慎入 [全劇透] 復仇者聯盟 4 終局之戰 Avengers: Endgame 全劇透 12

1001 回覆
37 Like 5 Dislike
佢點按部就班都唔會去到avg end game成功un-do佢果個宇宙,果個宇宙既2014 thanos無經歷過end game事件,原全唔知有時間穿梭呢招
簡單來講,我點樣先可以維持翻係主宇宙。唔好做啲大鑊野就得㗎啦,殺人、爭寶石、劇透呢啲嘢我通通都唔做,咁應該發生嘅事就會順理成章發生,我就可以繼續stay 係主宇宙。

產生新嘅平行時空應該冇你想像中咁容易,根據呢套電影邏輯。一定要有大獲野發生,準則界線點樣定?導演自己決定,佢先係神。
全套戲dr一直個樣都好唔開心
Tony想佢同佢講點先贏
佢又不停欲言又止咁
最後都係通左水比佢知
agree
套戲都唔想你咁諗其實
無講到實, 如果唔係洗鬼咁強調要返去還石
超,見過d逆流大叔都有人搵bug啦

香港人睇戲根本係為左搵bug講出黎威,而唔係入去enjoy套戲,根本冇得救
點fake? 去左地球再上太空接Tony
2014時間線其實thanos乜都唔做粒石下一秒就會翻黎
追過去第二條線完全係多舊魚
無追post,隊長最後應該係留咗係1970年空間寶石嗰度?唯獨呢條線無發生咩事,無人發現魔方偷咗,所以應該無發生支線,先繼續係同一個時空,不過個盾我解釋唔到
宇宙 gotg vs Adam warlock

地球 Spider-Man, Ds, young avengers vs ??

CM 做連接兩邊
已經12

點追post
魔攻10000
物攻0
個盾其實你睇Ironman 1 出現過無上色既captain盾
佢要講好易

睇Falcon 劇會解釋?
其實從來冇講過peggy老公係邊個,Agent carter入面都冇話佢同Daniel結婚生仔。所以其實會唔會係佢老公就係隱姓埋名嘅cap。我地以往睇嘅電影cap1-今集,其實一直存在2個Steve Rogers,一個係我地睇到嘅美隊,一個係匿埋左嘅peggy老公。咁就講得通,結局cap一去不返,唔係去改變歷史,而係佢本來嘅歷史就係咁。

不過我其實係想係平行宇宙多啲因爲咁嘅話Cap嘅故事就永遠唔會完而且佢地返紐約大戰唔小心Loki又偷到石,loki肯定唔會將寶石放返原位,個下已經產生左新宇宙。所以已經prove左mcu係有意玩平行宇宙
點解fake?
Avg4太長
將CM出現喺avg面前個shot放喺CM片尾
Avg4就可以skip呢一part咁啫
其實本身係咪應該係同一條時間連續照去 佢地彈手指令啲人翻生 呢個係未來產生平行世界(A:繼續死一半人 B:除左Thanos Gamora BW以外全部冇事)但由於佢地搞過去歷史個陣 有枝粒子俾2014年Thanos 攞咗 Loki 又偷拎走咗粒空間寶石 令平行世界就係中途2014年全部分開哂 而個一陣應該收唔返(因為已經唔係佢地本身條時間線上面)所以佢地依家14年個gamora 可能死咗 可能冇死 呢一層就要睇tony究竟彈手指係彈咩願望
你睇緊戲你緊知架
你一直睇緊有個經歷完end game係度過緊凡人生活既隊長係度既宇宙
點解唔可以係老ca用返支量子野返黎主宇宙? 就算佢同peggy一齊開左新平行時空,佢都可以返黎主宇宙,佢地去2012搞到loki走甩左開左新平行時空,但佢地都可以用量子返黎甚至再去1970
我知唔應該駁故仔
但佢知有啲咁嘅科技嘅話
應該會明白獨佔咗pym particle科技先係終極目標

理論上有pym particle嘅話, 搶50000粒石返黎都仲得
產生新嘅平行時空應該冇你想像中咁容易

又係應該,又係你個人認為
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞