[勿助長代購勿提L’oreal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚品討論區#105

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
上次貪平係hktv買咗chantecaille嘅唇膏 個味同屋企嗰支幾唔同又無咁滑溜 我開頭覺得可能只係放得耐姐 但個唇膏殻對比真係幾粗糙 扭得幾唔順同有甩色 我嗰陣又無諗佢假只係覺得係次貨 早知唔揼拎去驗證下
真係好伏下,我都買過一枝唇膏,同你一樣情況
依家唔敢用
佢呢期仲做緊$388/2樣化妝品優惠個啲
絲打們見到千祈唔好衝動買
muf黑盒用家 鍾意佢偏啞身既妝感 好少cushion做到
平時加埋hd碎粉可以last成日 補妝用muf新出遮瑕膏+碎粉
利申乾肌 個鼻毛孔粗大
pmg 個隻用手指上 手殘都上得靚
呢盒咁藍點用呀
有無日常d 既籃色眼影上眼圖?
好似chalk/cheapcheap charcoal
pmg咁貴,應該expect佢隻隻都靚㗎嘛,有啲唔捨得喎
Catie早幾日出左片有講
佢swatch 個陣好好笑
大家點睇fenty beauty啲嘢?
諗緊好唔好入佢個primer foundation同concealer,之前試咗粉底sample好似幾好咁
兆萬咪有幾間鋪頭賣好多歐美化妝品既
有冇絲打買過 係咪假貨?
絲打用佢枝掃上?用普通海線上得唔得
其實唔算高coverage
我塊面有好多印,用完好似冇點遮到咁
遮瑕度得4成左右,點都係要再用遮瑕膏
如果你冇咩瑕疵 都可以試下

比你參考下: 同cdp牙膏粉底比 佢遮得好少
cdp用完可以唔洗點加遮瑕都可以岀街
笑死
ND既matte係勁高汁
離一離題
你地覺得做facial係咪真係咁勁/有需要?
定日常護膚就夠

因為fd成日做完facial講到天花龍鳳咁 但我覺得個效果名過於實
買過highlight 正合我心意
每次用都俾朋友讚靚
Sunset 真係應該人手一盤
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞