多?

另外想買支concealer
有無好介紹?
絲打們有冇睇開嘅中醫介紹?
你地zoeva palette 係邊買
好想買
見上面絲打有講beauty blender 同rt
想問bb係堅好用好多?

另外想買支concealer
有無好介紹?

bb 100分,rt 99分
concealer想遮印定黑眼圈
有冇絲打個樣好細個?
我本身已經好矮同個樣好細
有時好怕化完妝只會顯得自己細路扮大人

好矮同留蔭,仲有包包面
男朋友帶我返鄉下見親戚,佢地問我 阿妹,聽日唔洗返學咩? 其實我已經廿幾歲

唔化妝望落仲細個,所以見人一定會化妝

矮+齊蔭+包包面
唔化妝去馬會每次會俾人check身份證
所以出街多過4個鐘我都會化妝

講起個樣細個即刻諗起佢 要望落大個啲無非都係斜陰加高爭鞋
利申老樣

有冇絲用過Jane Iredale? 呢排研究緊礦物化妝品,對比過alima, physicians, bareminerals ,感覺JI嘅review無咁極端,但價錢都相對高。

呢個防曬粉好吸引 ,油皮要為夏天做準備。

上年買過黎用
好乾
冬天乾肌,夏天混合偏乾
同埋個設計 成手成張枱都係粉

不過夏天想買JI盒粉餅,有無人用過

我返而想用佢個fdt ,護膚加化妝 ,同埋佢個碎粉好似2015拎過獎。
想試埋佢個有色潤色膏

終於有人講ji
我超想買佢既lipstick
我淨係用過佢既lip balm

好矮同留蔭,仲有包包面
男朋友帶我返鄉下見親戚,佢地問我 阿妹,聽日唔洗返學咩? 其實我已經廿幾歲

唔化妝望落仲細個,所以見人一定會化妝

矮+齊蔭+包包面
唔化妝去馬會每次會俾人check身份證
所以出街多過4個鐘我都會化妝

講起個樣細個即刻諗起佢 要望落大個啲無非都係斜陰加高爭鞋
利申老樣

我矮+包面 但由細到大都俾人話個樣老積
可能就係因為我額頭好窄 留齊陰完全係災難
所以一直都係斜陰,近排留左one length就更老
其實我都好想剪齊陰架
Personal color palette之前呢度絲打有post過
今日再睇個video swtach即刻燒着左

好似好creamy

上ig搵見到有特價!立刻落單!
自己上網買貴好多
試左楊絲推介既洗面膏
洗完塊面好滑 不過都係有啲mand mand緊

我通常洗完即full mask
話說尋日係12蚊店買左pack 雙眼皮膠紙,今日試又幾驚喜 短短地夠撐內雙

AB膠水邊度先有代購? IG?

我ig搵日本代購
見係賣化妝嘅就問佢有無得幫我買呢枝
有冇絲有sf+又想搵人夾bb 5粒個set 好鬼燒

我有sf+啊 想夾
留tg?

tg:iii06
好想買

問下佢地而家重有無

之前佢地做緊478三個palette
之前有朋友喺台灣買左塊mask俾我
頭先去完角質敷左,油肌表示幾清爽幾舒服
有無絲打都用過?我之後google睇返,呢塊mask好似好出名...(我見識少
想聽下絲打們對呢個牌子/佢其他味道既review

呢隻主要係補濕
其他用過無咩特別,係呢隻我覺得比較補濕

呢隻我夏天用多,冬天唔太夠力,我都係最鐘意蘆薈絲瓜

夏天用好正
又貼又唔lup
係日本買咗個手袋 係杏色加粉紅色,買返嚟又唔太鐘意,包裝乜都未拆
有冇絲有興趣收留佢
價錢可議

有嘅可以tg me: heavenjj
好想買

問下佢地而家重有無

之前佢地做緊478三個palette

478抵到
有無絲打都用過?我之後google睇返,呢塊mask好似好出名...(我見識少

呢隻主要係補濕

夏天用好正
又貼又唔lup

屋企有十塊以上未用 但我敏感
19年6月過期
有無絲打想要
岩地方交收就送出去算

我有!!!!仲用過牛奶味
覺得幾貼面 同埋都ok 保濕
我是乾肌

呢隻主要係補濕

夏天用好正
又貼又唔lup

19年6月過期
有無絲打想要
岩地方交收就送出去算

你近邊頭?
Sf+咁多野唔送香港,如果去旅行,送貨去外地咪得 其實咁樣得唔得

呢隻主要係補濕

夏天用好正
又貼又唔lup

19年6月過期
有無絲打想要
岩地方交收就送出去算

你近邊頭?

屯門大學沙田我都方便呀

呢隻主要係補濕

夏天用好正
又貼又唔lup

19年6月過期
有無絲打想要
岩地方交收就送出去算

我!!!
Tg @iloveaircraft

呢隻主要係補濕

夏天用好正
又貼又唔lup

19年6月過期
有無絲打想要
岩地方交收就送出去算

我!!!
Tg @iloveaircraft

可以沙田拎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞