美劇集中討論區 (28) | Chernobyl | Killing Eve S2 | 神劇Fleabag S2

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
點解我覺得全部都唔會中
但睇完今集之後
我諗就算冇一樣中都可能會有其他互動令人睇完係滿足
唉 攬下都好呀

唯一中硬應該係villaneve私奔end
之後S3係villaneve走難+road trip
eve經過今集應該開始接受自己對V咩感情啦
第一次見佢笑得咁冧

V明明唔知eve有冇除earphone
但100%信佢有戴住 果下個默契gay到
eve同hugo果陣V仲全程mon住 一路比緊反應

btw睇之前仲覺得aaron條線可能會有d無聊
但今集出奇地enjoy佢同V對手戲好睇喎
兩個psychopath交流好正
成日迫佢著衫監視佢食野好好笑
呢套劇話就話小說改編
但老老實實由一開始根本就係PWB's lesbian romcon/spy fanfic
況且宜家佢地'參考'緊高質果篇fanfic
又唔係好似隔離got咁 連fanfic都稱唔上既物體

so
用開個啲網都未有中字
睇完GOT真係要睇Chernobyl洗一洗眼
大家都係HBO質素差咁撚遠
其實我當中左 fuck 架啦今集

btw 今集Eve 禽hugo對應番 V 開場 "when I'm with them, I'm not with them" 個parallel都好正
A字頭果個出得最快
邊有得比
但至少killing eve知道睇果班人想要咩
又知自己套劇定位係咩
fan service得黎唔算迷失方向識得集集build up高潮位 等班死忠濕哂
最諷刺係hbo 2019全年所有劇入面
got應該係最差果套
有留意開國際時事果班應該會好鐘意呢套
唔計mic果度
呢下我已經當佢地fuck咗eye fuck咗

摸手已經咁 戲肉果陣仲得了

佢地好多細節位parallel細心睇都幾有味道
hugo呢part寫得唔好都幾易暴動
但佢地可以寫到eve扑hugo之餘又完全唔關hugo事
完全係eve同V之間sheshe 滿足哂班觀眾幾鬼高章

btw今集除左e同v之外 其他場面都好睇
v同niko/gemma果part d對話都好正
V終於識玩 知一殺左niko就返唔到轉頭
同埋V試咪唱歌果度好cute呀!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
今集真係濕哂,邊條FF撚寫出黎,完全满足哂班觀衆
HBO表示有錢就是任性
食pie必中
Fuck就真係難d
幕後班人平時應該好留意個fandom咩反應 / 討論緊咩
捉哂班人心理

同埋呢條fan made片一年前
今集可以直頭叫V唱返同一首歌
https://www.youtube.com/watch?v=OZkejVAEIHQ
預言劇
應該係同BBC一齊燒先夠錢
但仲有冇時間煮完再食埋
finale好似生死時速走緊難咁
fuck應該有人當今集已經fuck左

黑馬: 臨完場果陣watch movie with eve
其實有冇可能Nico爆大獲,之後e嬲左v. 咁就乜事都冇發生
失望透頂《冰與火之歌》第八季重拍連署已突破100萬
https://today.line.me/HK/article/leVqX0?utm_source=copyshare
睇完ke ep7既朋友
killing eve 2x08 finale三重彩bingo
-食pie
-kiss
-fuck

派彩
獨贏: 1碟意粉
連贏: 兩碟意粉
3T: 1個amazing hair
食pie必中
Fuck就真係難d
但仲有冇時間煮完再食埋
finale好似生死時速走緊難咁
fuck應該有人當今集已經fuck左

黑馬: 臨完場果陣watch movie with eve
其實有冇可能Nico爆大獲,之後e嬲左v. 咁就乜事都冇發生

eve本身都唔鐘意gemmaniko個人又冇事
之前v殺bill 依家佢地又好地地eve條痴線婆應該唔會太嬲掛
最有興趣知niko經過呢單野之後仲會唔會返eve身邊
希望佢可以比v嚇到即刻走
睇住黎
播埋聽朝個超級垃圾finale 所有人會瘋狂發哂癲上網屌
整多幾百萬簽名都仲得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞