慎入 [全劇透] 復仇者聯盟 4 終局之戰 Avengers: Endgame 全劇透 12

1001 回覆
37 Like 5 Dislike
應該係真死既復活唔到
即係 Loki
只可以復活返因彈手而化灰既人
生得靚仔有氣質真係唔同
同樣係nigger既black panther咁紅
我突然之間諗起2014嗰個時空復仇一發生左未呢...如果發生左無端端冇咗個大奸角咪好搞笑😂😂
dr: 1

同上集話star lord豬隊友班人無分別
Hulk彈指個下兔仔要哩喺thor後面
但空襲個下沖埋去groot就幫佢擋
最尾個到平凡觀眾明顯理解錯左
有冇人睇完好鐘意Nebula
好演譯到個角色神髓同轉變
你依個係其中一種平衡宇宙嘅theory, 每一個微小嘅不同變化/決定會產生不同嘅平衡宇宙

但如果係咁嘅話即係有千億萬個平衡宇宙嘅存在,例如Dr Strange見到嘅14million嘅可能性其實全部都係真實存在

電影講嘅似乎係另一種睇法,只有重大嘅事件(例如14年嘅thanos走左去2023年),先會產生多元宇宙出黎,相反小變化(例如被偷嘅Pym Paricles)最終都會引導入主線宇宙嘅流程
呢個我相信喺導演自己睇漏左

一係就,細微事情嘅改變係唔會影響到條timeline,一個平凡女人換咗伴侶姐,都唔係好大不了。咁就當冇影響到歷史進程。

巴打,你一定要接受呢啲時空電影係點都會有呢啲bug,我基本上睇過任何嘅時空片,每一套都會係有啲位講唔同。

咁無辦法之下你都要接受,我嘅論點只係講返個導演佢想表達嘅定律係點樣,當中係可以有出錯㗎。

佢唔係科學家,唔係物理大師,佢嘅時空定律係可以有bug。

如果唔接受呢啲嘢,咁好難討論落去。

用我呢個方法去解釋基本上大部份嘅位都解得通,如果唔係,就要請教下你究竟佢哋嘅時空定論究竟係咩一回事?

到底佢哋嘅法則係點?不如你又講下啦。
參考雷神1,odin 轟thor 落地球個下
佢知道一切
嗰時睇完奇異博士班友仲話佢廢
死得咁on9
其實一切係佢預計之內,包括死亡都係為咗成就Doctor Strange
一講完strange會交石比Thanos既時候,即刻明白佢都要交石比Bruce
好多戲份. 正
原本個演員好靚女
Thanos: Purple Die Twice
所以今集係咁返過去先見到d人 現實世界就一定無曬依班過去已死既
amy pond
Original timeline:
Thanos (2014) 見到自己未來會拎齊石 但同時引發 avengers (2023) 返到 2014年搶佢粒石

而當avengers (2023)將 2014年既power stone 同soul stone 帶返去2023 年既時候 就產生左新timeline B (少左兩粒石)

Timeline B:
Thanos (2014) 冇得唔返去2023年搶石
你不如再睇多次啦
老CA 出現既係一個新宇宙
而唔係我地一直睇開既宇宙
講完 自打咀巴都仲要講
命運同時間兩樣野
天命唔可以改
開場就訓左?
睇完3D imax
想等佢2D imax出先二刷

4眼仔既痛苦
Agger呀
同埋喺avg3喥 ds有問過im會唔會犠牲自己去換勝利
都透露咗啲嘢
唔係咁cover條線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞