慎入 [全劇透] 復仇者聯盟 4 終局之戰 Avengers: Endgame 全劇透 12

1001 回覆
37 Like 5 Dislike
我覺得佢見到有第2個時空既人冥頑不靈
又自大地要"救贖"埋佢
有冇見到cm比Thanos一拳打到飛開有種好爽嘅feel
之前又講到蟻俠2彩蛋隻蟻有幾重要,但到頭來係米老鼠救左蟻俠出嚟
還我2008 HULK呀
老婆仔女化q哂灰點掟落街換?
淨低同佢有感情嘅人就係bw了
真係殺得曬咩 同埋avenger點都會阻
咁下個phase佢兩個死撚硬
highlight
條友好賤
搶到手套就殺得哂
one snap
漫畫入面Pym勁到痴線
Ultron個AI有一部份係copy佢自己個腦
仲要hawkeye有特別之恩
On9,使唔使畫出腸呀?好明顯係同Peggy
Avg3 thor用stormbreaker都差啲打得死thanos
今集thanos冇手套 三巨頭都唔夠抽
咁就要睇返 美隊結婚對象係邊個
如果係另一條女 咁你講法通
但如果係美隊條女
因為我地認知既宇宙 佢條女唔係同佢結婚
所以佢返到去改變 我哋現在都唔會改變

但依家改變左 就100%係新宇宙
雷神嗰幕我狂標眼水
上集好多位有留手

今集真係想殺哂佢地
1 on 1 唔夠scarlet witch揪
個個安心上腦
我嘗試再解釋,本身個法則就係好多灰色地帶。

重大嘅事改變左(例如奪石、重要角色死亡),就會衍生新嘅平行時空,咁現今主宇宙就唔會受到影響,帶來改變。

細微嘅事改變左(peggy換老公、captain 隱姓埋名結婚),係唔會產生新嘅平行時空。亦都因為呢一點,主角captain 冇脫軌,可以繼續stay 返主宇宙。

佢都用左相當大嘅努力去令到自己維持翻係主宇宙,包括隱姓埋名、唔劇透、唔參戰、唔去介入任何重大事件。所以最後佢先可以涯到第二個自己消失,再蒲返頭。

我只能夠咁樣理解,我都淨係嗰句。

如果用你嘅邏輯去諗,導演安排我哋最後睇緊嘅係一個新宇宙,主宇宙發生咩事就唔俾你睇,呢段劇情合乎情理嗎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞