美劇集中討論區 (28) | Chernobyl | Killing Eve S2 | 神劇Fleabag S2

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
雖然未播之前出哂劇照話e同v會見面,預告話v要kill her,但冇諗過真係有人要殺e,仲要係e自己提出出錢叫v黎殺自己
e喺地鐵想推人落月台,見到有人話可能鋪佢都係phychopath,final e會唔會殺人

好鍾意v倒香檳果段互相問對方有冇think about it

all the time

v攞刀指e,話i am expensive果段,真係以為佢會kiss e

v問e留唔留底睇佢點審問ghost個笑容

e唔想睇,我想睇v點審問ghost

v好關心e呀,提e關門,又問e咁做合唔合法

v幫完e,e好cool咁唔想點理v
果刻我有啲懷疑e只係想manipulate v

成集一路睇,諗梗點解仲未出v搵e老公果段,明明出哂劇照,原來係最尾v俾e激嬲,走去搵e老公

今集要搵1080p翻睇

我都開始覺得finale會係eve第1次殺人
all the time

廚房呢場戲睇到我眼都冇眨咁滯唔知點解好緊張
由V一入屋果刻開始已經好有火花成個氣場已經唔同左
終於見返冷漠V好正 (雖然個個都知佢係扮哂蟹)
倒香檳果度話this is prefect果下覺得V幾細心唔想hurt人好有禮貌
同埋呢下即刻feel到佢其實真心擔心eve

give me everything果度真係最啱咀落去 下一秒仲要黑畫面一出返屋好似事後咁
V黑裙look好正高大+喺森林度行好鬼型

我覺得佢可能威脅ghost d仔女佢最叻搞人屋企人
V勁關心佢 睇到好心酸 但eve條8婆串柒柒咁
雖然佢收完V d花即刻想扑野 我諗佢對V都有d真心既
但今集佢真係似利用V,又自私用完即棄

睇到有個interview話今季多左V同E相處之後,會比佢地開始了解對方真實係咩人
因為由一開始佢地以為自己好了解對方,但其實根本冇乜點真正相處過
我幾期待呢樣野好似今集咁 V見到eve有幾仆街

西裝V明明d第3者行為好鬼仆街但又睇到好過癮
啲態度死飛仔咁in V i trust

今晚即刻返去重睇高清今集like gif都like手軟
ep6一開波就係e老公質問e
點解e被佢老公質問完要爬住走
偷窺狂v,去搵完e老公爆大鑊,跟人返屋企,睇直播
v淋住雨睇e屋企情況,好似好sad咁,但佢表情勁cool
揞住良心講句
可以試下睇AHS S1
上集喊戲咁爆已經少人講
今集傳說中既EP5直頭核彈級都冇人討論WTF
淨係廚房場戲都睇左幾次
等緊720p啊

喊戲講緊...?

喊戲都冇印象究竟睇左KE E4未
雖然未睇之前,已經Tumblr gif劇透咗少少,但廚房果段我都睇到緊張
一開頭好似探fd咁帶香檳入屋
v同e嘈交
諗住v會好似s1ep5咁攞刀嚇e
點知v拎藥出黎,要e食
睇到e有啲驚訝,覺得今鋪玩大咗,覺得v唔會殺佢
e應該知佢其實唔好了解v

v幾聽e話,e喺貨櫃叫v喺出面等,佢真係好乖咁喺出面等
v嘅反應好可愛呀

淨番3集就完s2了
好期待淨底嘅集數講多啲e同v相處
應該會成日鬥嘴,廚房果段all the time,本來好sweet咁,下一秒就嘈交

睇預告v好口硬咁同e講其實佢唔係好鍾意佢
不過個個人都知佢講大話
下集e真係同v一齊做查案嘅話應該會成集都會

v做任務手法咁異於常人,實嚇親e

今季先正wo 第五集直頭好似atlanta咁玩 抽離左出黎 壓縮係一日之內發生
上季V 成日做愛, 今季未做過好唔Make sense .....
一早都話eve係心理變態啦
V今集好似隻狗仔咁 好想摸佢頭垃圾eve 趙完鬆
我唔理我當佢地出門口之前已經上完床
佢兩個好信任對方 e信v一定唔會殺佢就食藥 v信e所以跟佢走
不過我上網睇人分析話e唔係愛v 佢只係當v係一個新嘅刺激
btw睇唔明niko嗰段 好似搞到niko係spy咁

但佢想推人落去果下我都有d理解咁樣比人推一推又真係幾燥
個個都當佢係狗但又真係狗仔咁好cute

Yes之後黑畫面 屌bbc係咪想出DLC
今集好多位都cut左咁 根本唔夠時間

eve事後行出黎好攰咁 V就好精神 我都腦補左

V份人對住eve真係順攤到離哂譜
但呃佢食毒藥果度我都笑左出聲
見到d interview個writer話eve個心態仲係好似affair緊咁都仲係唔想認自己出軌
應該係比eve激完所以又去搵佢老公出下氣
Darth june

The Handmaid's Tale: Season 3 Trailer (Official) • A Hulu Original
https://www.youtube.com/watch?v=RcTvQx1Wot0&feature=youtu.be
Team up, Serena and June
個靚仔spy又出場
Serena今次如果又龜縮 ...一槍打死佢算啦
唔好呀我睇好Serena
期待今季會有大進展

可能有一班人經過S2 finale之後會冇乜心機睇S3
但我仲係期待緊今季講到明反擊
又有aunt lydia前傳睇
yeah 聽日終於有Chernobyl睇
睇完垃圾got可以用輻射洗眼
Got: 大把fanfic寫得好過本身劇情
但無視+自己寫比fanfic垃圾多100倍既劇本
vs
Ke: 將fanfic劇情成真

繼上年WW S2之後今年又再鞭got
reddit有個post defend the long night話好多foreshadowing
屌你anticlimatic就anticlimatic啦

快D去睇結局劇透
笑9死我

First 2 minutes of Killing Eve 2x06
https://twitter.com/sckberry/status/1125238019798204417

佢跪低我以為佢幫niko ...嚇死好彩唔係
直播笑左
我唔係幾明點解V要sad同埋好多人睇完條片話poor v poor v
唔明慘位係咩見佢兩公婆就黎爆煲我仲以為V會偷笑
雖然未睇之前,已經Tumblr gif劇透咗少少,但廚房果段我都睇到緊張
一開頭好似探fd咁帶香檳入屋
v同e嘈交
諗住v會好似s1ep5咁攞刀嚇e
點知v拎藥出黎,要e食
睇到e有啲驚訝,覺得今鋪玩大咗,覺得v唔會殺佢
e應該知佢其實唔好了解v

v幾聽e話,e喺貨櫃叫v喺出面等,佢真係好乖咁喺出面等
v嘅反應好可愛呀

淨番3集就完s2了
好期待淨底嘅集數講多啲e同v相處
應該會成日鬥嘴,廚房果段all the time,本來好sweet咁,下一秒就嘈交

睇預告v好口硬咁同e講其實佢唔係好鍾意佢
不過個個人都知佢講大話
下集e真係同v一齊做查案嘅話應該會成集都會

v做任務手法咁異於常人,實嚇親e

開頭未知V會話落毒之前一舉手見到佢帶埋香檳黎我仲笑左
are you going to apologize to me
佢地兩個一認真對話就好似眼濕到隨時想喊咁好intense搞到我都緊張埋一份
呢幕!!!V太乖真係 (荒山野嶺自己一丁友話走就走)

咁就得返3集真正故事好似係EP4先開始咁EP1-3都係過渡
雖然未至於唔好睇,但冇左PWB真係少咁d野,季季唔同showrunner呢套劇真係遲早會死
PWB開完個頭又走左去 其實都等於離棄左套劇成也PWB敗也PWB
期待黎緊3集

希望多d相處scene睇冇人肯say sorry
V鬧下佢就啱架喇吊高黎賣下
下集trailer eve嚇到彈起果幕係比V嚇親
仲未敢開GoT呢季睇
好期待切爾諾貝
Gentleman Jack 係咪冇伏?

另外 N記Dead To Me 同卡通T&B好似評語都Ok 有冇勇士睇咗?
今集GOT有一幕有Starbucks杯
諗唔明點解niko做乜突然咁強勢 強勢到eve要爬住走
同你一樣 以為佢幫niko 個下有啲驚 心諗唔係掛
我睇左咁耐覺得eve係享受v鐘意佢 今集係想控制佢添
TVB 咩
s2似將fanfic拍出嚟咁
終於睇完新一集ke了
飯枱嗰一幕幾夠張力
但覺得今季太多touch, 反而冇s1咁推拉
睇住佢兩個一時緊一時鬆,真係好正
JC
我開始接受唔到V真人唔係gay
有追Gentleman Jack
冇伏幾好睇
但sheshe成份都幾重下

First 2 minutes of Killing Eve 2x06
https://twitter.com/sckberry/status/1125238019798204417

佢跪低我以為佢幫niko ...嚇死好彩唔係
直播笑左
我唔係幾明點解V要sad同埋好多人睇完條片話poor v poor v
唔明慘位係咩見佢兩公婆就黎爆煲我仲以為V會偷笑
諗唔明點解niko做乜突然咁強勢 強勢到eve要爬住走
同你一樣 以為佢幫niko 個下有啲驚 心諗唔係掛
我睇左咁耐覺得eve係享受v鐘意佢 今集係想控制佢添

比V串完係激動啲明明係佢老婆捅人一刀
但個對話搞到好似佢老婆已經比V屌過咁
爬住走shame
我覺得V係時候要有返d矜持比eve倒追下,eve呢排太得戚
V做兵咁款咩事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞