[勿助長代購勿提L’oreal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚品討論區#105

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
點解要tg
喺度傾唔好咩
等我sd個email去問吓先 唔該晒workbitch絲
出去學個d 唔係多數係學化新娘妝個d 咩
我成日覺得個d 教人化到鬼五馬六
我有個朋友學過 佢話個老師教佢有咁濃化咁濃
好樣衰都拎好高分

認真 睇多d youtube
去youtube search 新手眼妝都應該學唔少野
Sigma黎 你要買完之後粗暴咁洗一洗佢 無咁刮眼
一買返黎試上眼 好似畫眼線咁試下畫 刮眼
然後我好粗魯咁大力洗完佢之後唔知點用就唔刮眼
認同 tg 個d 乜人都入得 然後就會入咗一堆5p 又會打埋晒吾系甘牙 又有代購潛伏 入黎搵食 然後group 主又可以玩小圈子 跟住日日幾百個唔知乜msg炸埋黎 唔一定講彩妝護膚 然後搞到呢個post 無乜人回
一開tg group就會變小圈子
以前都唔少 依家個post氣氛幾好呀
日牌coffret dor
integrate
Agger youtube係最好老師
仲有成日睇ig explore 個到 有時碌碌下都有會有啲教學 可以睇下
其實唔使架~最緊要多練習!

盒NARS粉餅有層膠咁,要點算🥺
其實我覺得最緊要試多啲練多啲
以前我都化到成pet嘢咁 愈買愈多化妝品之後依家都間唔中有人讚我化妝好睇
Nars個粉餅新既會係咁
網上d人教用新買果陣有張透明膠片刮走層膠就用得
我都有用呢隻粉餅
NARS 以前原先係冇做
為左打入支那市場決定要做(支那要求要做)
畀人屌到飛起
轉左之後都冇喺佢度買過嘢了
用紙巾抹走
抹唔走搵嘢刮走面果層嘢就得
我有枝mufe 210都好似
你都可以去睇下

好啦,唔該哂大小朋友絲同workbitch絲
多謝大小絲打既建議
我都知我毛孔大同眼底有粒粒 所以依家搽緊the ordinary 架啦 希望遲d膚質會好d
我想問下你幅圖係用咩眼影?
網狀雙眼皮貼有咩介紹?
宜家先浮到水訂幸福肌
無曬粉刺精華好想試個精華
試過好多唔同牌子既skincare,畀呢到既絲打燒著咗
希望好用比我開開心心咁一直用佢,唔洗再轉
好期待
個盒係Tom Ford Golden mink
會唔會對你黎講over budget?
建議買住平d 既黎試下先
例如Zoeva 玩熟咗先買貴野

毛孔大搽乜護膚品都無用 得醫學美容幫到你
我都係一樣毛孔粗大 只可以搽妝前base 例如benefit 同之前絲打介紹既黑龍堂base 再上d 遮毛孔幾好既粉底去遮
所以可以考慮下搽base 同粉底
射落海系列嚟喎
好後悔,好彩同一日買咗cpb睫毛膏覺得好好用開心返
仲要三隻matte出到嚟差唔多色 兩隻shimmer又係
cpb mascara係咪喊都唔甩
1號色咩料?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞