美劇集中討論區 (28) | Chernobyl | Killing Eve S2 | 神劇Fleabag S2

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
Good Omen 31/5
我咁睇啦, V 一直都係 Psychopath,但佢好似好想過 Normal Life
而 E 就同 V 相反,一直都過住 Normal Life, 對自己內心嘅黑暗好壓抑,又覺得 Normal 好悶
季頭講 V 覺得個 Stab 係 E 愛佢嘅表現
季尾 E 話 V 唔知愛係點解,V 對愛嘅理解係佔據同擁有(You are mine)
嗰一槍我覺得係 V 同緊 E 講佢愛 Eve

另外有無人覺得 Carolyn 有時好搞笑
成日好認真咁講嘢,但會無啦啦夾雜住啲勁無理頭嘅嘢
Carolyn 個角色都好神袐,究竟佢想點
Miss Walker正到癲 問佢借錢佢話of course個度
無可能!!!!
而家好擔心 睇住一套劇變垃圾真係好sad
最期待佢同BLL
呢段幾正 好似加左又唔係壞事
等陣上機去UK, 好想睇BLL, 但NETFLIX 又1冇..有冇巴打有方法可以係機睇
病態美,我覺得選啱演員拍
唔是嘛
係你地obsess d ship

兩回事唔好屈
由頭到尾都唔係因為佢地冇happy end所以屌
依家屌緊係佢地成季tease緊darker eve & V人性化
但最尾可以一下就ban哂呢d development
而成套劇係based on V&E對方既obsession, 講緊live out their fantasy lives
但宜家突然又塞返D現實理論野落去, 學人玩清醒攤牌咁以後唔洗講野啦
兩條友仲點有dynamic可言
我咁睇啦, V 一直都係 Psychopath,但佢好似好想過 Normal Life
而 E 就同 V 相反,一直都過住 Normal Life, 對自己內心嘅黑暗好壓抑,又覺得 Normal 好悶
季頭講 V 覺得個 Stab 係 E 愛佢嘅表現
季尾 E 話 V 唔知愛係點解,V 對愛嘅理解係佔據同擁有(You are mine)
嗰一槍我覺得係 V 同緊 E 講佢愛 Eve

另外有無人覺得 Carolyn 有時好搞笑
成日好認真咁講嘢,但會無啦啦夾雜住啲勁無理頭嘅嘢
Carolyn 個角色都好神袐,究竟佢想點

同意 但最弊今季似V視點多過eve, 都冇乜點寫過eve點諗
去到e6e7其實寫到佢對V"表面上"有感情有關心 sexually又有
但臨門果句what do you think this is 寫得最仆街最憎係呢句我覺得
話佢嬲比V呃左ok, 但呢句好潑冷水feel+否定哂咁耐以黎成個感覺/關係
表達唔到佢純粹淨係介意比V呃
搞到成件事即刻變到好單向V成個傻仔咁
明明eve自己咪又係為左V做乜都得, 連同事都見死不救
反問返e what do you think this is就真呀you piece of shit
如果個一槍係愛,睇佢地寫到eve個角色咁,佢都唔會明V個槍係咩意思

carolyn係好睇
但可惜咁耐以黎都冇解釋過mi6同12班黑幕係做乜9
完全冇人知佢地發生緊咩事
仆街Handmaid S3得返60幾分
https://www.metacritic.com/tv/the-handmaids-tale/season-3
無可能!!!!
而家好擔心 睇住一套劇變垃圾真係好sad

自從S2 finale之後好似有班人已經睇死handmaid
不過我冇放棄過套劇
但如果仲係要繼續睇佢同waterford兩公婆拉鋸係幾氣餒
同埋june d plot armor太勁 成日玩到咁大都冇乜後果
anyway都會追S3希望會回勇
尋晚睇咗,真係勁好笑
好認同Gigi係最搞笑果個,成日做啲都出乎意料嘅嘢,啲人傾傾下計會彈出黎,真係成個癲婆咁

amy同molly嘅friendship真係好cute,會有secret word,講咗對方唔問理由跟黎做。講佢地嘈交同和好都寫得幾好

我真係以為個pizza guy係好人,我太蠢了

amy暗戀對象同hope比,覺得hope好啲
amy隻毛公仔lingling
臨尾amy阿爸阿媽攞公仔果part笑死我

唔係幾鍾意barbie果part,有啲恐怖

成套戲好多笑位呀
high school最後一日,好青春呀

點解套戲票房咁差架,就算有得down,我都會買飛睇支持下
S2 完已經係度鬧左一次

June 你又返去?你唔攰我地都睇到攰啦
呢套d review勁多負評

dl落黎放落notebook/ipad

如果 ...連BLL同euphoria都炒埋車
咁6月點算
我睇左一半未睇哂
睇完先返黎睇D藍字
今晚要去睇wwdits finale先
Dark Season 2 | Trilogy Trailer | Netflix
https://www.youtube.com/watch?v=810CHvSdXOo

睇完條trailer都覺得驚
唔記得哂劇情
The hot Zone 幾好睇,睇到第三集有洋蔥騎士
3季完 唔駛驚腰斬
我哥同我睇美劇口味好唔同
睇開CW啲bbq劇種
有次掃到我睇wwdits都話9下9下又幾好笑
跟住坐埋睇到尾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞