美劇集中討論區 (28) | Chernobyl | Killing Eve S2 | 神劇Fleabag S2

1001 回覆
8 Like 0 Dislike

我覺得d套衫著得佢唔係幾靚 個胸有少少怪
有少少唔開佢最後一集得一套衫

呢套直頭有D肉酸
比著係其他人著可能成個聖誕老人咁
佢著都叫似返個正常人
It’s brilliant 然後扮花 好可愛

收拾心情睇緊 gentlemen jack
理解唔到點解上一秒仲情傷緊下一秒去溝女

Chernobly好有興趣
但見你哋講到好似好dark好沉重咁
未有勇氣開劇 等ke過埋個抑鬱mode先

太cute

所以我一開始覺得佢係搵水泡
Chernobyl係必睇但如果本身ke抑鬱期緊就可以隔一排先
未睇過可以揀睇what we do in the shadows
每日睇兩三集抗抑鬱睇完個人應該會開心返啲
另外如果冇睇過big little lies都可以睇埋睇完個人好熱血
過埋下個禮拜就有S2 可以順手喺播之前睇埋
其實成個S2 eve係咁掙扎 又想殺人 係咪想舖佢都係psychopath?
s2 睇e&v 個關係睇到好lost

依家佢地又話佢唔係psychopath
冇dark eve睇黎緊佢應該又淆底變返普通人一個,覺得自己清醒返見到現實
但明明上集仲好意思話自己wide awake
好憎eve

S2 E 一直利用緊 V

V已經唔同你計 一直幫你

最後仲要發爛渣

一味請佢食檸檬,明明自己都有意思又唔肯面對
叫佢傾下又唔制
所以其實我反而好明佢點解開槍 背後發生左咁多野冇人知
仲要比佢玩串個party果刻真係把撚火
V好撚慘情

V個一槍直頭開得好啦,所有野比你玩起哂 之後話唔走
其實我覺得E唔係psychopath,佢只係一直隱藏抑壓住自己既陰暗面唔比自己一啲壞既心態展露出黎 到佢真係殺左人 佢就理性番。
睇到最尾 我都無諗到好多 只有覺得S3可以點 同埋V 好撚慘 成季都好撚慘 除左EP7既佢

V本身已經好就佢做哂死狗咁已經好折墮
啱聽想玩火要威又要頭盔,V就睇錯佢,會錯意以為佢真心dark
其實佢根本玩唔起 對V冇興趣就唔好成日追住佢啦
同埋成日見到eve否定V啲感情睇到我好撚嬲明明佢真心到咁
eve你識條春咩
S3家陣個方向都幾死路一條feel 好撚可惜
最尾呢集見到V咁樣收場好心痛好彩有個deleted scene見到佢搵新女可以腦補下
嬲到爆 見到V乜都顧左E先 唔洗講出口都feel到啦 唔想S3睇E同佢老公

但見到v搵新女好開心 唔知係咪代替品但⋯唔留戀E會係件好岩既事 大家要既野唔同

呢句野其實好應棍

今季啲衫都唔得可能上一季太正
呢套衫令我諗起handmaid's tale

唔靚咩?雖然S1果堆深刻啲 配合埋個劇情
但S2有好幾套我都覺得佢著得幾靚
但佢已經冇工開失業V

今季啲衫都唔得可能上一季太正
呢套衫令我諗起handmaid's tale
今季billie eilish個look維持左好耐,但偏偏最唔討好就係呢個look

個假髮好假
但今季佢其他私伙look我都幾鐘意
What/If 好似好正咁
全季我覺得第4集V同Raymond對話完
表情由假笑慢慢轉到嬲嗰一幕最正

呢句再應埋 玩串個party 唔聽話就
失業V又好少玩social media
Chernobyl

搵biorobot去清理核電站屋頂同外圍真係好癲,一車車送人去死但係呢個無辦法之中嘅辦法
90秒清理果幕真係好有壓逼感
快d睇gentleman Jack
Miss Walker
集集都樣,心情好難過
有無巴打有追Hot Zone
係你地obsess d ship

兩回事唔好屈
由頭到尾都唔係因為佢地冇happy end所以屌
依家屌緊係佢地成季tease緊darker eve & V人性化
但最尾可以一下就ban哂呢d development
而成套劇係based on V&E對方既obsession, 講緊live out their fantasy lives
但宜家突然又塞返D現實理論野落去, 學人玩清醒攤牌咁以後唔洗講野啦
兩條友仲點有dynamic可言
終於搵到呢排既代替品
最近已經見到好多人瘋狂講呢套戲
開黎睇左少少已經好撚好笑
其中一個女主角係wwdits個肥妹
我鐘意佢ep4同5 d內心戲
仲有唔知ep6定7呢度

同埋今集finale佢d表情同內心戲都好鐘意
睇住佢一路變
其實成個S2 eve係咁掙扎 又想殺人 係咪想舖佢都係psychopath?
s2 睇e&v 個關係睇到好lost

依家佢地又話佢唔係psychopath
冇dark eve睇黎緊佢應該又淆底變返普通人一個,覺得自己清醒返見到現實
但明明上集仲好意思話自己wide awake
好憎eve

S2 E 一直利用緊 V

V已經唔同你計 一直幫你

最後仲要發爛渣

一味請佢食檸檬,明明自己都有意思又唔肯面對
叫佢傾下又唔制
所以其實我反而好明佢點解開槍 背後發生左咁多野冇人知
仲要比佢玩串個party果刻真係把撚火
V好撚慘情

V個一槍直頭開得好啦,所有野比你玩起哂 之後話唔走
其實我覺得E唔係psychopath,佢只係一直隱藏抑壓住自己既陰暗面唔比自己一啲壞既心態展露出黎 到佢真係殺左人 佢就理性番。
睇到最尾 我都無諗到好多 只有覺得S3可以點 同埋V 好撚慘 成季都好撚慘 除左EP7既佢

V本身已經好就佢做哂死狗咁已經好折墮
啱聽想玩火要威又要頭盔,V就睇錯佢,會錯意以為佢真心dark
其實佢根本玩唔起 對V冇興趣就唔好成日追住佢啦
同埋成日見到eve否定V啲感情睇到我好撚嬲明明佢真心到咁
eve你識條春咩
S3家陣個方向都幾死路一條feel 好撚可惜
最尾呢集見到V咁樣收場好心痛好彩有個deleted scene見到佢搵新女可以腦補下
嬲到爆 見到V乜都顧左E先 唔洗講出口都feel到啦 唔想S3睇E同佢老公

但見到v搵新女好開心 唔知係咪代替品但⋯唔留戀E會係件好岩既事 大家要既野唔同

呢句野其實好應棍

呢句再應埋 玩串個party 唔聽話就

不過其實佢真心勁鐘意eve人間慘劇

Oksana Astankova (2x歲失業)
冇K保護仲分分比12追殺緊
又唔知去邊度搵工開
咬積蓄
伏片 !

利申:已睇左9集
你都有留意呢套戲
上個禮拜先喺美國上映,咁快有得睇
睇到有人話某啲地區Netflix有得睇,香港Netflix
我喺Tumblr睇咗某啲clip同gif,笑死我

睇interview,啲人問佢地做過啲最badass嘅嘢,肥妹演員答佢slap a homophope
Trailer好似好刺激
終於搵到呢排既代替品
最近已經見到好多人瘋狂講呢套戲
開黎睇左少少已經好撚好笑
其中一個女主角係wwdits個肥妹
你都有留意呢套戲
上個禮拜先喺美國上映,咁快有得睇
睇到有人話某啲地區Netflix有得睇,香港Netflix
我喺Tumblr睇咗某啲clip同gif,笑死我

睇interview,啲人問佢地做過啲最badass嘅嘢,肥妹演員答佢slap a homophope

你又係有留意?!
呢排勁多人講booksmart booksmart ..之後走去睇trailer見幾好笑 心諗香港幾時上
但早兩日見到已經有得dl 仲要高清尋晚忍唔住即刻skip左chernobyl開呢套黎笑下
原來又係有sheshe成份

睇左頭半粒鐘除左兩個主角夠cute同好笑之外 我覺得最好笑係呢條痴線婆

billie lourd睇scream queens已經知佢潛力無極限
肥妹原來係jonah hill個妹黎頭先先知,依家先醒起睇ladybird都有佢,唔怪得知睇wwdits果陣覺得佢咁熟口面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞