[勿助長代購勿提L’oreal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚品討論區#105

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
就黎砍手指都唔掂 要砍埋對腳唔比自己出街
不過最近收到啲好開心嘅消息 令我充滿藉口想去買野
我無特別計住洗幾多錢 不過我慣左出街買野比cash 上網買野 碌完卡即刻去ebanking找左佢
係最近呢輪洗多左啲 平時我諗最多2000到
thanks絲打
不過最近轉咗Guerlain L’Or base做保濕再夾燈泡仔粉底,個感覺係真係出少咗油,個妝都幾貼
果然補濕好重要
邱品齊仲算唔算清泉
粉底保濕
碎粉控油
試everday minerals
平靚正信心的保證

咁都好d
都驚絲打你係唔理性使錢
試過壓力大瘋狂使錢 初初自己都唔覺
但使完又真係果刻好有快感
我諗佢係賺(相對地貴)既診金呢啲小錢
加寫下書 推薦真係ok既產品收下稿費
間唔中都見到有一兩個牌子係有佢推薦

而唔係上面3個咁aggressive
屌你理科太太宜家條條片都係葉配/名人訪談
真係傻撚左

真。清泉一定係陳皮
佢啲靠腰好過癮
我上年有一排都試過雖然不至於太嚴重
但依加諗翻 會更加小心啲
知道洗多左會翻返多啲工
唔set靚過set <<呢個真
一開始用慣左重點再set眼周圍,點知個妝感出黎反而無咁靚
而且其實唔set都夠做
但我又會驚唔set之後上眼影眼線個啲好易甩加上慣左更加唔敢唔set
一樣情況haha
絲打可以試下用細掃set少少係下眼線位同臥蠶位 我今日試過都ok
好!下次試下咁樣做先
生好多大大粒黑頭
而且妝感好厚粉
thanks workbitch絲
咁啱我爬文見有人講innisfree隻控油粉,都買咗嚟試
等我今晚睇睇everyday minerals先
請問絲打你係推介佢嘅base/ setting powder?
成日覺得dior粉底好似好易中伏
身邊啲fd同成日上網見到啲review
都聽到唔少人會用完dior唔同粉底生粒粒咁

呢個
好抵玩
值得一試
innisfree礦物控油蜜粉好好用
已經用左4盒
而家用緊Dior glow 都ok既
但係會氧化
準備聽日去試cle de peau 隻fluid同cream
理科太太而家仲玩埋出show
業配多到睇都唔想睇

Btw我愛陳皮
佢醫返好我嘅敏感皮膚
佢本身有錢女
如果youtuber做正職要追到佢本身既洗費真係要不斷業配
youtube啱啱睇到條片係佢講錶
Chanel Cartier Rolex AP PP 仲要有石
台灣黎講算最有錢嗰堆

陳皮成日用pokemon做比喻
好正
想問呢排果間minus成日賣廣告,
吹捧自己啲skincare,咩pH水果啲,
有冇絲用過佢啲野
係咪講緊minus+
呢間嘢個銷售啲語氣勁浮誇
佢page成日講埋啲嘢都好無稽同誇張
我自己就覺得有啲嘩眾取寵嘅feel
冇乜好感
唔緊要啦
擺擺下佢自己都會裂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞