[勿助長代購勿提L’oreal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚品討論區#105

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
想問各位絲打Colorpop有冇啞色靚色介紹
暫時買左既都係super shock
想問問有冇絲打用過cdp粉底液/粉底cream(唔係最貴果隻粉霜)

想問有冇氧化 岩唔岩乾肌用
我自己冇用過 但公司班同事有 佢哋話cdp得mascara好用 喊都唔溶 (見識過 好堅) 但係base呀粉底同concealer都麻麻 唔係唔好用嘅 但係唔值咁貴囉 所以我聽完都熄咗火
琴日係cpb買左兩盒眼影 303同316
兩盒都好好j
而且上手好滑又顯色
但顯色得黎係好溫柔㗎妹feel嘅閃
唯一唔好地方真係貴左啲
不過今日用316上眼 真係好靚 同sunset唔同
Sunset啲色sharp啲 316係會見到橙色 但係相對低調啲 再加埋啲低調嘅閃 好溫柔得黎又唔悶成個feel

同埋個ba好好人 仲吹左陣水
買都買得開心啲
係咩?我用開radiant cream foundation, 好好用喎!
混合肌,上面成日都無氧化,係去到下午三四點要補一補
Stick concealer 我用黎遮暗倉,遮黑眼圈會有啲乾,好long lasting,用左四五年
碎粉同mascara 就一向用開
日本啲眼影好靚
我本身都用開cle de peau eyeshadow,有四盒
自從買左suqqu eyeshadow就無理佢地
聽日返工用返先,303返工超自然
兩盒好靚呀
唔該晒絲打
我覺得cpb顯色過suqqu
不過兩個都好溫柔 但我暫時中意cpb多啲
我本身諗住去買316 但兩盒試左上手之後忍唔住帶哂翻屋企

你見我去concealer就黎用哂
316 隻橙色好鮮,點用好?
Cdp concealer唔係好出名?
諗住用埋聽日先報告下
混乾t位 班唔明顯但有
我係用試用裝
用L‘or、 防曬、 再用bb上佢
Coverage 唔高 完妝係好靚
但7點幾化去到11點 竟然t位起白芝麻
除左香其他好似一般 再用埋聽日睇下點先
鮮得黎唔難用!我做眼皮主色 再blend開少少 好易用
絲打用咩色
我今日用緊佢比嘅sample 係Ivory
會唔會再用啲corrector係底?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞