美劇集中討論區 (28) | Chernobyl | Killing Eve S2 | 神劇Fleabag S2

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
AA丫拿 NK theory丫拿
兩條廢物一大巴車埋d asoiaf fans度
HBO播
HBO 專出高質劇
Nextflix 就相反
權力遊戲新一集真係靠大場面撐住
個night king就咁死咗
好兒戲

D&D又一精心佈局
識條鐵咩我地
屌佢地呀 一路一路覺得好爛
又黑乜柒都睇唔到
NK真心on9 咁就死左。 MVP AYRA

我都睇完
頭10分鐘其實都有勢但佢地戰術係廢所以都係膠
垃圾劇本連重要少少既角色都唔敢殺 明明好多位係死硬咁都死唔去
拍出黎想懶緊張,成日一下影D角色比屍圍
已經圍到冇路走果隻 就轉影其他人,但之後返黎佢地又清場冇事
以上loop無數次 睇到一半已經心諗完未

最尾咁樣真係好撚好笑
mvp我覺得係Mel放兩次絕招咁熱血但可惜成班人好似第1次打仗咁
最尾仲死得幾凄美
都啱
屋企睇好d公司太光好難睇
但真心係幾暗又暴風雪咁撚樣d鏡頭又混亂
屌你老母 無諗過會喺依到比人劇透GOT
要劇透就用深藍色字啦屌
就算幾唔好睇都唔撚想比人劇透囉仆街
今集GOT
下次睇完先上forum
諗住依到唔會點討論GOT
劇透用深藍色係常識吧
話説今集一路打一路轉鏡, 睇到個頭有d暈

呢一集用哂d budget, 所以整死兩條龍
呢熱門大路劇 我會連ig fb都唔開
睇完KE E4 留個名 仲有四集就完啦屌
仲有3集
每集個半鐘
依家想知佢有咩講可以講咁耐
等足8季night king大戰,咁就完左
wtf dude
同埋諗返起魔戒同哈比人D大戰
呢D先叫epic
睇到後面真係好絕望
諗過死好多人,但無諗到慘成咁
尤其係night king入城果下

但arya果下,又有D:下?咁就搞掂左?
直接行入king's landing 搞掂cersei都得啦

雖然預計到會BBQ, Jon嬴,
但我有d想cersei嬴其實
what a mindfuck it would be
Chernobyl 個導演同編劇睇佢地之前d野都無乜料到
終於有時間睇KE ep4
唔怪得啲人會咁嬲
喺Tumblr見到有post話暫時離開twitter
e同Hugo果段,冇諗過Hugo會make a pass

睇人分析parallel 番s1 v去e屋企搵佢食飯,v搶咗e把刀果段,講得幾好
https://weirddyke.tumblr.com/post/184519164000/when-i-first-saw-the-scene-where-hugo-makes-a-pass
覺得e唔係鍾意Hugo,Hugo角色有啲難頂
睇到最尾我都有啲開始覺得e唔理v了
s2差唔多集集見到v咁傷心,e同v快啲見面啦
屌你老母 無諗過會喺依到比人劇透GOT
要劇透就用深藍色字啦屌
就算幾唔好睇都唔撚想比人劇透囉仆街
下次睇完先上forum
諗住依到唔會點討論GOT
劇透用深藍色係常識吧

今集大戰一定好多人忍唔住多口講出面都會有人標題劇透
下次小心

我近呢兩季見到D劇透已經係覺得:

權力遊戲新一集真係靠大場面撐住
個night king就咁死咗
好兒戲

D&D又一精心佈局
識條鐵咩我地
屌佢地呀 一路一路覺得好爛
又黑乜柒都睇唔到
NK真心on9 咁就死左。 MVP AYRA

我都睇完
頭10分鐘其實都有勢但佢地戰術係廢所以都係膠
垃圾劇本連重要少少既角色都唔敢殺 明明好多位係死硬咁都死唔去
拍出黎想懶緊張,成日一下影D角色比屍圍
已經圍到冇路走果隻 就轉影其他人,但之後返黎佢地又清場冇事
以上loop無數次 睇到一半已經心諗完未

最尾咁樣真係好撚好笑
mvp我覺得係Mel放兩次絕招咁熱血但可惜成班人好似第1次打仗咁
最尾仲死得幾凄美
話説今集一路打一路轉鏡, 睇到個頭有d暈

呢一集用哂d budget, 所以整死兩條龍

太多人湧黎湧去 周地碌
其實覺得有少少悶 感覺拖得好長以前睇battle scene都唔會咁諗
得nk條龍死咋喎另外兩條冇事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞