[勿助長代購勿提L’oreal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚品討論區#105

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
興奮,等收貨
依家淨係用Caudalie 同Paula's Choice 皮膚已經好左好多
希望幸福肌俾到驚喜我
勁耐無入過依個POST
買唔到幸福肌嘅絲我推薦用Paula's Choice
我用佢個BHA liquid 同C15 booster 同Niacinamide booster
皮膚已經好少生粉刺,我本身好多白頭
而且一直留落黎紅印啡印都淺左好多
依兩年睇多左好多skincare theories
對skincare睇法唔同哂,所以真心想試幸福肌,個理念好正
但係講返PC,如果係active ingredients 精華性價比好高,我用左一年覺得好正,當然都想搵更好質素,因為商業原因,佢自己都講明有minimal preservatives
純粹少少分享
有無絲打仲夾緊幸福肌 淨係想要枝不再孔慌
我都有用bhb liquid同aha gel係幾唔錯
用完第二日皮膚明顯feel到好滑 又乾淨左
可以刷返啲睫毛液夾返起去+閃既眼影係中間及臥蠶位,睇下會唔會好啲?
要個顏色差距大啲既
差少少係睇唔出
而且唔好一野撻上去
少量多次係眼睫毛根位blend上去先會有層次感
未blend鬆喎...條edge實到
想夾一支油不得你 有絲可以幫手嗎?
Clinique終於等到cola pop 同fig pop同時岀現即買咗
我呢個係3分鐘眼妝黎
好耐之前影落
冇用多2分鐘blend但出得街既妝
我都係
我冇mark備註 直接咁樣入 係咪on9咗佢係咪唔會知我喺hk
有冇定妝spray 推介
沙漠肌用緊透明碎粉餅
但係喺office 裂到仆街由其是鼻同下巴
想轉保濕setting spray 但無從入手
電話有冇mark 852
冇可以inbox firm多次
要快用日系e/s啦 9上都靚唔會有hard edge
mac fix plus/mufe 嗰枝
office乾肌多數呢2枝夠玩
絲打blend 開d 啡色 唔好搽咁多係眼尾 試下深啡色只係搽眼尾近眼線位再blend 開dd 然後光澤感個d 位用手指上 再blend 開dd 咁 眼線拉尾可以拉高d 好似workbitch絲打咁有個細tick咁 夾眼睫毛 搽mascara

最重要係 上遮暇同粉底 上咗粉底d 皮膚睇落靚咗都好大幫助
因為你影到d 皮膚有毛孔又黃黃地 希望你唔好介意 只係比意見你等你變靚d

其實唔上粉底會令到化妝品無咁顯示 包括胭脂
個人黃就會比較顯老

化眼妝初學暫最好唔好化咁深色住 慢慢黎 好快有進步
冇色不了
我濃妝撚黎
你就算去睇Natasha Denona/Pat Mcgrath啲眼妝
有啲咪又係會有條”hard edge”
日常妝我畫返係個雙眼皮摺入面
只要唔係合埋眼同人講野都冇人會見到edge唔edge

都係想同上面個絲打講返唔好畫太高
唔好超過開眼眼摺太多姐

俾個冇hard edge既你ok?
用緊d program 呢枝 保濕定妝又唔會生粒粒 但夏天唔知會點 不過日本台灣先有 我去旅行時買的 佢其他產品都好好用
本身冇做動物測試
但為左入中國賺錢就做動物測試
比人屌鳩佢為賺錢傷害動物
Nars立刻轉身射個3分波話 係中國會拎黎做喎
我又係嗰啲眼影眼線睫毛化得好差嘅人 諗緊好唔好出去報班學大家覺得去專櫃嗰啲地方學好定搵老師
我想問E20嗰個掃係咩牌子架,想買番依種掃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞