美劇集中討論區 (28) | Chernobyl | Killing Eve S2 | 神劇Fleabag S2

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
佢好似仲未上水
食飽飯轉頭睇
所有睇完KE finale憤怒/抑鬱既人請立即睇呢條新片補血
睇緊好正

Jodie Comer relives Killing Eve’s final scene
https://www.youtube.com/watch?v=qgWVgdcOTMY
jodie俾eve桶個下嚇親好cute
睇少少interview,個producer竟然咁樣講嘢
我係fans都嬲,覺得成季俾佢玩咗咁
成套劇係想睇e同v obsessed 對方,final完咗你話e只係試下,唔係真係into v,下季講番佢過番normal life。v仲搞笑話佢對e嘅feeling可以話好容易咁switch off
佢地拍果套同我地睇梗果套係唔係套一劇黎架,fans睇完成季嘅感想同佢地講嘅好唔一樣

班KE fans唔會有興趣睇e嘅normal life,唔記得邊個喺劇講過e嘅normal life係好悶的。好趕客諗起下季又要睇e同佢老公,又黎want do u want from me eve,s2果陣已經睇到我 i dont care,s3仲要講多啲

睇s3講陣應該好有衝動飛咗e同佢老公果part

phone sex果啲我覺得ok嘅,睇KE個theme都知會咁容易話寫佢地一齊,我係覺得e同v之間有個connection,想睇佢地之間發展,班fans睇完final已經夠hurt,你仲出黎踩多腳,佢唔出黎講嘢反而仲好不過聽完佢咁講會有準備s3點發展,唔會再俾佢s3 promo e同v會有進展欺騙

覺得v對e失望多過憎佢,佢似係好hurt,好似我地睇final咁,不過producer講到v對e嘅感情可以話swtich off就switch off,s3憎佢會唔出奇

s3 v同e會唔會變咗oc character 架另類fanfic

今季完咗去睇下fanfic先,睇完producer咁講仲hurt

我喺Tumblr睇啲人對interview嘅反應冇咁大,反而分析s3會點講v同e,冇咁negative

s3真係得番睇v了,可唔可俾多啲happy v我睇,今季v好多時都好sad

unscripted又有physical,會唔會係v摸下巴果度

gentleman jack我淨係睇咗兩集,有好幾集要追
睇完KE finale 其實成集大部分時間都好睇 喺去到最尾有啲odd 呀V
啲人咁都嬲,我好支持佢搵過新女,但睇呢幕覺得似係v諗起e,佢著梗全黑衫,似係mourn e多啲

cowboy v
總結成季唯一keep到可能得v 嘅outfit

成條片佢都cute到震
仲有得睇佢重演返郁膊頭果下
同埋佢話買左V一半既衫
呢度又係一到呢句即刻pause 笑左

睇完條片有陣淡淡sad味走出黎
呢個timing睇住佢睇返S1 finale
睇得出佢好明套劇好睇喺邊
佢話其中一個最鐘意既位係V同E有得坐低認真傾一次計exactly S2就係冇哂呢d moment

最尾佢american accent 句 "see you later~" 好cute 佢個人喜劇感幾重,成日個tone都好witty
其實成個S2 eve係咁掙扎 又想殺人 係咪想舖佢都係psychopath?
s2 睇e&v 個關係睇到好lost

依家佢地又話佢唔係psychopath
冇dark eve睇黎緊佢應該又淆底變返普通人一個,覺得自己清醒返見到現實
但明明上集仲好意思話自己wide awake
好憎eve

S2 E 一直利用緊 V

V已經唔同你計 一直幫你

最後仲要發爛渣

一味請佢食檸檬,明明自己都有意思又唔肯面對
叫佢傾下又唔制
所以其實我反而好明佢點解開槍 背後發生左咁多野冇人知
仲要比佢玩串個party果刻真係把撚火
V好撚慘情

V個一槍直頭開得好啦,所有野比你玩起哂 之後話唔走
其實我覺得E唔係psychopath,佢只係一直隱藏抑壓住自己既陰暗面唔比自己一啲壞既心態展露出黎 到佢真係殺左人 佢就理性番。
睇到最尾 我都無諗到好多 只有覺得S3可以點 同埋V 好撚慘 成季都好撚慘 除左EP7既佢

V本身已經好就佢做哂死狗咁已經好折墮
啱聽想玩火要威又要頭盔,V就睇錯佢,會錯意以為佢真心dark
其實佢根本玩唔起 對V冇興趣就唔好成日追住佢啦
同埋成日見到eve否定V啲感情睇到我好撚嬲明明佢真心到咁
eve你識條春咩
S3家陣個方向都幾死路一條feel 好撚可惜
最尾呢集見到V咁樣收場好心痛好彩有個deleted scene見到佢搵新女可以腦補下

我覺得d套衫著得佢唔係幾靚 個胸有少少怪
有少少唔開佢最後一集得一套衫
It’s brilliant 然後扮花 好可愛

收拾心情睇緊 gentlemen jack
理解唔到點解上一秒仲情傷緊下一秒去溝女

Chernobly好有興趣
但見你哋講到好似好dark好沉重咁
未有勇氣開劇 等ke過埋個抑鬱mode先
好搞笑喎佢 聽到佢話hate wave
cute
嬲到爆 見到V乜都顧左E先 唔洗講出口都feel到啦 唔想S3睇E同佢老公

但見到v搵新女好開心 唔知係咪代替品但⋯唔留戀E會係件好岩既事 大家要既野唔同
今季啲衫都唔得可能上一季太正
呢套衫令我諗起handmaid's tale
s3睇V一路road kill殺人食女,一路揾屋企人ok
今季billie eilish個look維持左好耐,但偏偏最唔討好就係呢個look
she cute

突然諗起呀fleaeve絲打上集睇得咁快
今集finale咁耐未上水係咪太大打擊
可以入黎support group一齊互相扶持
應該個個既心都碎到一地都係

碎到執唔返 ..
同埋真心覺得套劇揀錯路行,miss哂d機會返唔到轉頭
搞到傷心多兩錢重
佢好似仲未上水
食飽飯轉頭睇

仲未上水 ..
唔好做傻事返黎一齊開追悼會
睇少少interview,個producer竟然咁樣講嘢
我係fans都嬲,覺得成季俾佢玩咗咁
成套劇係想睇e同v obsessed 對方,final完咗你話e只係試下,唔係真係into v,下季講番佢過番normal life。v仲搞笑話佢對e嘅feeling可以話好容易咁switch off
佢地拍果套同我地睇梗果套係唔係套一劇黎架,fans睇完成季嘅感想同佢地講嘅好唔一樣

班KE fans唔會有興趣睇e嘅normal life,唔記得邊個喺劇講過e嘅normal life係好悶的。好趕客諗起下季又要睇e同佢老公,又黎want do u want from me eve,s2果陣已經睇到我 i dont care,s3仲要講多啲

睇s3講陣應該好有衝動飛咗e同佢老公果part

phone sex果啲我覺得ok嘅,睇KE個theme都知會咁容易話寫佢地一齊,我係覺得e同v之間有個connection,想睇佢地之間發展,班fans睇完final已經夠hurt,你仲出黎踩多腳,佢唔出黎講嘢反而仲好不過聽完佢咁講會有準備s3點發展,唔會再俾佢s3 promo e同v會有進展欺騙

覺得v對e失望多過憎佢,佢似係好hurt,好似我地睇final咁,不過producer講到v對e嘅感情可以話swtich off就switch off,s3憎佢會唔出奇

s3 v同e會唔會變咗oc character 架另類fanfic

今季完咗去睇下fanfic先,睇完producer咁講仲hurt

我喺Tumblr睇啲人對interview嘅反應冇咁大,反而分析s3會點講v同e,冇咁negative

s3真係得番睇v了,可唔可俾多啲happy v我睇,今季v好多時都好sad

unscripted又有physical,會唔會係v摸下巴果度

gentleman jack我淨係睇咗兩集,有好幾集要追

原本睇完finale都算啦覺得可能救得返,睇完個interview知佢地諗咩即刻冇哂信心
咪係sandra oh個interview仲恐怖
痴線原來佢一路咁睇eve個角色同平時觀眾睇既完全唔同
一諗起niko黎緊仲有多戲份即刻趕客,邊個想睇佢兩公婆明明套劇存在價值就係圍繞E同V
其實都唔係話佢地幸福快樂生活但班編劇鋪咁耐一個darkness一個越黎越有感情有人性
但最尾一野ban埋去就話一個清醒返一個就係psychopath唔明what is love就收檔
拖泥帶水 夠膽build up又唔敢寫 根本就驚比佢地兩個關係升級
明明等佢地再進一步先爆大獲就仲過癮
我都想跟進下依家邊篇fanfic好睇,如果有好野就介紹下
tumblr班人平時超樂觀,但今次出完interview開始見到有人屌
twitter就變哂憤青日日狙擊緊班編劇

希望S3咪撚又寫到V失戀咁,等佢變返高竇sexy V食女加尋親
之後piece of shit發現V喺生活消失,又開始癮起諗返V
今次輪到piece of shit做死狗追返V

“There’s a scene at the end of the season that is extremely physical. It was tough to shoot because we had to do it in tiny pieces. But at the end of it, something happened quite spontaneously; it was not scripted, which I think changed a lot of the meaning in the scene between us. And it’s in some ways a way that Villanelle expresses her care for me. I’ll leave it at that.”
我覺得會唔會係raymond單野之後
V幫佢除衫 or 落樓梯V挨埋去果下
gentleman jack我都係睇得好慢但睇完ep4
本身完左ke之後諗住睇 但睇完finale心靈受創未投入到住
睇完KE finale 其實成集大部分時間都好睇 喺去到最尾有啲odd 呀V

比雀仔嚇親所以拎槍
想像下如果佢地一齊走難避12+MI6 反抗之餘
又可以影佢地兩個實際相處,相處落覺得唔夾又可以玩分手
幾鬼多potentiel發展
依家冇啦
KE s2 final delete scene

搵唔到twitter link
https://oksanasastankova.tumblr.com/post/185164467775/killing-eve-2x08-deleted-moment-1

v
COWBOY V
呢幕好似9成係射完eve之後既scene
好多人又嬲過 因為V咁快move on咗明明今季show咗咁多eve對V黎講咁重要
但射完佢可以即刻搵過第條新女即係等於我地睇咗咁多build up都係廢既

V睇中果個女人都係eve 2.0 type
如果睇完S2棄劇直頭可以靠呢個scene做收尾V搵下一個eve

啲人咁都嬲,我好支持佢搵過新女,但睇呢幕覺得似係v諗起e,佢著梗全黑衫,似係mourn e多啲

cowboy v
總結成季唯一keep到可能得v 嘅outfit

未亡人V第2次出動
如果最尾唔係咁收尾我已經覺得冇乜怨言
EP1-8都算係咁 冇左PWB黎講都唔算入唔到口
big bang theory series finale真係睇到喊左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞