[勿提lorealgroup+新手請睇懶人包] 化妝品及護膚品討論區 #22

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
btw真係未試過上完眼影再用膠水再等佢全乾 呢招好似好掂 完全無質疑過楊絲係內雙 等我試試先
想問有冇人用過矽膠粉撲?睇review話唔食粉、唔易藏菌,又唔會有掃痕,有啲想試

唔好買 gimmick野黎
個感覺只會係好難推開同會厚粉
btw真係未試過上完眼影再用膠水再等佢全乾 呢招好似好掂 完全無質疑過楊絲係內雙 等我試試先

我聽日都會試
會去sasa搵下有無楊絲用個隻膠水
想問有冇人用過矽膠粉撲?睇review話唔食粉、唔易藏菌,又唔會有掃痕,有啲想試

咁大家fdt用sponge上定bb上?

咁大家fdt用sponge上定bb上?

我用bb! 真係返唔到轉頭
平價版有Rt隻sponge代替
留名
我用過矽膠粉撲一次 比平時拎少d粉就得唔會厚
其實無乜特別
但係我唔會再用因為覺得個質感好奇怪 放係度收藏下就算 係我同學去旅行買既手信黎
其實無乜特別
但係我唔會再用因為覺得個質感好奇怪 放係度收藏下就算 係我同學去旅行買既手信黎

矽膠粉撲真係點睇都似鞋墊
本身無用開胭脂但最近心郁郁想買
想試nars 但未諗到買impassioned定deep throat 你地會點揀

impassioned顯白

白皮用impassioned 冇閃粉 自然啲
deep throat 顯色啲 黃皮都岩用

兩隻好唔同既色黎,所以我買哂
仲有sex appeal都好正
利申白皮
各位絲打有冇好用既身體磨砂介紹?個背脊好似好黃好暗沉咁
我有雙眼皮 但個摺好低唔夠深 眼頭部分似單眼皮 楊絲個招用係我身上work唔work 或者有無其他絲眼皮好似我咁而有其他好推介?
有冇絲有sf+又想搵人夾bb 5粒個set 好鬼燒
我有雙眼皮 但個摺好低唔夠深 眼頭部分似單眼皮 楊絲個招用係我身上work唔work 或者有無其他絲眼皮好似我咁而有其他好推介?

見到你個名就好肚餓
其實無乜特別

咁都係用返bb算,買咗rt等先,想問韓國嗰隻平咁多,效果係嘔係同bb差唔多?

我聽日都會試

啱啱試左
好work
但要等勁耐先乾哂

No ar我剩係想show個效果幾強大
邊個想要內雙我打包送比佢
無半年我都唔會比男朋友見我素顏個樣

係呀,要等耐啲先乾得透架因為要揸厚少少
但效果好好所以我會一路用電話玩魚game一路等佢乾
完全唔係以前用雙眼皮貼擔驚受怕驚佢特出黎好樣衰 合埋眼訓下又好樣衰
而家雙眼片無憂無慮

我聽日試下ab紫色嗰枝係咪同綠色一樣效果,嗰枝卓悅有

Sasa而家無ab膠水lu 得返貼同線

我聽日都會試

啱啱試左
好work
但要等勁耐先乾哂

完全唔係以前用雙眼皮貼擔驚受怕驚佢特出黎好樣衰 合埋眼訓下又好樣衰
而家雙眼片無憂無慮

我一邊外雙一邊內雙, 就咁睇唔覺, 但內雙向上望就會好似楊絲圖一咁

我聽日都會試

啱啱試左
好work
但要等勁耐先乾哂

而家雙眼片無憂無慮

不得了 瞓醒去試先
AB膠水邊度先有代購? IG?
有無偏白絲打打用過too faced born this way fdt可以分享下用咩色號
忍唔住好想買呀 雖然Sephora貴過sf一百蚊 但sf等佢九世都唔返貨
有無偏白絲打打用過too faced born this way fdt可以分享下用咩色號
忍唔住好想買呀 雖然Sephora貴過sf一百蚊 但sf等佢九世都唔返貨

同想問 可唔可以講埋其他粉底咩色
睇karima其他粉底同佢差不多色
但係born this way用到成6號
之前有絲又話1/2號都適合

同想問 可唔可以講埋其他粉底咩色
睇karima其他粉底同佢差不多色
但係born this way用到成6號
之前有絲又話1/2號都適合

睇YouTube catie係用ivory
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞