[勿提lorealgroup+新手請睇懶人包] 化妝品及護膚品討論區 #22

1001 回覆
7 Like 2 Dislike

有冇絲打有興趣一齊買?
tg我https://t.me/blahnana
之前咁多人問膠粉樸,大家都一致劣評,包括我
今日我終於發現到佢對我嚟講唯一好用既地方
就係推clay mask
佢可以推到好均勻,而且唔會整到手指食晒啲泥漿
用完洗下就乾淨哂
買左膠樸既絲可以咁用

但如果你有clay mask專用既掃,當我無講過
想問下大家通常買colourpop嘅運費係幾多?
係咪照填地址就得?
通常幾多日會到?
好似有啲多問題但希望有人解答
係咪照填地址就得?
通常幾多日會到?

colourpop 過 50usd 免運直到香港
大概一星期多d 會到 有時太耐就要email 佢
不如懶人包加返deep clean資料? 同一個post問幾次
話說波耶波囉咪同其他有懶人包權限既絲打仲係唔係度?

同埋幸福肌點做會員 gmarket 大家都好似唔太清楚
如果加唔到係懶人包 不如可以加係#1

日經深層清潔mask問題:dmc/glam glow clay mask/綠泥/ipsa clay mask/exuviance clay mask/Herbalife deep clean gel mask

其實gmarket google下都一大堆教學
幸福肌點做會員本身個官網都好詳細喎
真係有必要加咩

加返句gmarket自行google教學
或者簡略幾句就夠

就算好多教學 但係都係會有人問架
幸福肌個官網係有寫得好詳細 但佢第一句話註冊要email佢地已經fake死人

google都懶真係幫唔到佢地
明明一定快過伸手等人答

其實伸得手好多連懶人包都唔睇

雖然話幸福肌要send email 過去係有d 煩
但有心想買想試既唔會連呢步都唔做掛
同埋佢地都覆得好快

不過無論點update 都係會有大把人做伸手黨
係咪照填地址就得?
通常幾多日會到?

colourpop 過 50usd 免運直到香港
大概一星期多d 會到 有時太耐就要email 佢

有無啲咩色會一定要買 唔該灑絲打

有冇絲打有興趣一齊買?

絲打係咪有discount code

日經深層清潔mask問題:dmc/glam glow clay mask/綠泥/ipsa clay mask/exuviance clay mask/Herbalife deep clean gel mask

真係有必要加咩

或者簡略幾句就夠

幸福肌個官網係有寫得好詳細 但佢第一句話註冊要email佢地已經fake死人

明明一定快過伸手等人答

同埋佢地都覆得好快

我直接fb msg佢地都有答我
敷完德甘之後成塊面腫晒
眼都擘唔大

我上次枝德甘最多都係那那地 點解咁嚴重

我係第一次敷德甘上面
初頭敷嗰陣都覺得那那地 唔係好舒服 我敏感緊以為係正常反應
第日起身變咗豬頭炳
家陣咩人都唔想見 毒死喺房

有冇絲打有興趣一齊買?

有呀
諗住分擔運費

有冇絲打有興趣一齊買?

有呀
諗住分擔運費

絲打 15%off抵啲定free shipping抵啲
呢兩個code都用到
我發覺自己真係好鍾意日系唇膏
上唇唔太實色咁

好靚
唇部產品好似日本質素高汁d ,但偏淺些少,易甩
韓國果d 畫左上去落妝落好耐,抹極都仲有 但多數好實色

揀唔到所以以前日韓都買好多

有冇絲打有興趣一齊買?

有呀
諗住分擔運費

絲打 15%off抵啲定free shipping抵啲
呢兩個code都用到

有人夾梗係15% off 抵屌
想問有無人用過make up forever hd foundation
求包膠

Muf hd foundation 啱混乾或都乾肌嘅人用,比較保濕,我鍾意佢個finish 唔會話太matte,算係satin,有medium coverage,可以build up
不過佢唔係話long lasting, 我用咗大概5個鐘之後會出油,但係唔會話甩到一達達
通常個日會影相嘅話就會用佢,因為佢出黎效果幾靚

真係有必要加咩

或者簡略幾句就夠

明明一定快過伸手等人答

同埋佢地都覆得好快

絲打們 你地係幾耐到收到email回覆? 前日sd完今日仲未有人覆返 好心急想快啲買!
想問吓有無超long lasting lip products推介
想搵啲超持久 飲完水食完曬都仲有色果隻
同埋最好唔好太drying

tom ford
想知有冇咩toner好用?
我混合偏乾 冬天用開肌研
但轉季又唔想用咁lup
有咩方法可以減肚腩?
我估淨係個肚都有3kg

屌我都想知 明明手腳都算瘦就係個肚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞