[勿提lorealgroup+新手請睇懶人包] 化妝品及護膚品討論區 #22

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
仲有冇絲打想夾幸福肌高效美白精華?
最後一日終於入到會

要一枝ok?

絲打我都想要一支

有興趣

有興趣tg:emilysc

留名 tg: babababaaa

有性趣 tg: tamyukying

Tg咗咁多位絲打
之前冇留tg嘅可以tg我: ticnm
有無絲打有去印既product推介 塊面好多印

我無咩去印既產品,係我面上唔work
惟一淡到印係靠防曬 雖然今日趕時間無搽

我依家都keep住搽防曬 超易生暗瘡又留印好傷心 姐係都係要靠時間

我上年11月生左2粒石頭瘡對稱咁生,焗左出黎之後有2個印,我日日用防曬,唔食深色素既食物
依家淡到無咁滯
可能每個人膚質唔同

我仲有好多暗粒 應該去做facial針清定搽野等佢平

我原本都有好多,搽野既話好快又有
我忍痛自己幫自己清
真係痛到流眼水
不過敏感肌既話就唔好啦

自己清紅晒又要成個星期先退咁 絲打清完會搽返咩快d好?

我搽沙棘果油 因為我油性肌膚,玫瑰果油對我黎講厚左啲
幸福肌優惠已出
https://www.makehappyskin.com/info.php?infotype1=5&infotype2=23&info=275

好多75折

要等到三月十三號
支去角質面膜就黎用哂
幸福肌優惠已出
https://www.makehappyskin.com/info.php?infotype1=5&infotype2=23&info=275

好多75折

要等到三月十三號
支去角質面膜就黎用哂

其實d mask有無絲打買過 好撚貴 真心唔捨得
可以入多幾次調理露&洗臉 順路可以試埋卸妝
幸福肌優惠已出

好多75折

4月有3倍超抗氧化精華
有冇絲打可以遲下幫手買幸福肌 純粹冇信用卡 我唔介意買咗之後啲回饋分定咩咩分俾你㗎
幸福肌優惠已出

好多75折

要等到三月十三號
支去角質面膜就黎用哂

係咪精華set裝都有7.5折?
正喎
有冇絲打可以遲下幫手買幸福肌 純粹冇信用卡 我唔介意買咗之後啲回饋分定咩咩分俾你㗎

我可以

我依家都keep住搽防曬 超易生暗瘡又留印好傷心 姐係都係要靠時間

我上年11月生左2粒石頭瘡對稱咁生,焗左出黎之後有2個印,我日日用防曬,唔食深色素既食物
依家淡到無咁滯
可能每個人膚質唔同

我忍痛自己幫自己清
真係痛到流眼水
不過敏感肌既話就唔好啦

Google下先 我係混合 搽俄羅納英

如果好用就買多隻色

嘩勁靚
好想買晒3格,帶去旅行都方便
ba就話 4格呢隻會痴眼多啲,無咁乾

4格之前easy glam都係sell呢樣,唔乾creamy感
So gorgeous到左會上黎包下膠
8格之前ptt啲人話麻麻
四格真係包裝靚配色又靚

有兩盒4格,上眼我覺得唔出色
但包裝好好j

韓系我唔要求佢好出色,但要做到嗰種好韓嘅glam glow
好抽象

覺得佢個包裝有小小似ct (打開左個陣)
幾靚

Btw Lunasol眼影好用?好似無咩人提佢

Lunasol beige beige
第一盒眼影
到依家都好鐘意佢閃個格 好靚

Beige beige

幸福肌高效美白
我塊面又係勁多暗瘡印
仲要勁集中 塊面好似黑左一pat咁
咁前排同幾個絲打夾左幾枝高效美白
用左幾日feel到佢有啲淡嘅蹟象
希望用耐啲可以白返
呢個之前我用dr wu杏仁酸
效果都work但唔可以日日用同會用到甩皮

本身都想買但無人同我夾

有興趣啊可以一齊夾!!!
但睇官網唔太明 我地要揀中國境內?
買多幾枝會平啲?

新手可以先睇常見問題
佢有4盒裝 會比單枝買平

明白 唔該哂你啊!
會唔會仲有其他絲打想一齊訂呢枝幸福肌高效美白精華呢?

有!
Tlg: xxstephanie

有興趣 幸福肌高效美白精華 ! tg: mixian

tg哂兩位啦!

我又想要呀仲有冇
tg :leungkb
幸福肌優惠已出

好多75折

要等到三月十三號
支去角質面膜就黎用哂

入左補濕係唔錯
但我乾油肌用hydrogel mask會好啲
生物纖維係我身上唔太夾
如果冇乜大既補濕需求eg仲好後生/非敏弱或乾肌買調理露仲好

利申係打完1550 laser(乾過1064/755好多)都冇敷mask太懶既屎忽鬼

如果鐘意敷mask應該幾鐘意佢
又夠安全
幸福肌優惠已出

好多75折

要等到三月十三號
支去角質面膜就黎用哂

買過補濕幾正
敷完懶唔搽野第二朝都唔會乾
不過真係有d 貴
上面提到Gmarket 順豐會上門
但點解次次我都係要落舖自取
幸福肌優惠已出

好多75折

要等到三月十三號
支去角質面膜就黎用哂

想問一枝洗面同調理露可以用幾耐? 我見佢啲size都幾細

有興趣啊可以一齊夾!!!
但睇官網唔太明 我地要揀中國境內?
買多幾枝會平啲?

新手可以先睇常見問題
佢有4盒裝 會比單枝買平

明白 唔該哂你啊!
會唔會仲有其他絲打想一齊訂呢枝幸福肌高效美白精華呢?

有!
Tlg: xxstephanie

有興趣 幸福肌高效美白精華 ! tg: mixian

tg哂兩位啦!

我又想要呀仲有冇
tg :leungkb

我都想
Tg: hahatingg

我可以

可唔可以幫我訂埋 冇信用卡
前幾頁定上個post有絲打問過出水痘既野
我個frd而家啱啱出完
佢而家成面都係痕,想幫佢問下有無有效既方法幫佢快啲退左啲印

我而家叫左佢去買萬秀雷頓支維他命c先

我可以

可唔可以幫我訂埋 冇信用卡

ok ar 點聯絡?
幸福肌優惠已出

好多75折

要等到三月十三號
支去角質面膜就黎用哂

想問一枝洗面同調理露可以用幾耐? 我見佢啲size都幾細

我係早晚各5滴調理露
用左3個月大約仲有5分1

依家淡到無咁滯
可能每個人膚質唔同

我忍痛自己幫自己清
真係痛到流眼水
不過敏感肌既話就唔好啦

油肌用油唔會爆粒?想問份量同用法

4格之前easy glam都係sell呢樣,唔乾creamy感
So gorgeous到左會上黎包下膠
8格之前ptt啲人話麻麻
四格真係包裝靚配色又靚

有兩盒4格,上眼我覺得唔出色
但包裝好好j

唔出色 咁我對lorac unzipped又燒返

如果買unzipped不如買pro3
又多色抵勁多,啲顏色都係差唔多

價錢一樣?pro啲色都好靚呀,但我鍾意用溫柔色多啲,較深色嘅色唔啱我,會浪費咗

補圖

Unzipped同pro3好似真係差唔多
價錢都係 unzipped深色多過pro3 啦
都係睇下自己鍾意邊個

睇睇下又係喎,畀啲粉紅色distract咗,真係好靚
我覺得睇相始終有色差,邊到有得試上手

依家淡到無咁滯
可能每個人膚質唔同

我忍痛自己幫自己清
真係痛到流眼水
不過敏感肌既話就唔好啦

油肌用油唔會爆粒?想問份量同用法

唔會呀,如果你好夜先訓就會
我試過凌晨5點訓,8點鐘起身就有粒粒
我依家用開2-3滴for成塊面,夏天無開冷氣既話就會減半
比較多人講開既係玫瑰果油,但萬寧出名個隻得6個月時用期限,我油肌ko唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞