慎入 [全劇透] 復仇者聯盟 4 終局之戰 Avengers: Endgame 全劇透 12

1001 回覆
37 Like 5 Dislike
我嘅理解係,我地睇緊嘅mcu系列,打從某個時間點後(1970?),就已經有兩個美隊係度,但一直隱居無人知,直至最後先出現

唯一肯定嘅平衡宇宙係2014年thanos勢力消失左
所以班友一提美漫 一日到黑淨係識講邊個咩level 邊個打邊個勁
jer撚住啲wfc嘅自己腦補設定唔放
完全忽視哂人地主力為求營造個場面氣氛 劇情大致make sense就算
有一幕nebula交左枝particle俾thanos啦
唔係話駁故
但係剷除呢個技術真係重要過拎寶石好多
所以pym好快死
所以蟻博士兩公婆死硬
食過女巫已經死而無憾啦
合理喎巴打 成日覺得cap無老到咁番左黎先係我地一路睇緊既主線
但其實係我地一路睇緊既主線係
cap一路做緊觀眾,到呢一刻先相認番呢一條
係囉 thanos 個邊係 過黎 bluegirls 打開既 quantum realm
avengers 係自己個邊打開quantum realm 去唔同時間
好似有D唔同
老鼠最後點
好想知Hot Toys出個隻Ironman會唔會追加手套
定係再獨立出一隻
佢係問緊點解thanos可以手拖手齊齊用一支particle去未來
人類就一支一個人

係無答案駁故仔
你可以話thanos 識整呢種技術
如果係嘅話, 寶石仲有乜重要
有time travel技術乜都拎得返
好想快啲睇到SM Far from home
應該會交代到好多野
我唔明點解1970年見到Peggy都仲係咁後生咁靚
明明過咗廿五年
bug
呢個真係最合理,唔好再講最後係新宇宙了,導演從來冇俾過任何提示話緊你睇緊嘅係平行時空。

電影唔會係咁拍㗎,你睇返之前所有平行時空結局,佢一定會交代得清清楚楚,同你講返呢個係假嘅,只不過怕俾你開心吓。
ca係咪bug其實都要睇有冇新解釋
依個ca係咪真係今條時間線返左過去果個ca?
如果唔係,即係佢係黎自上一條end game時間線既ca
其實有機會講得通
唯一矛盾位就係ca2有表示到peggy同左個唔係ca既人結婚
只要老ca係冇娶到peggy其實係會講得通
老ca大可以跳完舞就同peggy講掰掰之後再搵新女玩
個人勁就得
咁滅霸就唔洗特登搵侏儒族打造隻手套啦
唔講漫畫setting 有無覺得最後嗰幕WS比Sam更加適合去見美隊?
1970無發生過意外,理論上現代Captain只要係嗰陣Captain冰封後,去同Peggy坦白同埋隱居,就無發生任何分支,順利留返係呢條線
可能分析完支野
哦 縮細 我地都識縮細到quantum版level

利申 9up
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞