[勿提lorealgroup+新手請睇懶人包] 化妝品及護膚品討論區 #22

1001 回覆
7 Like 2 Dislike

有無絲打知呢啲係咪暗瘡印,佢係我塊面已經有一段時間但一直都無理佢,最近化妝發現佢好似越黎越勁,所以想睇下有咩解決辦法,係咪應該要搵啲去印淡班product? 有無絲打有咩產品推薦

幸福肌高效美白
我塊面又係勁多暗瘡印
仲要勁集中 塊面好似黑左一pat咁
咁前排同幾個絲打夾左幾枝高效美白
用左幾日feel到佢有啲淡嘅蹟象
希望用耐啲可以白返
呢個之前我用dr wu杏仁酸
效果都work但唔可以日日用同會用到甩皮

本身都想買但無人同我夾

有興趣啊可以一齊夾!!!
但睇官網唔太明 我地要揀中國境內?
買多幾枝會平啲?

新手可以先睇常見問題
佢有4盒裝 會比單枝買平

明白 唔該哂你啊!
會唔會仲有其他絲打想一齊訂呢枝幸福肌高效美白精華呢?
做左三年facial果間美容院五月執
有無大埔好既美容院介紹

大廣雪菲

有無絲打知呢啲係咪暗瘡印,佢係我塊面已經有一段時間但一直都無理佢,最近化妝發現佢好似越黎越勁,所以想睇下有咩解決辦法,係咪應該要搵啲去印淡班product? 有無絲打有咩產品推薦

幸福肌高效美白
我塊面又係勁多暗瘡印
希望用耐啲可以白返

本身都想買但無人同我夾

買多幾枝會平啲?

新手可以先睇常見問題

明白 唔該哂你啊!

想夾 但聽其他絲打講
三月會有週年慶 唔知會唔會有平
想問雙眼皮膠水過左期可唔可以再用
我有枝eye talk買左2-3年 一直都好少用/懶用 睇完楊絲分享心血來潮搵返出黎用
點知搽出黎乾左會變黃色

掉左佢啦
有無絲打用過dermacept c10
去印係咪真係有效

我覺得有但要俾啲耐性
我用2枝先見到淡左少少印
依家無用,反而著重防曬多

上個星期生左水痘
衣家好驚啲印去唔到
因為生左好多係塊臉到
買黎用下先遲啲

唔要有印就千祈唔好r! 唔可以用手掂!
正常出完2個星期就會自己淡返,佢唔同暗瘡個啲印咁
利申:成25歲仲未生 已經問哂身邊所有frd點樣處理好

touch wood 我20歲都未生

20生左
好辛苦
但我有一兩個位唔小心r左

我前年生左
千其千其唔好R
我都係生塊面多 但多手R 左
多左四個疤
攪到做微針 狂搽去疤 依家無左三粒
但仲有一粒去唔到 太深😞😞
做左三年facial果間美容院五月執
有無大埔好既美容院介紹

大廣雪菲

成日經過 知邊間
佢普通faical做得好?
AB膠水邊度先有代購? IG?

我ig搵日本代購
見係賣化妝嘅就問佢有無得幫我買呢枝

係Aeon ROU見到有得買 $83.9

今日試左用楊絲既方法痴雙眼皮,真係好有效又自然 厚塗一層,一分鐘仲未變透明就用手指印乾佢,室內光睇唔出,要太陽光同埋好近先睇到膠水少少反光。

我係用koji 白色睫毛膠水 $1X 支 , 平過ab 好多 中間果支

如果厚眼皮要用本身已經係透明嘅膠水,白色乾左會唔夠硬
Ab有枝dupe向sasa有得賣,但無ab乾左咁硬,多數係我用完曬我啲ab存貨等代購嗰陣就會用呢枝

我有枝eye talk買左2-3年 一直都好少用/懶用 睇完楊絲分享心血來潮搵返出黎用
點知搽出黎乾左會變黃色

絲打你用我上面介紹嗰枝平平地或者另一位絲打介紹嘅好似好啲
有無絲打用過dermacept c10
去印係咪真係有效

我覺得有但要俾啲耐性

上個星期生左水痘
衣家好驚啲印去唔到
因為生左好多係塊臉到
買黎用下先遲啲

20生左
好辛苦

我前年生左
千其千其唔好R
多左四個疤

細個個時未打水痘針就生左
成身都係 勁慘
而家大大下得番塊面一粒疤
r左仲慘過瘡印 凹左個大洞

幸福肌高效美白
我塊面又係勁多暗瘡印
希望用耐啲可以白返

本身都想買但無人同我夾

買多幾枝會平啲?

新手可以先睇常見問題

明白 唔該哂你啊!

想夾 但聽其他絲打講

想夾

我覺得有但要俾啲耐性

上個星期生左水痘
衣家好驚啲印去唔到
因為生左好多係塊臉到
買黎用下先遲啲

20生左
好辛苦

我前年生左
千其千其唔好R
多左四個疤

成身都係 勁慘

我細個生 好彩得個肚有幾粒疤 但完全唔明顯既
真係好彩細個生左 係塊面都唔知點算!

我覺得有但要俾啲耐性

上個星期生左水痘
衣家好驚啲印去唔到
因為生左好多係塊臉到
買黎用下先遲啲

20生左
好辛苦

我前年生左
千其千其唔好R
多左四個疤

成身都係 勁慘

我聽返身邊朋友既經歷,幾痕都好都唔可以r
因為r左會永久有印
我隨時ready好架啦 拿拿臨快啲出,好過30歲先黎出
點知搽出黎乾左會變黃色

絲打你用我上面介紹嗰枝平平地或者另一位絲打介紹嘅好似好啲

好啦 其實聞落仲有少少攻鼻tim
我都係掉左佢買過枝

有冇絲用過Jane Iredale? 呢排研究緊礦物化妝品,對比過alima, physicians, bareminerals ,感覺JI嘅review無咁極端,但價錢都相對高。

呢個防曬粉好吸引 ,油皮要為夏天做準備。

上年買過黎用
好乾
冬天乾肌,夏天混合偏乾
同埋個設計 成手成張枱都係粉

不過夏天想買JI盒粉餅,有無人用過

我返而想用佢個fdt ,護膚加化妝 ,同埋佢個碎粉好似2015拎過獎。
想試埋佢個有色潤色膏

終於有人講ji
我超想買佢既lipstick
我淨係用過佢既lip balm

我有佢最出名嗰個餅
冇乜coverage
我係上完synergie mineral whip再用bb/rt印on top加多少少少少coverage
如果冇乜要遮想快靚正有防曬就ok既

佢個oil absence base(唔太記得叫乜,2015 wayne goss有講係product of the year)我覺得冇乜感覺
反而hourglass正啲

lip and check stain好正 食得落肚又自然個色又潤
must have

Stain有3隻色
我驚我唇色深 搽完同lip balm 一樣

唇色深會 係少少潤色既lip balm
我本身唇色淺好明顯變左桃紅(pink,red係橙紅)

我ig搵日本代購

今日試左用楊絲既方法痴雙眼皮,真係好有效又自然 厚塗一層,一分鐘仲未變透明就用手指印乾佢,室內光睇唔出,要太陽光同埋好近先睇到膠水少少反光。

我係用koji 白色睫毛膠水 $1X 支 , 平過ab 好多 中間果支

Ab有枝dupe向sasa有得賣,但無ab乾左咁硬,多數係我用完曬我啲ab存貨等代購嗰陣就會用呢枝

Br有ab

Br係咩 有呢枝?!

我ig搵日本代購

Br有ab

Br係咩 有呢枝?!

Beauty R**king

幸福肌高效美白
我塊面又係勁多暗瘡印
希望用耐啲可以白返

本身都想買但無人同我夾

買多幾枝會平啲?

新手可以先睇常見問題

明白 唔該哂你啊!

想夾 但聽其他絲打講

咁啊 你地係咪都想等三月買哈哈

有冇絲用過Jane Iredale? 呢排研究緊礦物化妝品,對比過alima, physicians, bareminerals ,感覺JI嘅review無咁極端,但價錢都相對高。

呢個防曬粉好吸引 ,油皮要為夏天做準備。

上年買過黎用
好乾
冬天乾肌,夏天混合偏乾
同埋個設計 成手成張枱都係粉

不過夏天想買JI盒粉餅,有無人用過

我返而想用佢個fdt ,護膚加化妝 ,同埋佢個碎粉好似2015拎過獎。
想試埋佢個有色潤色膏

終於有人講ji
我超想買佢既lipstick
我淨係用過佢既lip balm

我有佢最出名嗰個餅
冇乜coverage
我係上完synergie mineral whip再用bb/rt印on top加多少少少少coverage
如果冇乜要遮想快靚正有防曬就ok既

佢個oil absence base(唔太記得叫乜,2015 wayne goss有講係product of the year)我覺得冇乜感覺
反而hourglass正啲

lip and check stain好正 食得落肚又自然個色又潤
must have

Stain有3隻色
我驚我唇色深 搽完同lip balm 一樣

唇色深會 係少少潤色既lip balm
我本身唇色淺好明顯變左桃紅(pink,red係橙紅)

諗緊買唔買forever red博一博
定買puremoist lipstick
唔想再食太多有毒既野落肚
新手想問
我已經有做 洗臉,爽膚水,保濕,mask

想問下如果想皮膚最好d 仲有咩可以做?
新手想問
我已經有做 洗臉,爽膚水,保濕,mask

想問下如果想皮膚最好d 仲有咩可以做?

你想改善咩問題? 同埋咩肌?

上個星期生左水痘
衣家好驚啲印去唔到
因為生左好多係塊臉到
買黎用下先遲啲

20生左
好辛苦

我前年生左
千其千其唔好R
多左四個疤

成身都係 勁慘

我聽返身邊朋友既經歷,幾痕都好都唔可以r
因為r左會永久有印
我隨時ready好架啦 拿拿臨快啲出,好過30歲先黎出

我到依家都未生水痘
好驚老左會生蛇
乾肌今日試rmk liquid fdt 用stippling brush上
無搽base
好薄好貼 有光澤感 摸上手都幾保濕
有返用舊版muf face&body嘅初戀感覺
不過coverage再高啲 兩層都仲係好自然
唔知到夏天啱唔啱用 瀑布汗驚last唔到
等佢出新包裝有pump會考慮買正裝

幸福肌高效美白
我塊面又係勁多暗瘡印
希望用耐啲可以白返

本身都想買但無人同我夾

買多幾枝會平啲?

新手可以先睇常見問題

明白 唔該哂你啊!

想夾 但聽其他絲打講

咁啊 你地係咪都想等三月買哈哈

我會等三月睇下週年慶有咩先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞