[勿提lorealgroup+新手請睇懶人包] 化妝品及護膚品討論區 #22

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
呀呠是日分享
M.A.C Ruby Woo

乾唔乾呀?呠💨
好似好顯紋 但隻色好靚

乾到仆街!!!就算打左底,你都會感覺到支唇膏喺你個咀係接近推唔郁
但佢隻色係好靚的,非常顯白 我個人覺得係一支黃白皮都用得既紅色唇膏

等我聽日拎枝入左冷宮十世既brave red出黎用先
枝lip baby crayon完全係個伏
超顯紋
試左好多次都係咁

見好多人上咀幾靚 哩兩日struggle左好多次買唔買 因為萬寧同屈臣氏都有discount 但揾唔到innocent pink所以最後都係冇買

完全唔潤

我覺得係伏 啲youtuber一講就自然覺得係伏,一啲公信力都無

細個個時未打水痘針就生左
成身都係 勁慘
而家大大下得番塊面一粒疤
r左仲慘過瘡印 凹左個大洞

我聽返身邊朋友既經歷,幾痕都好都唔可以r
因為r左會永久有印
我隨時ready好架啦 拿拿臨快啲出,好過30歲先黎出

係咪一定會生架?

絲打你隨時ready生水痘
越大出越慘
有fd r到出血水我屌

利: 一早出左

打左水痘針 唔係唔會出咩
定都係會出

見到好多絲打都對水痘有好多問題 可以幫手解答下
打左水痘針唔代表100%唔生 不過個機會少左好多 所以都要盡量同生緊水痘既有接觸
引致水痘同生蛇都係同一種痛毒 只要生過水痘 大個生蛇既機會就會高左 不過生蛇 即係環狀疱疹既嚴重性高好多 痛好多 不過生蛇既高峰期係中年人士 不過都有朋友好細個生水痘 18歲就生蛇 不過大家唔洗咁驚 反而可以提下生過水痘既屋企人去打生蛇預防針 大約1400蚊到啦 不過生蛇既藥都差唔多成1000蚊 仲要未必一個療程既藥就可以 值唔值得打就見人見智嚕
水痘既潛服期大約係兩個星期 所以唔係掂完生水痘既人之後幾日內無事就安全 要睇埋之後個兩三個星期
愈遲生水痘就愈嚴重愈辛苦 不過都無得預防
水痘針要打兩針先叫有效 間間診所收費唔同 價錢就要問番d診所啦
生蛇既人有機會傳染到比小朋友 生水痘 生水痘既亦有機會傳染比大人 變環狀疱疹

利申做緊醫療有關既pt 有錯請講

絲打,我同啲生水痘既細路接觸,差在未錫埋,都仲未生既!

打左水痘針?
我都成日接觸d生水痘既細路 不過可以touchwood講句 好好彩 無生到
情況就好似男朋友病到死死下 同佢瘋狂打車 都未必會被傳染

我聽返身邊朋友既經歷,幾痕都好都唔可以r
因為r左會永久有印
我隨時ready好架啦 拿拿臨快啲出,好過30歲先黎出

係咪一定會生架?

絲打你隨時ready生水痘
越大出越慘
有fd r到出血水我屌

利: 一早出左

定都係會出

見到好多絲打都對水痘有好多問題 可以幫手解答下
打左水痘針唔代表100%唔生 不過個機會少左好多 所以都要盡量同生緊水痘既有接觸
引致水痘同生蛇都係同一種痛毒 只要生過水痘 大個生蛇既機會就會高左 不過生蛇 即係環狀疱疹既嚴重性高好多 痛好多 不過生蛇既高峰期係中年人士 不過都有朋友好細個生水痘 18歲就生蛇 不過大家唔洗咁驚 反而可以提下生過水痘既屋企人去打生蛇預防針 大約1400蚊到啦 不過生蛇既藥都差唔多成1000蚊 仲要未必一個療程既藥就可以 值唔值得打就見人見智嚕
水痘既潛服期大約係兩個星期 所以唔係掂完生水痘既人之後幾日內無事就安全 要睇埋之後個兩三個星期
愈遲生水痘就愈嚴重愈辛苦 不過都無得預防
水痘針要打兩針先叫有效 間間診所收費唔同 價錢就要問番d診所啦
生蛇既人有機會傳染到比小朋友 生水痘 生水痘既亦有機會傳染比大人 變環狀疱疹

利申做緊醫療有關既pt 有錯請講

絲打,我同啲生水痘既細路接觸,差在未錫埋,都仲未生既!

打左水痘針?
我都成日接觸d生水痘既細路 不過可以touchwood講句 好好彩 無生到
情況就好似男朋友病到死死下 同佢瘋狂打車 都未必會被傳染

我淨係細細個打過咋
未補打,依家25歲了
呀呠是日分享
M.A.C Ruby Woo

乾唔乾呀?呠💨
好似好顯紋 但隻色好靚

乾到仆街!!!就算打左底,你都會感覺到支唇膏喺你個咀係接近推唔郁
但佢隻色係好靚的,非常顯白 我個人覺得係一支黃白皮都用得既紅色唇膏

等我聽日拎枝入左冷宮十世既brave red出黎用先

頭先google左swatch嚟睇,你呢支應該潤好多
枝lip baby crayon完全係個伏
超顯紋
試左好多次都係咁

見好多人上咀幾靚 哩兩日struggle左好多次買唔買 因為萬寧同屈臣氏都有discount 但揾唔到innocent pink所以最後都係冇買

完全唔潤

我覺得係伏 啲youtuber一講就自然覺得係伏,一啲公信力都無

因為我睇過兩三個唔係sponsor嘅都幾推 所以心郁郁
依家幾位絲打都話唔掂 不了 射射絲打們
話說我忍唔住搵代購買左支opera 05色
仲要係beauty and the beast版

好期待好期待呀
眼影怪絲打 我唔quote啦 太長
細個打兩針就得架啦 大個唔洗補打
有好多預防針細個已經打晒

幸福肌高效美白
我塊面又係勁多暗瘡印
仲要勁集中 塊面好似黑左一pat咁
咁前排同幾個絲打夾左幾枝高效美白
用左幾日feel到佢有啲淡嘅蹟象
希望用耐啲可以白返
呢個之前我用dr wu杏仁酸
效果都work但唔可以日日用同會用到甩皮

本身都想買但無人同我夾

有興趣啊可以一齊夾!!!
但睇官網唔太明 我地要揀中國境內?
買多幾枝會平啲?

新手可以先睇常見問題
佢有4盒裝 會比單枝買平

明白 唔該哂你啊!
會唔會仲有其他絲打想一齊訂呢枝幸福肌高效美白精華呢?

想夾 但聽其他絲打講
三月會有週年慶 唔知會唔會有平

想夾

我都想夾呀,有無tg?

真係?其實會唔會真係有人到老都未出過水痘

一定有架 特別平時接觸得多小朋友既絲打 一定要做好消毒 不過我都搽酒精消毒液搽到對手'鞋'晒 唯有用多d hand cream

好期待好期待呀

05色其實真係好靚 但唔知點解我上嘴會變左好紅

我都未出 好不安

好期待好期待呀

上網睇人swatches, Opera d 色好似完全唔出色咁嘅
本來想買,而家滅火

有無絲打試過生巴氏腺囊腫?
痛到我死

一直想推介好耐
呢支油好好用
面又用得,頭髮又用得
之前乾到pk
佢拯救左我塊面
仲要價錢都幾親民
淘咗幾支受受狼 粉底掃同遮瑕刷 可以同131輪住用
d掃可唔可以用bb個個皂洗㗎?本來都有支mufe洗掃液但好貴用完唔會再買 同掃你地幾耐洗一次
之前呢到有英國絲話唔想甩頭髮就買樽裝水飲
想問通常買咩牌子?

因為我買左幾枝evian
再睇番硬水會甩頭髮係因為d礦物質?
飲evian會唔會仲甩得勁
因為記得係香港d人話飲得多蒸餾水會甩頭髮就揀左礦泉水飲
唔知係咪形住形住硬係覺得少左好多頭髮

好期待好期待呀

上網睇人swatches, Opera d 色好似完全唔出色咁嘅
本來想買,而家滅火

用係我身上都還好 可能我鍾意唔太實色既唇膏,過多幾日去日本諗住搵下有冇白色管個隻比較下

去旅行應該撞正黎m 想死
想買nars新出果隻concealer
Sf唔寄黎香港
唔想係香港專門店買 見佢派哂比d beggar
好想買又唔想助養班垃圾

好期待好期待呀

本來想買,而家滅火

用係我身上都還好 可能我鍾意唔太實色既唇膏,過多幾日去日本諗住搵下有冇白色管個隻比較下

去旅行應該撞正黎m 想死

有藥可以食咗遲啲嚟m
因為要去旅行我都食過一兩次

定都係會出

上網睇過,其實再大啲都唔出既話,係要補打多次水痘針
愈大出愈危險

佢話係好好好好好好痕
R到出血都想r....

不過佢係男人
係,會死人架,同激痕
但我記得我細個嗰陣出係ok痕又唔係激痕?
越大出越痕?

好似話愈遲出個種痕同細細個出既唔同
所以我一早做好準備唔留長指甲 同埋已經買定青山綁住隻手個啲野 訓教期間實會r左唔知

我中學先生水痘
明明冇r到 臉上都留底左幾明顯嘅有水痘印
咁多年嚟都冇淡過

之後有無搽防曬?

有搽防曬呀
但個印係凹左入去 點搽都冇用
唯有遲d試下做激光睇下可唔可以令佢淡d

想死呀
我生左好多係面到
有啲結左焦仲俾我唔小心整甩左/換衫整甩左
衣家好驚呀聽到你咁講
身果啲我唔理 照r
想問通常買咩牌子?

絲打你調轉左,應該要飲蒸餾水
英國既水入面有某d礦物質會加劇脫髮
我住果邊果陣唔想成日買水就裝左濾水器再煲水飲
超市買到既蒸餾水牌子淨係記得有highland spring同buxton
總之tesco實有一兩隻Spring water賣
想問通常買咩牌子?

絲打你調轉左,應該要飲蒸餾水
英國既水入面有某d礦物質會加劇脫髮
我住果邊果陣唔想成日買水就裝左濾水器再煲水飲
超市買到既蒸餾水牌子淨係記得有highland spring同buxton
總之tesco實有一兩隻Spring water賣

好彩上黎問一問
我淨係留幾個月廢事買濾水器
咁我聽日去買番幾枝highland spring water

買左Nars新出既soft matte complete concealer
真心好用
就咁搽唔洗foundation bb cream 都可以

高coverage?乾唔乾?
絲打係咪皮膚好好果啲嚟

唔乾 高coverage 同素顏冇咩分別
我本身兩頰都好多痘痘印 唔算遮到冇晒 但90%都遮到

黑眼圈呢
今個月大出血 買左好多野

遮到呀 今日試過 黑眼圈遮得好過痘印 幾乎冇左

唔該你呀絲打 得閒去nars先

左右眼試哂新舊兩款,
唔覺有咩特別,
(ba都話新舊唯一分別係光澤d同matte d))
眼底沙漠有d顯紋,
頂唔順去左第二間卸左佢扮哂野試其他遮瑕,
nars個ba唔記得幫我卸就上,
上之前又冇幫我搽eye cream
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞