慎入 [全劇透] 復仇者聯盟 4 終局之戰 Avengers: Endgame 全劇透 12

1001 回覆
37 Like 5 Dislike
睇埋洛基套劇 先落結倫

A鷹去搵B鷹
B鷹拎住A鷹粒石返去嘅世界 唔係A世界 係B世界
仲要Jarvis都係用返同一個演員
10分鐘前嘅世界可以無損拎到粒石,亦都大團圓結果
而我地一直睇果條主線會 1. 冇左BW, 2. 唔齊石(因為俾咗10鐘前嘅自己) 3. 死咗一半嘅人救唔返手 4. 冇得Endgame
而且亦到會令本來2014 嘅故事崩潰
暫時淨係喺上面篇野見過
的確會多左個bw無死既宇宙 但mainstream既bw依然係死左

而呢個bw無死既宇宙應該都會係Thanos大成功,as one of those fail one for seen by DS
唔可以畀自己知道係因為想將影響壓到最細
想引導返個世界會按照現時個世界走向同一方向
但其實出現第2個未來係冇所謂的
正如thanos黎左2019年,對2014年條時間線既人黎講係好事黎
yup
佢專登係A4落條咁既伏線

迫班fans 俾錢subscribe Disney個Channel
far from home一樣有新裝
不過應該唔會再用iron spider
有,佢好忙要睇住好多個星球,所以暫時唔會再主動聯絡地球
Russo bros:技術上黎講Loki死左冇返生
宇宙好多星球要睇好忙
加上入量子空間無叫過佢一齊所以咁後先黎
我估依到好多人冇睇 同 aos

其實二季都好好睇,im個老豆同管家都好正

d配角又正
想問下點解ironman最後躂手指果下,唔係隨機一半人會消失,但點解得thanos的軍隊消失曬?
有冇人記得home coming happy數裝備計美隊新盾,同雷神魔法腰帶。呢個伏筆仲會唔會用得著
你唔影響個世界咁還先會
你影響左個世界咁還就唔會消失
巨人試過唔得
現代死,2012走佬
淺談下我對今集雷神既睇法
今集佢個造型掩蓋左好多角色發展,個個淨係掛住屌佢死肥仔
其實我自己都係去到佢地準備round trip個陣先接受到,畢竟Chris Hemsworth係個人最鐘意既Avengers演員,屌你上集先型到飛天今集咁倒米

不過細心諗翻thor既經歷,係好明白佢點解會變成咁
由thor1佢俾人放逐開始,去到thor3爆眼爛武器死老豆,iw死細佬老友重新整武器,佢身心承受極大痛苦,家破人亡,自己啲能力又時有時冇

而最後一根稻草一定係佢冇go for the head,本身化悲憤為力量諗住救世界,點知最後細佬又救唔翻thanos成功埋
iw冇著墨太多,但係endgame睇到對佢有幾大影響,開頭佢一直都冇乜出聲,匿埋一邊眼望望咬下野食就算

去到以為有得屌爆thanos,再得知啲石冇曬,再go for the head,佢既心情好似過山車咁

五年後既後除左肥左好多之外,佢已經覺得自己好似凡人,仲質疑自己揸搥既資格
雖然佢第一次戴手套有自告奮勇,但其他人知道佢不在狀態,唔俾佢戴,佢都冇反抗,係呢到睇到佢內心仲想做啲野補救,可惜已經唔容許

成個攞石既過程佢都仍然頹皮,係rocket同佢呀媽係咁cheer up佢,佢先慢慢執翻啲自信

去到三大巨頭鬥Thanos,佢先set曬頭紥起曬鬚,著翻件袍同佢死過,最後先識得有講有笑,揸翻strombreaker又串下StarLord

Thor係今集真係經歷左好多,描述得算好到位,nerf黎講佢既心境同突出其他角色能力,係真係肥得濟,可以收一收火,肚腩唔使咁大
Russo Bros已經驚d人唔明
成段對話仲要連埋圖解
都仲係咁多人無睇到/唔明
個人感覺:如果套戲講多少少IM死左之後Nick Fury既感受就更加好啦,話哂NF睇住IM成長,由起初話IM自私唔適合做Avengers, 到佢依加顧全大局犠牲自己。唔多唔少NF都有少少感觸,但可惜NF出得0.5秒
唔係限死一定要死一半人
要睇用家既意願
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞