[勿提lorealgroup+新手請睇懶人包] 化妝品及護膚品討論區 #22

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
各位絲打 想問激光脫毛$8000 脫前手臂
價錢可以嗎?我未做過
終於試到我期待已久嘅too faced born this way fdt
不負眾望coverage真係幾高
質地都幾杰身不過唔難推
同埋意外發現佢都幾防水
試左上手背之後洗手 用力捽都無乜甩到 同埋係粉底上面變曬水珠

絲打用咩色號?可唔可以講埋其他粉底色參考吓

我買左ivory 係第二白+偏黃 深過我塊面膚色少少少少
試係手背覺得太黃 不過我係關公面 上左面就啱啱好 遮到泛紅

我covermark草本用BN00
Dior 01
Laneige bb cushion 13
有無人試過sf個價傻咗
shopping cart每樣嘢都唔過40鎊 數量係1
subtotal變咗80幾90鎊 總數成千鎊
撳完delivery扣返稅同運費都仲係900幾鎊
APP版電腦版都係咁

我同你相反
例如買咗40磅既野
埋單最後果個step會變做4磅
不過係比唔到錢既...
終於試到我期待已久嘅too faced born this way fdt
質地都幾杰身不過唔難推
同埋意外發現佢都幾防水
試左上手背之後洗手 用力捽都無乜甩到 同埋係粉底上面變曬水珠

我covermark草本用BN10
Dior 01
去邊間covermark買粉底好
想搵個有心機既ba幫我試色

之前有絲介紹tst sogo
不過最好揀d 唔好咁旺果d 時間去
太爆場d BA 都冇心機慢慢同你試

千祈唔好去Telford

Thx
德福個d ba好似幾老下 唔敢入去
有冇巴絲用過幸福肌粉刺精華?share下對暗粒work 唔work

用緊 望到既暗粒係少左d
但摸落仲係有d 凹凸
不過我係夾埋去角質面膜一齊用
用左三個星期到
暫時感覺良好
有冇人用過lm防曬 求包膠

Thx

老嗰個唔知,無交流過
仲有個肥既,之前我同另一個絲打都俾佢串過 又hard sell
質地都幾杰身不過唔難推
同埋意外發現佢都幾防水

Dior 01

絲打係係sephora hk訂定係搵代購 之前問過幾個ig代購都話ivory冇貨 但係hk個網就見到有得訂 sephora寄hk係咪要等好耐又可能俾人cut單
質地都幾杰身不過唔難推
同埋意外發現佢都幾防水

Dior 01

絲打係係sephora hk訂定係搵代購 之前問過幾個ig代購都話ivory冇貨 但係hk個網就見到有得訂 sephora寄hk係咪要等好耐又可能俾人cut單

我係sephora買呀
我買嗰陣淨係第二白偏粉紅無貨
買滿350蚊免費送貨 17號晚落單 22號就收到了
枝fdt$342 爭8蚊先免運 所以搭單買左粒benefit mini蒲公英胭脂
連男朋友都話我皮膚好左好開心
佢話終於敢掂我塊面

你本身皮膚點?
有無絲打化完妝同無化係無分別
就算自己覺得濃妝係人地眼妝都只係淡妝果種
有無絲打化完妝同無化係無分別
就算自己覺得濃妝係人地眼妝都只係淡妝果種

我化完等於無化係因為太多深色暗瘡印遮唔晒

有無人用過full cover cream concealer 遮唔遮到深暗瘡印同乾唔乾
質地都幾杰身不過唔難推
同埋意外發現佢都幾防水

Dior 01

我係sephora買呀
我買嗰陣淨係第二白偏粉紅無貨
買滿350蚊免費送貨 17號晚落單 22號就收到了
枝fdt$342 爭8蚊先免運 所以搭單買左粒benefit mini蒲公英胭脂

咁快 係私人住宅地址呀可?
頂啱啱想落訂ivory就out of stock 明明今朝睇重有
有無絲打推介生髮/ 減少甩頭髮既洗頭水/ 產品
甩頭髮就黎甩到禿 一日甩60條up 仲要本身都頭髮少 額高 頭髮勁薄勁幼
用過lush new shampoo bar 唔覺得有用

50惠呢個系列
尤其白色枝精華素
你可以google下,係好有用

如果唔用精華素淨用洗頭水效果如何
頭髮唔幼唔軟 無嚴重脫髮但係髮量比中學時明顯少左
近排作感冒跟住塊面就爆哂暗粒啊暗瘡啊同兩粒石頭瘡 有冇咩平平地嘅野推介可以快手清左佢同去印(尤其是係石頭瘡 屌佢成個幾星期都仲喺到仲係突突地咁 我係乾肌
近排作感冒跟住塊面就爆哂暗粒啊暗瘡啊同兩粒石頭瘡 有冇咩平平地嘅野推介可以快手清左佢同去印(尤其是係石頭瘡 屌佢成個幾星期都仲喺到仲係突突地咁 我係乾肌

暗粒先難搞
連男朋友都話我皮膚好左好開心
佢話終於敢掂我塊面

你本身皮膚點?

多暗瘡,暗粒同粒粒

用左d咩product搞到皮膚好左
好想參考下

Thx

老嗰個唔知,無交流過
仲有個肥既,之前我同另一個絲打都俾佢串過 又hard sell

我去屯門都ok, 冇sell 鳩我, 冇閪面
懶人包係咪無左膚質個個表
想買啲護膚品比男友夏天用
佢好易出油 全面出 易紅(敏感掛) 之前好多暗瘡但岩岩停A酸而家無乜
佢比較怕煩 我諗一個洗面加兩枝查面係極限
Innisfree啲product唔知岩唔岩佢 好似會平啲 去彩豐行睇好貴

有無人用過full cover cream concealer 遮唔遮到深暗瘡印同乾唔乾

未用過 但記得pony個到有得試上手
懶人包係咪無左膚質個個表
想買啲護膚品比男友夏天用
佢好易出油 全面出 易紅(敏感掛) 之前好多暗瘡但岩岩停A酸而家無乜
佢比較怕煩 我諗一個洗面加兩枝查面係極限
Innisfree啲product唔知岩唔岩佢 好似會平啲 去彩豐行睇好貴

innsfree好多香料 易敏感就唔好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞