[勿助長代購勿提L’oreal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚品討論區#105

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
等包膠
不如追下post先問
上面先講完冇耐
第一盒ct係買dolce vita 用嗰陣係震撼到
未用過閃得咁靚嘅眼影 係真係有水光感
第一次feel到成日聽啲kol講嘅高質感
Natasha denona
想請教下各位絲打
我毛孔大但係係混乾性皮膚
有用下遮毛孔既base, 宜家想搵下都有遮毛孔功能既粉底,但係又唔可以太乾會起皮
手上有cpb既粉底液,media粉霜,同covermark既粉膏,入面竟然係media既粉霜遮得最好
亦都去專櫃試過muf既hd foundation,dw 上面
前面唔多遮到毛孔,後者太乾
之後想試下rmk既粉霜
想問下有無絲打有咩好提議有咩粉底遮得毛孔又唔係太乾既唔該各位絲打
睇完你個上眼圖就手滑買咗CT
反而覺得佢啲閃好一般上手靚過上眼
Matte色飛粉都有啲勁 雖然接受到 但比咁多錢唔expect有咁多fallout整體一般般
我尋日去過旺角個間屈記 個sales話呢款無再入
但我見有lotion 個隻款
我指呢款全線屈記都唔會再入👆🏻
其實我都覺得media粉霜好正又平又好用!
優芍藥我有 d色其實好普通 我覺得可以唔洗買..
好多日系平價都有依d色 無特別
同埋日系真係溫柔系 上到眼真係都睇唔到(d色)
Agger
真係好難睇到有色
Innisfree碎粉定RCMA好
絲打肯定鍾意呢d 藕粉色
用黎見男友 扮純情 可憐樣都幾好既
咩色上到眼隻隻一樣
係,用完佢之後覺得平野唔一定無好野,某程度上我覺得佢好用過covermark不過covermark無咁傷皮膚

用咗佢之後開始對粉霜有莫名既好感
我諗如果真係搵唔到比media更加啱自己既粉底既話可能會回購翻佢
下次再買4色想買TF honeymoon 比workbitch絲打燒得多
上面見到有絲打問ND係咩 ND 係Natasha Denona
不過我地講既呢隻係指sunset/lila/gold 呢幾盤大盤個d
特別sunset 真係人用人讚 而家佢仲新出咗盒basic colour
可以睇個人需要揀 但就比較貴
絲打們可唔可以分享好用嘅台灣paper mask
我用開cream mask gel mask mud mask
突然好想試紙mask
我覺得addition glow foundation 有少少厚 太熱用有啲焗
夏天用skincare foundation好似會舒服啲
透薄好多

利申混乾
Lovemore 居家長備
dr.wu 每次去台灣都買好多返黎
RCMA好似話有石灰粉 睇落係滑但會致痘?
利申買嚟用過係唔錯 性價比高 不過啲人話對皮膚唔好就唔敢再用
咁你有冇爆瘡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞