美劇集中討論區 (28) | Chernobyl | Killing Eve S2 | 神劇Fleabag S2

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
屌咁都中劇透
話之你係 Kevin Harvey 都要block
權力遊戲新一集真係靠大場面撐住
個night king就咁死咗
好兒戲

D&D又一精心佈局
識條鐵咩我地
屌你asoiaf 無 AA同NK隻揪有冇搞錯
AA丫拿 NK theory丫拿
兩條廢物一大巴車埋d asoiaf fans度
我等grrm個仔作法拎番2本書番黎

永遠冇真end都絕對唔會承認D&D濕鳩結局
好兒戲

D&D又一精心佈局
識條鐵咩我地
屌佢地呀 一路一路覺得好爛
又黑乜柒都睇唔到
NK真心on9 咁就死左。 MVP AYRA

我都睇完
頭10分鐘其實都有勢但佢地戰術係廢所以都係膠
垃圾劇本連重要少少既角色都唔敢殺 明明好多位係死硬咁都死唔去
拍出黎想懶緊張,成日一下影D角色比屍圍
已經圍到冇路走果隻 就轉影其他人,但之後返黎佢地又清場冇事
以上loop無數次 睇到一半已經心諗完未

最尾咁樣真係好撚好笑
mvp我覺得係Mel放兩次絕招咁熱血但可惜成班人好似第1次打仗咁
最尾仲死得幾凄美
斬左成集都仲斬緊

呀Brienne還返上集d眼淚比我咁都死唔去
grey worm呢d仲撚搞笑 成集打哂頭陣都唔死
想像下呢班人打ww唔死 遲下打euron/cersei先死
好兒戲

D&D又一精心佈局
識條鐵咩我地
屌你asoiaf 無 AA同NK隻揪有冇搞錯
AA丫拿 NK theory丫拿
兩條廢物一大巴車埋d asoiaf fans度
NK theory我都廢事睇

好多人期待會講佢咩動機唔係粒聲唔出pure evil
8年build up / 成套野第1個scene就係ww依家=nothing
同埋諗返起魔戒同哈比人D大戰
呢D先叫epic

唔好同人地比喇
同自己比算啦8年大戰 仲衰過頭幾季內戰
我S06開始睇 leak
快D完咗佢啦XYZ

不過佢地話拍咗幾個結局,好似連演員都唔知埋尾點?
S2 dany's vision
Chernobyl
Chernobyl 個導演同編劇睇佢地之前d野都無乜料到

個creator之前拍開d題材
見人話佢本身好似幾有料 但唔知做乜冇機會拍d認真野
不過重點見review多好評/題材吸引/又大製作所以期待
終於有時間睇KE ep4
唔怪得啲人會咁嬲
喺Tumblr見到有post話暫時離開twitter
e同Hugo果段,冇諗過Hugo會make a pass

睇人分析parallel 番s1 v去e屋企搵佢食飯,v搶咗e把刀果段,講得幾好
https://weirddyke.tumblr.com/post/184519164000/when-i-first-saw-the-scene-where-hugo-makes-a-pass
覺得e唔係鍾意Hugo,Hugo角色有啲難頂
睇到最尾我都有啲開始覺得e唔理v了
s2差唔多集集見到v咁傷心,e同v快啲見面啦

未睇前twitter見到班人咁嬲仲以為今集好垃圾
睇果陣又冇覺得eve同hugo會發展不過打個突
個parallel冇諗過,又分析得幾好
同埋今集喺reddit追ep4個post d討論都好高質下見tumblr同reddit都好似好多人鐘意今集

但睇埋今集第一下個反應都會覺得V性格有啲變得太多太脆弱
以前都係會搞笑但同時又好深不可測好cool宜家成個懷春少女咁
雖然話eve令到佢咁 但暫時仲係覺得V沉船沉得太勁
有D頂唔順佢淪落到咁竟然落pub啪丸 明明睇S1係想像唔到佢會咁軟弱
睇見佢咁hurt真係難頂

btw有新trailer下集
https://www.youtube.com/watch?v=-nShS6gy1Z4

啲人好癲分析到

同埋V套衫係S2 poster套衫
唔想V流眼淚 .... 幾時V Eve先上床?唔想hugo上先
下集
今季太多衫套套著幾個shot就完

題材係幾吸引
屌你老母 無諗過會喺依到比人劇透GOT
要劇透就用深藍色字啦屌
就算幾唔好睇都唔撚想比人劇透囉仆街
下次睇完先上forum
諗住依到唔會點討論GOT
劇透用深藍色係常識吧

今集大戰一定好多人忍唔住多口講出面都會有人標題劇透
下次小心

我近呢兩季見到D劇透已經係覺得:

我S06開始睇 leak
快D完咗佢啦XYZ

不過佢地話拍咗幾個結局,好似連演員都唔知埋尾點?

拍幾個話用黎防劇透做埋d多餘野 劇本又唔走去寫好d
睇完KE E4 留個名 仲有四集就完啦屌
唔想V流眼淚 .... 幾時V Eve先上床?唔想hugo上先

唔想再睇到佢咁lonely又比人hurt
傷心到咀都震哂

上唔上床好難講
但如果今季連kiss都冇應該好難落台
明明咁吸引但今時今日先有人用黎拍劇
netflix都算出垃圾劇
Sorry 其實垃圾電影出得較多
HBO 劇高汁但硬件差
Netflix 硬件好但好多伏
一年都有4-5部佳作嘅
不過內容就大海咁多
Doom patrol 好撚好睇
梅姨
覺得v啪丸果段有啲over咗
v連煙都唔食
睇gif對比番s1 v扮喊同今集佢真喊,更加hurt
好彩有Konstantin睇住v
Carolyn唔好再阻e同v見面
e同Hugo果段,我即刻諗起s2未出之前,Sandra oh同Jodie comer做interview,啲記者問佢地e同v會唔會一齊,Sandra oh好似面有難色咁
搵唔番段片,類似張圖咁

睇咗預告,v點會殺e,可能借機會,好似s1咁搵佢食飯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞