[勿助長代購勿提L’oreal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚品討論區#105

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
去logon試下啦!
我係懶所以未去試
離題一講希望其他絲打唔好介意

之前我睇醫生都食過
仲食絲打多好多份量 跟體重 食左五個月左右
但停左大半年呢家斷斷續續又生返
再睇醫生食左啲抗生素
但都keep住間唔中生三四粒石頭瘡
好驚會覆發要食多次a酸
利申 天生嚴重暗瘡底食藥食到油肌都甩皮
有注意生活習慣 唯一最改唔到係日日都會化妝
本身就係諗住買下眼影
聽日去望下先
我寧願食A酸都好過抗生素
抗生素可以有機會食到腸胃差成世

不如返去問下
或者低量食一年
副作用(乾)冇咁大

睇哂陳皮啲靠腰再睇下生活習慣有冇地方miss左
有暗瘡都化妝
又痛又kich粉
i know that feel
前排買左個眼唇卸妝油,我覺得係我用過最好既眼唇卸妝
首先,我眼一用油好易出粒粒,呢支完全唔會令我起粒
第二,我用咩都好易覺得澀眼,呢支又係完全唔澀
第三,平時用油,加水乳化完會覺得都係好難洗走,有時仲會睇野曚左,呢支又係冇呢個問題

最重要,我覺得用完佢,眼部皮膚冇咁乾,潤左好多,而家用concealer 貼左,而且啲紋望落冇咁明顯

我以前用成千銀買支Pola eye cream 都冇咁既效果,所以我覺得呢支眼唇卸妝真係俾到驚喜我
有無絲用幸福肌產品包膠下
雖然盡量用礦物粉同淡妝
但真係無自信去素顏出街
淨係見到啲印同毛孔都想死 唔好話瘡
好羨慕呢到啲絲打皮膚咁好
想問下大家背脊d粒粒點搞

呢隻有冇用 或者大家有冇推介
雖然食個陣皮膚真係好正
但之前食a酸食到脫髮
同埋睇話會有機會生骨刺 所以都唔係太敢再掂
已經買左但我覺得啲色好靚
唇膏最正!505同403(好似係)
即係白皮買200號色都唔掂?
請問油性肌用邊隻洗面&保濕好 THX
我食完A酸個粉底係前所未有既咁貼
做埋pico就毛孔都細埋
life saver黎
真係敢素顏落街買野
我以前係出門口幾分鐘都要上粉底
全部係太乾既副作用黎
低量完全冇脫髮問題
每日10mg已經夠哂
我本身係上哂控油base 粉底 bake埋都2個鐘開始出油
食左6個鐘先少少油要補下
買返清爽啲 gel狀嘅就okay
巴打無咩喜好/無預好多budget 嘅 curel都好夠做
係sasa就有得買,仲有set裝
我依家都係出門一陣都要化妝
唔知點解愈大愈無自信
咩牌子a酸,一個月幾錢,我想轉醫生
每支大約200蚊, 想清爽D冇咁膩, 希望出少D面油 THX 絲打
唔知邊隻牌子好, 同埋聽講韓國有唔少都用香料,簡接傷害皮膚
試過呢隻 真心無乜用 仲有用過另外兩支噴背既野都係哂錢
我係背脊會起一啲會痕既小粒粒 我多手r佢就會發炎留疤 成個背脊花哂 唔知絲打一唔一樣
而家我索性出去做treatment 起碼見到效果

PMG出單色眼影
終於可以入手聞名已久既metallic shades又唔洗擔心d mattes
啲閃j死人
邊間logon有?
有冇靚妝感嘅礦物粉可以推介?
我之前用BM無論係barepro嘅粉餅定liquid都好,搭配任何工具,包括bm套裝嘅化妝掃,出嚟嘅妝感都係唔夠精緻,粉感偏重,好似啲粉唔夠細咁
我本身自問毛孔唔大 所以化咗妝之後好似睇上去皮膚冇咁細滑
到底係我嘅問題定係有其他妝感更靚嘅礦物粉?

定係我唔應該對礦物粉嘅妝感期望咁多⋯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞