[勿提lorealgroup+新手請睇懶人包] 化妝品及護膚品討論區 #22

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
有無絲打用左wetnwild foundation可以包膠?
有冇絲打收到cdp既sms VIP day
佢寫叫我去tst sogo係咪得果到有?

每間cdp分店VIP day日子或者送嘅野唔同, 只會收到自己入會間分店嘅相關訊息
絲打介唔介意post下今次VIP day有d咩?

幫絲打答
今次係買任何野都可以有刻名行李牌一個
前幾頁定上個post有絲打問過出水痘既野
我個frd而家啱啱出完
佢而家成面都係痕,想幫佢問下有無有效既方法幫佢快啲退左啲印

我而家叫左佢去買萬秀雷頓支維他命c先

輕輕一推~~
喜療疤有無用?

應該無咩用,因為佢連暗瘡既印都淡唔到幾多

我見到佢好陰公呀,成面都痕
可唔可以搽防曬等佢唔好再黑落去?

終於到我收到aritaum
Mono eyes #41全部缺貨 唯有買#37
岩岩試咗幾支唇膏上嘴 唔知係燈光問題
定係我本身個嘴好紅 好似無咩分別咁
有無天生個嘴就好紅嘅絲打 你地點上淺色嘅唇膏
前幾頁定上個post有絲打問過出水痘既野
我個frd而家啱啱出完
佢而家成面都係痕,想幫佢問下有無有效既方法幫佢快啲退左啲印

我而家叫左佢去買萬秀雷頓支維他命c先

輕輕一推~~
喜療疤有無用?

應該無咩用,因為佢連暗瘡既印都淡唔到幾多

我見到佢好陰公呀,成面都痕
可唔可以搽防曬等佢唔好再黑落去?

要忍住咪r呀!
出完應該可以搽防曬,唔想搽完要落妝既就戴口罩

化完底妝用個撲淨低嘅粉遮埋個唇色
Btw我都有興趣佢支color live tint 佢質地係厚定薄㗎
話說我忍唔住搵代購買左支opera 05色
仲要係beauty and the beast版

好期待好期待呀

05色其實真係好靚 但唔知點解我上嘴會變左好紅

上網睇人swatches, Opera d 色好似完全唔出色咁嘅
本來想買,而家滅火

佢好顯色喎
不過我唇色深
啲色搽岀嚟差唔多
(可能我色盲)

要一枝ok?

絲打我都想要一支

有興趣

有興趣tg:emilysc

留名 tg: babababaaa

有性趣 tg: tamyukying

Tg咗咁多位絲打
之前冇留tg嘅可以tg我: ticnm

絲打!tg左你
有冇絲打成日爛嘴角? 應有搽d咩? 我成日爛又想搽唇膏, 好柒

爛嘴角我照用普通lip balm,但會夜晚訓教厚敷 bonjela藥膏,好「乸」但好爽,一兩晚就好。

Thanks 咁啱屋企有

Btw我都有興趣佢支color live tint 佢質地係厚定薄㗎

唔想喺嘴上上粉
好似會食晒啲粉落肚咁
質地幾薄 我厚色紅但都可以遮到本身唇色
幾liquid

唔想喺嘴上上粉
好似會食晒啲粉落肚咁
幾liquid

08色
我訂果陣無晒 好似好撚靚

Mono eyes Gmarket定代購?

我喺aritaum官網買呀
之前情人節做好多產品半價
$30usd 連運費寄嚟香港
平時嘅話就gmarket啦 好易用
[quote]

唔想喺嘴上上粉
好似會食晒啲粉落肚咁
幾liquid

08色
我訂果陣無晒 好似好撚靚

好粉 係呢條line最粉
我唔遮唇色嘅話又唔會太粉 好自然
聽日用嘅話就影張相上嚟包膠
有無絲打有用Kevyn Aucoin The Sensual Skin Enhancer?之前有人推話好潤遮瑕度好高,今日收到開左黎用 「不」上面好乾好難推 點解會咁架 本身好大期望

我覺得我今日個眼妝幾好睇
用咗dior上年聖誕出嗰個眼影同ct mascara
[quote]

我覺得有但要俾啲耐性
我用2枝先見到淡左少少印
依家無用,反而著重防曬多

上個星期生左水痘
衣家好驚啲印去唔到
因為生左好多係塊臉到
買黎用下先遲啲

唔要有印就千祈唔好r! 唔可以用手掂!
正常出完2個星期就會自己淡返,佢唔同暗瘡個啲印咁
利申:成25歲仲未生 已經問哂身邊所有frd點樣處理好

touch wood 我20歲都未生

20生左
好辛苦
但我有一兩個位唔小心r左

我前年生左
千其千其唔好R
我都係生塊面多 但多手R 左
多左四個疤
攪到做微針 狂搽去疤 依家無左三粒
但仲有一粒去唔到 太深😞😞

我r甩左啲焦 會點

條眉都幾靚
好羨慕絲打眼白咁白 黑白分明
我眼白由細到大都好濁 唔知點解仲有一撻黃左 以前睇醫生話係正常屌 咁既話我唔撚想正常呀
其實係咪天生冇得變
[quote]

見到人啲內眼線
我真係好想畫
但無奈自己真係好油眼
試過好多都溶
已經唔想再曬錢買眼線筆唔岩又係放係到重點係用過一次咁大把
想決心紋眼線但係我問過我做facial ee 佢話我咁油眼紋完可能都好快無
只可以植睫毛解決內眼線問題
但我真係好想擁有一條內眼線呀頂

條眉都幾靚
我眼白由細到大都好濁 唔知點解仲有一撻黃左 以前睇醫生話係正常屌 咁既話我唔撚想正常呀
其實係咪天生冇得變

帶con會唔會好啲
[quote]

見到人啲內眼線
我真係好想畫
但無奈自己真係好油眼
試過好多都溶
已經唔想再曬錢買眼線筆唔岩又係放係到重點係用過一次咁大把
想決心紋眼線但係我問過我做facial ee 佢話我咁油眼紋完可能都好快無
只可以植睫毛解決內眼線問題
但我真係好想擁有一條內眼線呀頂

其實我無畫眼線 我不嬲都係眼影當眼線

條眉都幾靚
其實係咪天生冇得變

帶con會唔會好啲

我都覺得係
如果仲有人想訂幸福肌高效美白精華
可以tg zuyaaaa
因為之前多左一個絲搵我
想幫佢湊齊4個訂一盒

條眉都幾靚
其實係咪天生冇得變

帶con會唔會好啲

咁大個女仲未敢戴con
好驚篤眼球既感覺 又驚戴上去除唔番
但又覺得戴眼鏡好煩
好想衝破個心理關口

利申細個畫眼線要掂睫毛根部都爭扎左一陣
見到youtuber啲眼球心都離一離

條眉都幾靚
其實係咪天生冇得變

帶con會唔會好啲

咁大個女仲未敢戴con
好驚篤眼球既感覺 又驚戴上去除唔番
但又覺得戴眼鏡好煩
好想衝破個心理關口

利申細個畫眼線要掂睫毛根部都爭扎左一陣
見到youtuber啲眼球心都離一離

真係有啲con係難除啲
但撇除呢樣野 真係習慣成自然
有color con 同冇既分別對我黎講真係好大
我眼白多啲 搞到唔戴con化濃眼影好怪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞