慎入 [全劇透] 復仇者聯盟 4 終局之戰 Avengers: Endgame 全劇透 12

1001 回覆
37 Like 5 Dislike
點解最後ca入左時光機
但係禁制無番出黎?
係呀係呀
thanos 同佢個女都有路呀
你唔好執着係自己嘅法則先。你從一個導演角度,佢有冇必要令到件事咁複雜?

你仲要講到我哋最後睇嗰啲係新宇宙,唔係我哋一直睇開嘅主角群宇宙。

(咁我哋咪俾人玩弄感情囉 你鍾意開個班冇得你睇,而家俾你睇返其他平行宇宙發生咩事)

佢咁樣做,呢個舉動合情理嗎?
除左手帶 唔想返黎
Hulk好似仲有版權問題,有錯指正
你當佢地係出生入死既夥伴就夠
極其量都係brother and sister既關係
唔洗諗太多
男女都可以有友情
未死左 即係死咗未?
靜心等Morgan Stark做新艾仁文
其實套戲應該唔想啲人咁樣諗
你咁樣講咪好似rick n morty果啲咁樣
有能力穿梭平衡時空嘅人變到咩都無乜所謂
無。。只係收得唔好
你所講既timeline b唔成立
因為cap最尾係還返晒所有石
所以係同時間線
只要thanos唔去未來就會齊石
thanos一定收好多養女既既禁室培育
避過返黎個點
但你要有pym particles先做到
佢呢到其實想強調番漫畫入面其中一個好重要既人物既重要性

Dr Pym

佢係漫畫係不輸俾Tony Hulk既科學家
去到Mcu好似變左無關痛癢
你就垃圾,佢個解釋有問題唔代表套戲有bug

Pym 都翻生左,Pym Practicals 可以再整
本身美隊還石既過程要用到至少5支Pym Practicals
(New York 一支,Asgard’s 一支,Nowhere/Soul Stone 一支, 1970一支,同翻黎一支)
美隊去還左石,用哂4支之後,留係1970,
再係老左之後翻黎主宇宙,岩岩好用左5支。

簡單解釋左點解老左既美隊會出現到係果一刻。
hulk轉型搞笑片都幾好
pym particles仲勁過無限寶石啦講真
我係thanos 嘅搶個formula整幾萬支
依家既ca 返去過去變老 係唔會令現在出現一個老ca
呢一個道理等同 現在既Nebula殺左過去既nebula 現在既nebula 係唔會消失

你解釋到呢一點先講係同一個宇宙
好多人仲係不停搞錯套戲既時空,套戲已經解左好多次,Hulk都講解左兩次:改變過去係唔會影響現在,而係生出一個新既平行時空。殺baby thanos冇用,因為只係製造出一個無thanos既時空;原時間原地點還石比古一就唔會有平行時空,因為無改變過去。每次講解都係同一個concept:改變過去就生出平行時空。唔關咩還返粒石就一切復原事

殺baby thanos製做出無thanos既時空,同樣道理,tony殺2014 thanos就做出一個thanos 2014就死,無發生avg34事件既時空。

再次同樣道理,隊長決定留低係過去生活就生出一個有兩個隊長既時空,呢個時空做緊雪條個隊長照樣會經歷avg1234所有事件,而穿梭過黎既隊長就會一直做平凡觀眾到end game完先走出黎河邊搵sam。導演拍左呢個結局出黎比我地睇,因為係隊長最美滿既完結。
如果rocket去還靈魂石。會唔會去到星球扔落地下算尻數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞