美劇集中討論區 (28) | Chernobyl | Killing Eve S2 | 神劇Fleabag S2

1001 回覆
8 Like 0 Dislike

Upcoming新舊劇首播時間表
http://www.metacritic.com/feature/tv-premiere-dates

2019 Premiere新/舊注目劇
https://www.dramaqueen.com.tw/features/20181206/003.html
https://theplaylist.net/50-most-anticipated-tv-shows-2019-20181226/
綜合所有critics 2018新舊劇評分ranking
https://www.metacritic.com/feature/critics-pick-the-top-10-best-tv-shows-of-2018

冷門/已完結神枱劇跪拜區
(一般熱門breaking bad / the wire之類個個都知
呢個位留返比近10年內比較少人留意但又都係神級&完得靚既劇歡迎追加)

如要劇透請預先提醒再加粉紅細字或深藍細字[/quote]
btw覺得今集KE仲難頂過ep2
sad睇到心都酸埋
終於追返晒4 集

V真係cls

特別係醫院最後幫隔離床完成”心願”

套劇好正

但我真係代入唔到eve 係一個好吸引既人,仲要全世界都鍾意佢, 一定要咁既setting 既話應該揾第二個演員做。
都唔算全世界鐘意佢呀除左佢老公之外
都係得V對佢著迷咋嘛
今集有人想咀佢啦

佢老公個”同事”一見又贊佢靚

Anyway, 我好多年前睇grey's anatomy已經唔明呢個様野,可能係我問題啦

利申我都係鍾意睇KE 的

果下應該唔算鐘意既條友個個都撩
個女人讚佢好明顯係客氣說話擦下鞋
啱嫁喇netflix繼續keep住cancel哂d口碑劇
咩glow呀atypical呀dear white people果堆黎緊cut埋佢
可以試下斬埋oa
dark就唔洗佢出手,自己都講定話3季完
再繼續renew同開d cw級垃圾劇造福電視界橫掂有班死忠垃圾都照睇
仲洗乜哂錢拍高budget寫好劇本
atypical cut咩
我覺得幾好睇喎
未話cut但都係似比人cut果類啦
啲人統計過,s3加冇點public promo都大機會俾人cut
one day at a time 都冇點promo過,俾人cut咗

如果拍到S3 / 冷冷清清唔算多人睇 / 算有口碑 / 冇獎攞冇提名
可以執定包袱都得
終於追返晒4 集

V真係cls

套劇好正

但我真係代入唔到eve 係一個好吸引既人,仲要全世界都鍾意佢, 一定要咁既setting 既話應該揾第二個演員做。
你一定係男人?
女仔會覺得eve 好吸引?

因為套戲既發展一路都係建基於v 對 E 既沉迷

所以先講下,無其他意思

Sandra 都算做得幾好

除左eve外型係V鐘意果type之外
佢地兩個其實某程度都幾似兩個都係對本身生活覺得悶
大家出現之後比到某種火花刺激對方 互相咬住唔放 佢地應該好耐未試過生活得咁興奮
果隻著迷同吸引係其他人/做其他野都已經取代唔到
agger其實E唔多唔少都有少少心理變態
我深信V就係睇得出E嘅本質先會比佢吸引
終於追返晒4 集

V真係cls

套劇好正

你一定係男人?

所以先講下,無其他意思

大家出現之後比到某種火花刺激對方 互相咬住唔放 佢地應該好耐未試過生活得咁興奮

yes佢仲要一開始已經暗地裡仰慕V
anna反而係平凡版既eve
V鐘意有人欣賞佢d kill, 會留意佢做既野
eve偏偏就係鐘意留意佢仲要係佢果type
今集eve仲要講到明 (sis睇左今集未?)
This is a love story
岩岩睇哂S1咋 S2仲dn緊 死左seed
S2咁update應該好快dl完見到有S2全季合集seed
都搞左幾日 差 1 4 5 dl唔到

你粒seed喺邊度dl
v既外型都係我鐘意果type夠大隻
睇咗啦
但睇冇字幕版唔係好明 等中字出再睇多次
揀V要排隊條龍好長
終於追返晒4 集

V真係cls

套劇好正

你一定係男人?

所以先講下,無其他意思

睇咗啦

中字好似出左好耐
雖然全世界都講緊最尾個scene
但呢度都好睇住佢個表情慢慢變到心碎

同埋K出現抱走V 佢話i hate you果度都
今集呢兩套outfit 10/10

SAME FUCKING ENERGY

我覺得v喺夜店望住個女人但個女人轉身走咗嗰段都好sad全個世界都冇人理我嘅feel好在最後仲有k
最後照鏡嗰段e同v嘅對比
eve唔再係冇自信嘅師奶 但相反v就冇曬自信
到底s2會點收尾…
掛住eve又係望返個asian
V今集成個失戀少女自甘墮落夜蒲好折墮
點解會變成咁K抱佢果下好似老豆落pub接返個衰女咁
V洗到白哂開始有感情eve就紮起頭髮冷血mode
不過下集佢地會見面

睇完今集好想將ep2 ep4呢兩集V情傷實錄播返比eve piece of shit polastri睇V好委屈但冇人知
啱嫁喇netflix繼續keep住cancel哂d口碑劇
咩glow呀atypical呀dear white people果堆黎緊cut埋佢
可以試下斬埋oa
dark就唔洗佢出手,自己都講定話3季完
再繼續renew同開d cw級垃圾劇造福電視界橫掂有班死忠垃圾都照睇
仲洗乜哂錢拍高budget寫好劇本
atypical cut咩
我覺得幾好睇喎
未話cut但都係似比人cut果類啦
啲人統計過,s3加冇點public promo都大機會俾人cut
one day at a time 都冇點promo過,俾人cut咗

雖然我唔中意s2 ending 但唔好呀
我覺得都算近年netflix幾好睇既小品劇 另一套好中意係master of none
雖然v係好慘 但公道講句 全劇最慘應該係eve老公s1開始e就精神出軌同埋我好記得eve話會點樣殺niko嗰段 榨汁機真係印象深刻
Niko今季一定要平平安安啊
等睇eve piece of shit polastri離婚
終於追返晒4 集

V真係cls

套劇好正

你一定係男人?

所以先講下,無其他意思

睇咗啦

中字好似出左好耐
雖然全世界都講緊最尾個scene
但呢度都好睇住佢個表情慢慢變到心碎

同埋K出現抱走V 佢話i hate you果度都
我覺得v喺夜店望住個女人但個女人轉身走咗嗰段都好sad全個世界都冇人理我嘅feel好在最後仲有k
最後照鏡嗰段e同v嘅對比
eve唔再係冇自信嘅師奶 但相反v就冇曬自信
到底s2會點收尾…
掛住eve又係望返個asian
V今集成個失戀少女自甘墮落夜蒲好折墮
點解會變成咁K抱佢果下好似老豆落pub接返個衰女咁
V洗到白哂開始有感情eve就紮起頭髮冷血mode
不過下集佢地會見面

睇完今集好想將ep2 ep4呢兩集V情傷實錄播返比eve piece of shit polastri睇V好委屈但冇人知
雖然v係好慘 但公道講句 全劇最慘應該係eve老公s1開始e就精神出軌同埋我好記得eve話會點樣殺niko嗰段 榨汁機真係印象深刻
Niko今季一定要平平安安啊
等睇eve piece of shit polastri離婚

niko太勉強+一廂情願完全理想化哂自己老婆
根本佢老婆就唔係佢諗果種人呃自己呃左好耐
睇左got今集劇透
笑死人咩
仲話依家got係睇大場面喎
即刻上reddit食住花生恥笑下先
The #BattleOfWinterfell ❄️

• Took 55 days to film
• 750 people on scene
• Longest #GameofThrones episode ever (82 min)
• Longest battle sequence in film or TV history & longer than LotR's Battle of Helm's Deep
• Miguel Sapochnik directing (Hardhome, Battle of the Bastards)

Budget ∞
今集氣氛幾好
劇情都係好易估
Post 28 留名
The #BattleOfWinterfell ❄️

• Took 55 days to film
• 750 people on scene
• Longest #GameofThrones episode ever (82 min)
• Longest battle sequence in film or TV history & longer than LotR's Battle of Helm's Deep
• Miguel Sapochnik directing (Hardhome, Battle of the Bastards)

Budget ∞

個個hype呢集hype咁耐
估唔到fail成咁呢獲野真係值得見證
琴晚上 /r freefolks 竟然無ep03 leak
期待下星期... Chernobyl
睇左got今集劇透
笑死人咩
仲話依家got係睇大場面喎
即刻上reddit食住花生恥笑下先
今集氣氛幾好
劇情都係好易估

追reddit post見到劇本比人插到體無完膚plot armor多到
仲都幾多人話今集poorly directed話又黑又多jump cut
估唔到呢個導演今次都 ...
最尾果下應該冇人估到啦,全部人睇到屌一聲之後得啖笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞