美劇集中討論區 (28) | Chernobyl | Killing Eve S2 | 神劇Fleabag S2

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
新劇計
HBO 10套起碼7/8套都好好睇,4/5套會係全年最好睇之一
Netflix 廿幾30套可能得5套左右正常好睇,一兩套入top10
冇得比
張poster係氣勢
終於有時間睇KE ep4
唔怪得啲人會咁嬲
喺Tumblr見到有post話暫時離開twitter
e同Hugo果段,冇諗過Hugo會make a pass

睇人分析parallel 番s1 v去e屋企搵佢食飯,v搶咗e把刀果段,講得幾好
https://weirddyke.tumblr.com/post/184519164000/when-i-first-saw-the-scene-where-hugo-makes-a-pass
覺得e唔係鍾意Hugo,Hugo角色有啲難頂
睇到最尾我都有啲開始覺得e唔理v了
s2差唔多集集見到v咁傷心,e同v快啲見面啦

未睇前twitter見到班人咁嬲仲以為今集好垃圾
睇果陣又冇覺得eve同hugo會發展不過打個突
個parallel冇諗過,又分析得幾好
同埋今集喺reddit追ep4個post d討論都好高質下見tumblr同reddit都好似好多人鐘意今集

但睇埋今集第一下個反應都會覺得V性格有啲變得太多太脆弱
以前都係會搞笑但同時又好深不可測好cool宜家成個懷春少女咁
雖然話eve令到佢咁 但暫時仲係覺得V沉船沉得太勁
有D頂唔順佢淪落到咁竟然落pub啪丸 明明睇S1係想像唔到佢會咁軟弱
睇見佢咁hurt真係難頂

btw有新trailer下集
https://www.youtube.com/watch?v=-nShS6gy1Z4

啲人好癲分析到

同埋V套衫係S2 poster套衫
覺得v啪丸果段有啲over咗
v連煙都唔食
睇gif對比番s1 v扮喊同今集佢真喊,更加hurt
好彩有Konstantin睇住v
Carolyn唔好再阻e同v見面
e同Hugo果段,我即刻諗起s2未出之前,Sandra oh同Jodie comer做interview,啲記者問佢地e同v會唔會一齊,Sandra oh好似面有難色咁
搵唔番段片,類似張圖咁

睇咗預告,v點會殺e,可能借機會,好似s1咁搵佢食飯

今季最尾會唔會係12要殺eve, 但V保護返eve呢d fanfic發展
今次V入屋識得禁鐘

S2E5 is the KE fandom’s “battle of winterfell” episode
想睇barry, 不過人人個到搵唔到seed
又有最新一季amazing race
Rachel條死八婆又有份
HBO go 咪有

今集好似所有人都痴左線咁,有啲難頂
突然好似有少少科幻元素咁
不過今集堅好笑 尤其係個妹妹仔
一開始睇KE就覺得bad end機會好大,如果v同e最後都死咗,已經係happy end。
一直覺得最後v會死嘅機會大啲,但宜家e開始go dark,佢會死機會大咗好多

carolyn係唔係同K合作,覺得要睇定啲先
之前carolyn同k嘅對話唔似會合作,k俾佢威脅,收埋k啲屋企人
所以覺得佢地合作機會唔係好大
之前估s2會講多啲12呢個組織
宜家去到s2一半淨係知有個特別handler搞掂啲唔要嘅殺手

季中已經捉到ghost,應該唔會咁快完呢條線掛,季尾可能係v同e查ghost背後嘅組織
Darth june

The Handmaid's Tale: Season 3 Trailer (Official) • A Hulu Original
https://www.youtube.com/watch?v=RcTvQx1Wot0&feature=youtu.be
終於有時間睇KE ep4
唔怪得啲人會咁嬲
喺Tumblr見到有post話暫時離開twitter
e同Hugo果段,冇諗過Hugo會make a pass

睇人分析parallel 番s1 v去e屋企搵佢食飯,v搶咗e把刀果段,講得幾好
https://weirddyke.tumblr.com/post/184519164000/when-i-first-saw-the-scene-where-hugo-makes-a-pass
覺得e唔係鍾意Hugo,Hugo角色有啲難頂
睇到最尾我都有啲開始覺得e唔理v了
s2差唔多集集見到v咁傷心,e同v快啲見面啦

未睇前twitter見到班人咁嬲仲以為今集好垃圾
睇果陣又冇覺得eve同hugo會發展不過打個突
個parallel冇諗過,又分析得幾好
同埋今集喺reddit追ep4個post d討論都好高質下見tumblr同reddit都好似好多人鐘意今集

但睇埋今集第一下個反應都會覺得V性格有啲變得太多太脆弱
以前都係會搞笑但同時又好深不可測好cool宜家成個懷春少女咁
雖然話eve令到佢咁 但暫時仲係覺得V沉船沉得太勁
有D頂唔順佢淪落到咁竟然落pub啪丸 明明睇S1係想像唔到佢會咁軟弱
睇見佢咁hurt真係難頂

btw有新trailer下集
https://www.youtube.com/watch?v=-nShS6gy1Z4

啲人好癲分析到

同埋V套衫係S2 poster套衫
覺得v啪丸果段有啲over咗
v連煙都唔食
睇gif對比番s1 v扮喊同今集佢真喊,更加hurt
好彩有Konstantin睇住v
Carolyn唔好再阻e同v見面
e同Hugo果段,我即刻諗起s2未出之前,Sandra oh同Jodie comer做interview,啲記者問佢地e同v會唔會一齊,Sandra oh好似面有難色咁
搵唔番段片,類似張圖咁

睇咗預告,v點會殺e,可能借機會,好似s1咁搵佢食飯

今季最尾會唔會係12要殺eve, 但V保護返eve呢d fanfic發展
今次V入屋識得禁鐘
一開始睇KE就覺得bad end機會好大,如果v同e最後都死咗,已經係happy end。
一直覺得最後v會死嘅機會大啲,但宜家e開始go dark,佢會死機會大咗好多

carolyn係唔係同K合作,覺得要睇定啲先
之前carolyn同k嘅對話唔似會合作,k俾佢威脅,收埋k啲屋企人
所以覺得佢地合作機會唔係好大
之前估s2會講多啲12呢個組織
宜家去到s2一半淨係知有個特別handler搞掂啲唔要嘅殺手

季中已經捉到ghost,應該唔會咁快完呢條線掛,季尾可能係v同e查ghost背後嘅組織

I am gonna find the thing you care about and i am gonna kill it
eve自殺end
我覺得V一開始變soft就好危險
咁又係 不過v同e合作就100% confirmedcarolyn同k應該有d共識
based on之前d流出相,v pink hair同eve一齊果張,見到有人話有機會eve假扮ghost同v一齊行動再潛入12因為12唔知ghost咩樣
eve又係asian
v同e終於都見面了,啲分析係正確的

knife play
但之前出啲劇照,把刀可能加咗嘢
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!8月
Succession Season 2 | Official Teaser | HBO

https://www.youtube.com/watch?v=6cbOmfo6HUQ&feature=youtu.be

會重睇S1
頭先仲諗緊點解你仲未post

knife play

好難超越到S1E5但又好期待

俾啲劇照搞到好期待今集
但好驚會炒車
v會唔會問e有冇收到佢張postcard
啲人估佢地會kiss,但我覺得唔會
今次e老公唔好又出現阻住佢地呀

knife play

好難超越到S1E5但又好期待

俾啲劇照搞到好期待今集
但好驚會炒車
v會唔會問e有冇收到佢張postcard
啲人估佢地會kiss,但我覺得唔會
今次e老公唔好又出現阻住佢地呀

好撚驚好似got咁盛大炒車
但我仍然決定大手買入ke ep5股
勁期待佢地有咩對話,好怕失望 唔知點寫個劇本先拍得住PWB上次
好多人吹奏會kiss搞到如果冇乜身體接觸我都會有d失望
V快快手咀佢一啖先啦

smell ya later會唔會係eve老公又返黎阻住
所以V同eve講下次先聞佢
後面有D黑色野訓低左
後面係床

Team up, Serena and June
個靚仔spy又出場
Serena今次如果又龜縮 ...一槍打死佢算啦
睇哂fleabag
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞