慎入 [全劇透] 復仇者聯盟 4 終局之戰 Avengers: Endgame 全劇透 12

1001 回覆
37 Like 5 Dislike
用科技vs神界力量加智慧打造
分別係用神界果個拍完無咁傷
用科技果個就重傷
始終科技造出黎既承受唔到六石齊發既威力
重點係thanos知唔知佢地救完會還返粒石先 如果佢知道會還返粒石 我估佢會等
如果唔知既, power stone個陣又比WM拎走左, 緊係老西都去未來拎返啦
rick n morty有諷刺過呢個概念
會好易令到觀眾覺得好多事物唔重要or 唔太需要負責
bp妹好勁
tony個女應該都醒
buff下peter?
雷神鎚個咒語係拎到就有雷神之力 破你老母設定

"Whosoever holds this hammer, if he be worthy, shall possess the power of Thor."

搵埋俾你
果下係阻佢再啪手指喎
關係握拳先用到能力事
隊長仲自私啦, 你估bucky唔想返去過正常生活
唔想娶老婆, 屌西
Pym唔整就無
當然你可以話捉左pym咪得
但有咁易既Pym死左幾十次啦
致於手套方面
TONY 整嗰隻手套無infinity gauntlet 咁勁
矮人星整嗰隻 thanos 可以隨時用stone 既能量
tony 整嗰隻 淨係容器 淨係for snap finger 嗰一下
thanos 戴咗 都要突登蚊翻power stone 出黎打cm
個人感想
關咩事

矮人個手套snap 完一下都燶哂廢左咁濟啦

拎粒power stone 出黎係因為手套俾cm 搶緊,thanos 無石打佢唔走,一隻手搶緊手套,另一隻手得閒咪渣住粒power stone 打走佢
要握拳頭先用到能力 , cm阻住佢所以握唔到
果下係阻佢再啪手指喎
握拳先用到能力事
合理,結局拍最美滿既隊長完結比你睇,點都合理過你話灰色地帶點點點,你接受最後既結局係導演拍平行時空CA完滿落幕,就可以無灰色無bug咁理解哂成套戲。
唔想 佢想屌隊長屎忽
佢全家咪化左灰囉
咁當時對鷹眼最有感情既生物
咪就係bw囉
佢都用左相當大嘅努力去令到自己維持翻係主宇宙,包括隱姓埋名、唔劇透、唔參戰、唔去介入任何重大事件。所以最後佢先可以涯到第二個自己消失,再蒲返頭

呢段唔係腦補係乜?
啱,但係導演冇講實嘅情況下,無理由assume睇緊嘅時間線,突然去左新嘅宇宙
cm喺第一幕打Thanos閃出嚟cool頸好型
我只可以同你講
你話重大既改變先會有新時空係自己ff
而我每樣野都係跟據電影對白 同埋戲入面對時空既設定去講既
佢snap係想啲壞人死嘛 咁佢地改正歸正 咪冇事 手套分到架嘛
SW本身真係好撚勁架
我都覺
thanos睇返d會議記錄
佢地個目標都係拎哂6粒石去未來reverse件事
所以thanos個刻既資訊就係得一堆未來復仇者過黎呢刻搶石走人
兩條唔同時間線 所以冇推翻
Thanos講I am inevitable後,Tony覆佢I... Am...
果刻我以為會講invincible,對應漫畫title Invincible Iron Man
點知係講Iron Man,即刻好激動
所以其實無講佢老婆係邊個
就係想留白 你自己諗
唔會解釋架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞