慎入 [全劇透] 復仇者聯盟 4 終局之戰 Avengers: Endgame 全劇透 12

1001 回覆
37 Like 5 Dislike
antman 出番黎個看更
唉,坐得太前搞到好頭痛,所以出工作人員表個陣走咗,諗返有啲後悔
drax好專一架,仲好掛住佢死鬼老婆,唔食女
NK大戰捉到loki落樓個度好似拍完戲收工feel
Thor1奧丁落咗咒語 夠資格就可以用
avg2有一幕係大家輪流掹個錘 CA掹喐咗少少
我見到果下都即刻笑左
其實loki係AVG1既任務係幫thanos落地球搶空間寶石,而家佢走甩左,會唔會代表任務完成加快左thanos儲石既時間what if系列咁寫都正
有平行時空冇問題 但點解美隊回到過去同條女結婚(改變過去)>b時空 到美隊老左之後佢會去番avg4個時空
今集CA返1970生活到老係產生左另一個平行宇宙,呢邊同時存在主宇宙穿越過黎既2023 CA同本身既雪條CA
佢只係老左先返黎主宇宙還盾

主宇宙對上22套電影唔會改變,CA2 Paggy一樣冇同CA生活過,主宇宙由頭到尾得1個CA
由重新集結之後
已經好好睇
開頭要交代各人故事點都悶悶地
hank pym都返咗嚟 無限量供應 點解要咁麻煩
果陣擺明比面thor先唔拎起 仲要扮到好難拎咁 幾鬼好戲
友情重要嗰佢仔女?
最後老CA 出現既時空
有d 細節可能同我地睇開既時空已經唔同

我覺得只係導演無刻意強調係第2個平衡宇宙

但導演透過之前古一 hulk 既對白
加埋老ca 出現同埋戒指已經證明左
哇你問過晒成間戲院既人?
你知佢係chow好威威?
老尷得過你以爲得你知
其實最主要係放棄自己對另一半感情既靈魂
有靈魂既生物先會對另一有靈魂對方產生感情
soul for soul
突然發現冇化灰嘅人入面,唯獨得女權隊張戲份分分鐘仲少過化咗灰出翻黎啲人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞