[勿助長代購勿提L’oreal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚品討論區#105

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
上次係hktvmall買$14x
用過佢前身
冇乜用
少左好細粒一唧就冇嗰種瘡
但大少少有粒粉刺頭既瘡到石頭瘡都冇少

新既呢枝我都唔太肯定
真心太貴
用佢枝不再孔慌頂多加枝粉刺精華就夠
cream用美好時光
如果仲生瘡買藥搽仲實際

我覺得護膚品既效果係有條curve
x axis價錢 y axis係效果
到最尾y axis唔點郁 甚至變到直線
唔知絲打明唔明
幸福肌大部分野係開始變直嗰個位所以係抵買 我都推
但呢枝俾我既感覺係係條直線中間偏後
個價錢俾既係好delicate既formula但對暗瘡既效果唔成正比
differin/skinoren效果可能係一樣甚至好啲
但價錢平一半以上
絲打有無用過敏感時刻精華露 個CS推介我用但我又私心想試不再孔慌 好掙扎
係幾靚 雖然都係個啲色
但下面個3格好灰
如果買咁貴會想每格都用得著
幾年前買BB孖裝,第一粒好快發毛。但第2粒上半年先拎出黎用。洗個時都唔係好大力咁摔佢,但FEEL到佢好似想散開,裂開一半咁唔知係咪放太耐
如果本身有敏感
又易出粉刺/成日會鞋
可以why not both既
一起敏感就用敏感時刻
冇事就不再孔慌

Hermes出彩妝
好期待!
盒黑蓋用左成年幾仲用緊 勁抵屌
灰都可以靚 唔知佢靚唔靚
pat mcgrath 有隻色係灰色 靚到不得了

好想睇swatch圖

唔係好識用灰色呢啲色好驚搞到好污糟
我由開始接觸化妝品開始就用chacott
暫時都係最愛 (自己覺得)真係控到油
個妝last得不錯 可一試
.
之前拎左guerlain 新粉底sample
今日試左 帶妝10個鐘都仲幾靚
但冇諗過佢質地偏杰
呢度有冇人夾開㗎一個人買唔到咁多
我都有拎 仲有枝香水 好香 唔俗
睇怕都會,cp啲嘢...
依家好似話記錯肯refund?
好啊,睇下有冇多啲人想夾
今次discount做到幾時?
mac d ba真係仆街嚟
幾年前我岩岩先接觸化妝
對啲顏色深淺無乜概念
諗住去mac買鼻影
佢竟然推左隻黑人tone嘅bronzer俾我
返到屋企化到又黃又啡又黑屌佢
成盒擺低左無用到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞