[勿助長代購勿提L’oreal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚品討論區#105

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
邊到買
噴下保濕Spray再上?你係咪礦物粉之後唔會再上碎粉?
太熱我額頭同鼻出汗 印一印無事
Viseart係beautylish, muf係escentual
絲打講緊Chanel 成千蚊果盒粉霜啊可?
之前用sample size 覺得妝感好正
奶油肌光澤 好潤 但唔會起油脂粒
不過我中性肌覺得只可以冬天用
唔係會有d焗嘅感覺
岩岩個冬天最凍果幾日用
個妝keep到全日 (包括胭脂)
之後同個fd講完 佢送左盒比我
打算下個冬天先開黎用
不過呢d開蓋撩出呢粉底 大陸個blogger Tracey講過話好易交叉感染
就咁睇又覺得好似有色潤唇膏
我盒viseart都係喺beautylish買 但無咁樣

不過佢啲眼影每一格都好似有少少空間可以郁
我永遠都係用手上呢款
因為佢入面好多水份
用b/sponge會吸哂水份咁一定乾
甩皮時用佢都唔會突顯啲皮
之前好似有係啲屈臣氏見過試下大間啲嘅屈臣氏?
再唔係試下escentual
見好多絲打都收到幸福肌
想問下發貨嘅話會收到sms定email?
上網睇個status仲係已付款
我都無收到email
所以用line問左
又話我係已發貨
19號買 我尋日已經收到
我都有買呢盤亦係第一次買ct眼影
買完覺得還好 唔會唔用 但又真係唔係話好出眾嘅好
同埋論quality完全燒唔著我再去買第二盤ct眼影
幸福肌我到以家都未收到email
好多大間既屈記同萬寧都有呀
完全一樣感受 佢粉質又唔係特別好
又勁細格 量少 價錢唔平 然後唔會令人覺得無佢唔得咁
TF 同佢比 真心抵買好多
佢$53四色
Viseart theory $45六色
ND $48五色
PMG mthrship mini $55五色

仲未計會減價咁諗落CT真係幾唔抵下
絢撫子你睇佢個樣係偏紅 搽上眼接近無色的
唔想要太深色你放心買啦

個妝好靚
我用佢既gel foundation 咋,乾肌覺得好好我係香港四季都用佢
我買左powder foundation 上手啲都幾幼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞