慎入 [全劇透] 復仇者聯盟 4 終局之戰 Avengers: Endgame 全劇透 12

1001 回覆
37 Like 5 Dislike
有呀 上時空機時 放左係佢腳邊
呢度諗落好正
平時都係打完就收工
今次做返俾你睇打完之後嘅幕後野
好多人仲係不停搞錯套戲既時空,套戲已經解左好多次,Hulk都講解左兩次:改變過去係唔會影響現在,而係生出一個新既平行時空。殺baby thanos冇用,因為只係製造出一個無thanos既時空;原時間原地點還石比古一就唔會有平行時空,因為無改變過去。每次講解都係同一個concept:改變過去就生出平行時空。唔關咩還返粒石就一切復原事

殺baby thanos製做出無thanos既時空,同樣道理,tony殺2014 thanos就做出一個thanos 2014就死,無發生avg34事件既時空。

再次同樣道理,隊長決定留低係過去生活就生出一個有兩個隊長既時空,呢個時空做緊雪條個隊長照樣會經歷avg1234所有事件,而穿梭過黎既隊長就會一直做平凡觀眾到end game完先走出黎河邊搵sam。導演拍左呢個結局出黎比我地睇,因為係隊長最美滿既完結。
化左灰既人係即刻醒
但仲生存緊既其實已經係過左5年
姐係gg仔同冇化灰既人差左5歲
個hammer隨便搵個地方放底就得,反正thor舉手就會飛翻去

不過可能要飛勁耐
咪講左xmen唔會咁快入Mcu
FF前睇多d新聞啦fans
之後即刻加返場佢要reload嘅畫面
得啦 威啦 收皮啦
Stormbreaker冇奧丁落個咒
其實人人都拎得起
用就另一回事
似係cut咗啦
見到個飛鎚本身第一下係諗唔通Vision 都有得翻生

跟著見到CA 果下真係扯到行,想同雷神一齊大喊
Thanos係半神族
仲要係titans入面最勁果個

遲d好似有電影講Titans
對化咗灰既人係咁講
但之後點面對消失咗既五年就無提
佢地走左隨時係幾秒既事 還返佢地都唔知俾人拎左
都無講過兩個宇宙既時間推進率係一樣
同埋thanos 根本唔洗去未來博命仲好
佢係2014已經睇到佢未來係成功左齊石跟住比人斬頭
只要佢跟返時間線行到齊石跟手殺埋淨返果班avengers咪完勝
或者齊石後跟佢新方法殺晒所有人再創新宇宙又得
佢個女一開始偷咗個頭盔個陣 最後話 反正佢老婆無著過佢送俾佢既禮物
最後佢就著住一齊打交
果下我意為thor會講翻you should aim for the head
鬼唔知
講緊點加入呀
用完還返去同一時空,個鎚同冇借過一樣

上集消失左 今集算好重要架喇
咁過去時間仲有石,現時點d石無哂
用少少時間拎曬咁多粒
同埋要慢慢一粒粒搵既分別
證明佢個人有自信同野心 夠彊挑戰難度
我唔夠你講啦ca死忠覺得ca永遠是對的 殺壞人冇錯架
咁唯有答個mjolnir覺得佢唔worthy啦
我都係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞