慎入 [全劇透] 復仇者聯盟 4 終局之戰 Avengers: Endgame 全劇透 12

1001 回覆
37 Like 5 Dislike
D上帝視覺撚樣真係好膠
咩作品都有一堆LI D 自作聰明既人
一講I am個腦就浮咗十年前句對白嚟
冇唸到其他
佢當時唔會知班友會還石架嘛
如果佢地攞完唔還
佢既計劃就唔會成功
America’s ass
如果個係到係solo仲正
不過會搞到thor無得變自責同肥仔
問題係佢條手帶跳唔跳到去第二個時空?
佢只係係本身時間線跳黎跳去

例如佢跳唔跳到去2014年無thanos既空間?
我個人覺得係唔得

當然你認為係得既
你解釋都合理
冇開quantum realm 既知識?
call機 where is fury都無
有啦
佢可以帶幾萬隻兵去未來
avenger班友淨係可以自己去
接受唔到黑人隊長
起碼有2至3個時空
唔係因為另一邊有bluegirl 開俾佢?
幾時話彩蛋一定要出現喺套戲入面

咁佢去到基地見到CA BW佢地 知道發生左咩事 咪即刻上去救IM
通常平行時空結局,導演都會俾啲大提示你,等你知道而家呢個唔係主宇宙。

例如係個畫面冇咁清楚,模糊化,同你清楚解釋返啦啦啦,依家我哋俾你睇緊第二個時空what if 咁樣咁樣就會點嘅ending,記住呀呢個唔係真㗎。

例子有:lala land 同天與地。

真正現實係男女主角分開咗,拍埋俾你睇添,跟住先會Show 佢哋一齊愉快生活嘅畫面俾你睇。

你一睇個結尾就知道呢個係假嘅,好容易分辨。

你覺得avg4 同上面嘅情況係咪一樣呢?佢有冇交代返主宇宙captain 孤獨終老嘅畫面俾你睇?

無端端插個平行時空結局入來,一啲先兆都冇,一啲提示都冇,會唔會拍得咁差呀?

恕我buy唔到你嗰個結局。
都係得一支particle, 靠人類科技只可一人去
可以組隊嘅話
avengers 洗乜咁緊張要round trip
手拖手去咪得
點解唔得 loki走甩之後嗰個2012已經係新時空黎,佢咪又去得返主線2023同1970

你唔好話loki時空未開,唔通要計住ca同peggy一齊左幾耐先叫開左新時空咩,一有大改變就係新時空架啦
唔關事 係睇人 snap嗰個人勁其實就頂到個威力 Tony普通人梗係頂唔到
做乜鳩
咩嘢無, after scene咪做咗呢幕
唔通又做多次
比IM尾刀呢下真係marvel 十年终結最perfect ,將AV4推向經典

Thank you Stan Lee & Marvel
有 最尾鷹眼同女巫企係河邊互相安慰 就係佢地都冇左最愛嘅隊員
如果唔還
佢條時間線就會無石
佢點會成功?
time travel 呢個大技, 以後大部分marvel 電影可以唔洗拍, 一定有人話用time travel 咪解決到囉
漫畫係咁
之後到bucky
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞